16 september 2012 / Waarom buitenlandse talentenjachten veel leuker zijn

X Factor USA en UK. The Voice USA en NL. Dit zijn mijn favoriete talentenjachten. Maar waarom is zijn de buitenlandse (uitzondering is dan de Nederlandse Voice) dan zoveel beter als de Nederlandse?


1. De judges. Ik vind de jury van The Voice of Holland totaal geen probleem, zij doen gewoon leuk met elkaar, maar als anderhalf uur lang naar ene Gerard Joling in Popstars moet gaan zitten kijken, word ik gek. Daarentegen kan ik genieten van een programma lang staren naar mijn held Demi Lovato, plus de geniale Simon Cowell. Maar ook Adam Levine is niks mis mee, jam. En een beetje humor onderling is ook niet verkeerd. Leuke humor, niet van die platte.

2. De deelnemers. Het is natuurlijk logisch dat je in zo'n huge land als the US of A veel meer goeie kandidaten hebt maar toch. Het verschil is af en toe immens groot. Vooral het aantal jongere deelnemers dat daar geweldig kan zingen is gewoon echt heel groot.

3. De liedjes die ze zingen. Ik ben gewoon niet zo'n fan van Nederlandse smartlappen of weer een Volendams liedje. Doe maar gewoon een mooi Engelstalig nummer.

4. Drama. Alles even net iets spannender, faker. Daarom kijk ik zo'n serie. En als het dan toch echt zou blijken, maken ze het nog wat dramatischer door de muziek. Of het is gewoon echt zielig. Maar dan geloof ik het nog steeds niet.

Wil je ook buitenlandse talentenjachten kijken? Check dan dit Youtube account.

1 opmerking

  1. Buitenlandse talentenjachten zijn ook veel leuker! Het is allemaal net iets meer over de top wat het leuk maakt om naar te kijken

    BeantwoordenVerwijderen