20 oktober 2012 / Black and white cheesecake

Zodra ik ergens met vriendinnen afspreek, bied ik eigenlijk meteen aan om iets lekkers te maken. Zo ook een paar weken geleden, toen we de film Max Havelaar gingen kijken, de vrijdag voor de proefwerkweek. Dat we uiteindelijk de film niet gekeken hebben en vooral gewoon veel gekletst hebben, maakt niet uit. Het was in ieder geval ontzettend gezellig en deze taart was heel erg lekker! Was nog een uitdaging, met taart op de fiets, maar in de vorm, in een boodschappentas aan mijn stuur, het ging nog best goed.


Black and white cheesecake

Ingrediënten:

300 gram Oreo koekjes
50 gram gesmolten boter
600 gram roomkaas
2 el bloem
100 gram kristalsuiker
2 eieren + 1 eierdooier
300 ml sour cream
200 gram witte chocolade, gesmolten en afgekoeld

Verwarm de oven voor op 180C. Haal de crème tussen de oreo koekjes uit (en eet het op). Verkruimel de koekjes en voeg de boter toe. Druk op de bodem van een 20 cm springvorm en bak voor 5 minuten, haal uit de oven om af te koelen.

Klop de roomkaas met de bloem, suiker, eieren, eierdooier en de helft van de zure room tot het licht en luchtig is. Voeg de witte chocolade toe en giet in de springvorm. Bak 40 minuten en check dan of het stevig is maar nog een beetje wiebelig in het midden. Laat de cake in de springvorm in de oven met de deur open afkoelen als dit kan, anders buiten de oven. Als hij afgekoeld is, smeer dan de rest van de zure room erover en zet het voor 2-3 uur of de hele nacht in de koelkast.

Smakelijk!

Bron: Good Food

2 opmerkingen