16 oktober 2012 / B*There Festival


Dit is een weekje met lekker veel concert-achtige dingen. Na afgelopen woensdag naar Van Velzen geweest te zijn, ging ik deze zaterdag met Esther en Evi naar het B*There Festival in de W2. Dit is een jaarlijkse festival, eigenlijk een hele week, voor Bossche jongeren met talent. Ze willen hier mee de cultuur, de kunst stimuleren onder de jongeren. Er worden een heleboel workshops gehouden, speciale films gedraaid en er wordt vooral ook een heleboel live gedaan. Muziek, dans, theater. Dit was het eerste B*There Festival dat ik meemaakte, en dan ook maar één dag ervan, maar van dit B*There Live was ik erg onder de indruk.De line-up bestond uit Chef'Special, Kris Berry, Rilan & The Bombardiers, Ed, Dotan, Double H, Duke, Djurre van Dijck, Geckusman, Ares, Iris Penning en Esther Veen. Er waren dus ook drie podia. Van deze artiesten zag ik (natuurlijk) Chef'Special, Kris Berry, Rilan & The Bombardiers, Dotan en Duke.

We begonnen met Duke. Duke is een funky bandje waarvan een aantal bandleden bij ons op school zitten of gezeten hebben. Ik ken ze niet perse persoonlijk maar het is wel leuk om mensen van je school zo goed live te zien spelen. Ze zijn erg goed, al mistte ik nog een beetje het swingende wat ik ze meer heb zien hebben bij bijvoorbeeld Pierson Artistiek. Misschien kwam het omdat er meer mensen waren, de druk was misschien iets groter. Ook was het podium erg klein dus weinig bewegingsruimte. Voor de rest rockten ze het nog steeds.
Hierna zagen we Kris Berry. Ik kende haar nog niet maar het was een beetje R&B, jazzy. Ze heeft een hele leuke warme stem en zwoele muziek. Af en toe leek het wel een beetje in herhaling te vallen maar het was zeker niet vervelend om naar te luisteren. Daarnaast zag ze er prachtig uit, wat een gaaf haar.

Hierna zagen we Dotan. Deze singer-songwriter speelde in een heel klein, intiem zaaltje. Prachtige, kleine muziek, waarvan ik dacht dat ik hem niet kende, maar toen hij This Town speelde herkende ik het toch wel. Hij heeft een prachtige stem, die perfect bij zijn muziek past. Erg leuk om een keer gezien te hebben.Hierna, terwijl we wachtten op Chef'Special, zagen we Rilan & The Bombardiers. Ik weet nog steeds niet precies wat ik er van vond, maar het was wel erg leuk om te zien. Een vent met een ontzettend grote, gave afro en een mooie tweeling. Ze gingen helemaal los, net zoals het publiek. Ze deden Starships van Nicki Minaj, alleen dan nog veel gaver. Het is niet echt mijn muziek, maar de sfeer zat er goed in.


Kwam goed uit, want hierna was het tijd voor CHEF'SPECIAL. Na het gezien hebben op Appelpop ben ik verliefd. Op de cd is het leuk, maar live zijn ze zo ontzettend GOED. We stonden recht vooraan in het midden, deze foto hierboven heeft Evi dan ook gemaakt en we gingen los. Springen, dansen, zingen. Oogcontact met Joshua. Het was heerlijk. Ik wil weer. Ik weet niet wat het is, maar je hebt gewoon bepaalde bands waar je echt van die kriebels van krijgt live en Chef'Special is daar een van. Joshua is ontzettend goed in tekst overdracht, en stuk voor stuk de rest van de bandleden zijn goed. De solos van Guido, wow. Ik kan dat van iedereen wel zeggen, stuk voor stuk heerlijke muzikanten. En ik crush 'm op zowel de drummer als de zanger. Cuties. 

Dus. Dit was weer een heerlijke avond. Niet alleen was de muziek ontzettend goed, ik heb ook gewoon heel veel lol gehad met mijn vriendinnetjes. Vooral op de fiets. Ik hou van fietsen. En zingen :) En ik wil weer naar Chef'Special maar het tourseizoen is afgelopen, behalve nog een aantal shows in Haarlem. Iets te ver weg. 

Bron foto's: B*There Facebook, Duke Facebook en Evi

2 opmerkingen

  1. Ik heb eigenlijk van geen een van de artiesten gehoord. Dat zijn wel de leukste muziek evenementen, leuke nieuwe bandjes ontdekken enzo. Tof :D

    BeantwoordenVerwijderen