5 oktober 2012 / Crostata di Mele

Zoals ik zondag al zei ging ik lekker een appeltaart maken, gewoon, omdat mijn site een jaartje oud was. Ik besloot voor een Italiaans recept uit de delicious. van februari 2012. Hierin staan een aantal lekkere appeltaart recepten uit het kookboek appeltaart van Janneke Philippi en met een Italiaanse appeltaart kon naar mijn mening weinig fout gaan, een crostata di mele werd het dus.

In dat zelfde blogje schreef ik ook dat ik gewoon lekker door wilde gaan met bloggen. Dat is nog steeds mijn plan, maar ik wil wel iets meer structuur in mijn blog krijgen. Bijvoorbeeld wekelijks een recept en er niet op eens drie achter elkaar en dan opeens een maand niks meer. Misschien wat vaste dingen, wat meer dingen uit mijn dagelijks leven zoals school. Daar ga ik komende herfstvakantie (nog een weekje bikkelen, proefwerkweek!) mee aan de slag.
Crostata di mele

Ingrediƫnten

150 gram roomboter, op kamertemperatuur
175 gram kristalsuiker
200 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram bloem
2 eieren
500 gram elstars (recept vroeg om moesappels maar elstars werkten prima)
2 el citroensap
1 el custardpoeder

Kneed een soepel deeg van de boter, 150 gram suiker, het bakmeel, de bloem, een ei en een beetje zout. Laat het deeg verpakt in vershoudfolie minimaal 30 minuten rusten in de koelkast. Leg een vel bakpapier op de bodem van de springvorm, zet de rand erop en sluit de vorm.

Verwarm de oven voor op 180C. Rol 2/3 van het deeg uit tot een lap en bekleed de vorm uit, met een opstaande rand van ongeveer 3 centimeter.

Schil de appels, snijd ze in schijfjes en schep ze om met de citroensap en de overige suiker. Bestrooi de deegbodem met de custard en verdeel de appels erover. Bestrijk de deegrand met losgeklopt ei.

Rol de rest van het deeg uit en snijd het deeg in brede repen. Maak er een vlechtwerk mee op de taart en bestrijk met ei. Bak de taart in de oven ongeveer 45 minuten, tot hij goudbruin en gaar is. Laat in de vorm afkoelen.

2 opmerkingen

  1. Oeh, hier was ik net naar op zoek: een fijn recept voor appeltaart. Dankjewel!

    BeantwoordenVerwijderen