31 oktober 2012 / Eetbar DIT

Een keer in de zoveel tijd ga ik altijd met twee vriendinnetjes eten, dit is een beetje onze traditie. Vorige keer gingen we naar de Dirigent, nu besloten we het na twijfelen tussen sushi en DIT, bij DIT te doen. DIT heeft in Den Bosch wel een goede reputatie voor lekker, bijzonderder en vooral gezellig eten. Ik had er nog nooit gegeten en wilde het graag een keer proberen.
Allereerst, het interieur. Dit is ontzettend leuk! Als je binnenkomt, en in een ontzettend klein halletje staat, kan je je jas ophangen. Hier staat ook een ontzettend leuke, retro stoel. Hierna kom je in de ruimt hierboven, met een bar en een aantal hogere tafels. Als je dan rechts gaat, kom je in de ruimte op de foto hieronder. Het ziet er nu ietsjes anders uit, maar vrijwel hetzelfde. Het ontzettend kleine keukentje van de koks. Respect dat ze daarin alles kunnen bereiden.


Ik heb helaas geen foto's van het eten. We aten eerst heerlijk, warm brood met pesto(-mayonaise?) en ik denk zeezout boter. Hierna bestelden we een puntzakje friet, een paddenstoelentaartje en de garnalenkroketjes. De friet was lekker, vers. Ook het paddenstoelentaartje was lekker met veel paddenstoeltjes en de garnalenkroketjes waren ook jammie.

Hierna hadden we nog een beetje trek en bestelden nog twee gerechtjes (wat eigenlijk net te veel was). Calamaris en turkse pizza. De calamaris was ik niet zo'n fan van. Sinds ik in Griekenland volgens mij ooit hele lekkere inktvisringen, met veel minder paneermeel op heb, vind ik de 'Nederlandse' versie niet zo lekker meer. De turkse pizza vond ik wel erg lekker. Ook de knoflooksaus die hierbij zat was jammie.

Ik heb dus heerlijk gezeten en het was heel gezellig! Het is wel vrij rumoerig, het is best vol in een kleine ruimte. Het was voor een dinsdagavond dan ook erg druk. Ik zou er graag nog een keer gaan eten! Een aantal gerechten die ik zeker nog wilde proberen waren de rauwe tonijn, de aardappel tijm donuts, de gegratineerde groente en de couscoussalade. Nog zat dus wat ik graag zou willen! Ook de toetjes moet ik de volgende keer eigenlijk plek voor open houden :) Maar er komt dus in ieder geval wel een keer een volgende keer, het was heerlijk.

Eetbar DIT
Snellestraat 24-26 te Den Bosch

Bron foto's

2 opmerkingen

  1. Wow, dat ziet er leuk en gezellig uit! En lekker zo'n paddestoelentaartje :) Jammer dat Den Bosch niet echt om de hoek ligt. Ik wil meer van dit soort leuke eetbarretjes in mijn eigen woonplaats.

    BeantwoordenVerwijderen