22 oktober 2012 / Kokos - koriandersrijstsalade met garnalen

Nog een week of 10 tot het alweer 2013 is. Heb jij al plannen gemaakt voor het nieuwe jaar? En heb je je gehouden aan goede voornemens? Ik wil de komende 10 weken nog even hard voor school gaan. Ik heb er wel weer zin in. Woensdag begin ik bij de debatclub, eerste bijeenkomst, ben benieuwd! Ik vind debatteren ontzettend leuk en hoop er veel van te leren. 

Ook wil ik graag nog een paar nieuwe receptjes uit proberen. Hier heb ik deze week niet echt tijd voor gehad dus hopelijk kan het nu weer!



Dit recept maakte ik een hele tijd geleden en kwam ik nu weer tegen. Ik wilde het graag toch nog met jullie delen omdat het zo ontzettend lekker was. Maar echt in detail erover vertellen, dat kan ik niet. Het was erg zomers en fris, en de combinatie was heerlijk. 


Kokos - korianderrijstsalade met garnalen

300 gram zilvervliesrijst
geraspte schil van 1 limoen
limoensap van 1,5 limoen
1 el bruine basterdsuiker
125 ml romige kokosmelk (pakje)
1 el koriander, ik gebruikte diepvries koriander omdat de verse was uitverkocht maar anders gebruik je een bosje zonder steeltjes
1 rode peper zonder zaadjes, fijngehakt
825 gram gepelde garnalen, diepvries
2 el olijfolie
1 komkommer, in stukjes
3 bosuitjes, in ringetjes
2 handjes gezouten pinda's, gehakt
limoenpartjes, voor erbij

Kook de rijst gaar volgens de verpakking, giet af, spoel af met koud water en laat afkoelen. Kook de garnalen gaar in 2-3 minuten en giet ze af, spoel ze af met koud water en strooi er wat zout overheen.

Doe de limoenrasp- en sap, de suiker, kokosmelk en koriander in een blender en pureer tot een glad mengsel. Roer de rode peper erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Schep de rijst, garnalen, olie, komkommer, bosui en korianderdressing door elkaar. Serveer in een schaal en geef er limoenpartjes en pinda's bij.

Bron: aangepast uit delicious. nummer onbekend

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen