19 oktober 2012 / Symphonica in Rosso - Doe Maar

Ja ja, concert drie in één week. Hoe heerlijk? Als er momenten zijn dat ik geniet, dan zijn het wel dit soort momenten. Toen een half jaar geleden bleek dat Doe Maar dit jaar het Symphonica in Rosso zou doen, wilden wij daar toch wel graag heen. Kaartjes waren snel besteld en klaar om naar het Gelredome te gaan.

Ik was nog nooit in 't Gelredome geweest en wist dat het groot was, maar wow. Echt heel groot. We stonden ongeveer halverwege de zaal, niet heel dichtbij maar wel wat ruimte om lekker te dansen. Wat me wel opviel is dat het geluid ontzettend goed is voor zo'n grote zaal.

En dan Doe Maar. De band. Wat waren ze nog ontzettend goed live voor van die 'ouwe knakkers'! De setlist was heerlijk, met genoeg afwisseling tussen wat rustigere nummers en de dansbare. En dat was ook wat ik het grootste deel van de avond heb gedaan: dansen en ontzettend hard meezingen. Het was gewoon heerlijk.

Er waren een heleboel gastoptredens, waaronder Het Goede Doel en Gers Pardoel, welke ook mijn favoriet was. Ik zag hem al eerder en ook deze keer was hij ontzettend leuk live. De andere gastoptredens waren iets minder bekend voor mij, maar nog steeds erg leuk.

Het enige minpuntje vond ik, dat er niet dat Symphonica in Rosso effect was zoals bij Marco Borsato (welke ik op dvd gezien heb). Niet een echte lichtshow of bombastisch orkest. Het was Doe Maar, zoals ze ook in een klein zaaltje zouden spelen, met als achtergrond een orkest. Nog steeds erg leuk, maar ze hadden er van mij iets meer mee mogen doen.

Ik heb ontzettend genoten en zou het zo weer doen. Wil je Doe Maar ook nog live zien, dan kan dit, want ze zijn net met een tour begonnen. 

3 opmerkingen

  1. Supergaaf dat je er naar toe bent geweest!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ah Gers Pardoel! Haha, ik ben diehard fan. Super leuk zeg! Liefs.

    BeantwoordenVerwijderen