12 oktober 2012 / The Rush of Life

Vorige week donderdag vroeg Janieke of ik toevallig zin had om mee naar VanVelzen te gaan. Hij speelde in  het Theater aan de Parade en twee jaar geleden waren we ook al naar zijn theatertour geweest, wat ons toen ook al goed was bevallen. Dus waarom nu niet weer?Deze show gaat over 'The Rush of Life', wat ook de titel van zijn laatste album is. 'The Rush of Life' gaat over het feit dat het leven tegenwoordig heel snel aan ons voorbij gaat, we zijn altijd druk en om iets te kunnen onthouden maken we overal foto's van. Die foto's waren dan ook de rode draad. Verschillende foto's die Roel zelf gemaakt had, of die van hem gemaakt waren, die op grote Polaroids boven het podium hingen.


De show had een duidelijk boodschap; moeten we niet wat vaker de wereld 'in het eggie' mee krijgen dan door de lens? Wat vaker genieten op het moment zelf dan naderhand. Dit probeer ik zelf meestal wel te doen, je maakt het moment maar één keer echt mee. Geniet er dan van. Dat beschreef hij goed door verhalen die hij vertelde, de muziek die gespeeld werd, de humor die erin zat. Van tevoren was ik een beetje bang dat het misschien hetzelfde zou zijn als de vorige tour maar dit was niet het geval. Het idee is een beetje hetzelfde maar de uitwerking is weer ontzettend origineel en goed.


Een heel leuk onderdeel van de show vind ik de interactie met het publiek. Ze betrekken je er echt bij. Daardoor wordt het ook heel persoonlijk, alsof je elk bandlid leert kennen. Ze speelden een stukje PopQuiz, lieten elke muziekstijl voorbij komen. Ik wil verder niet te verklappen, maar de show is erg leuk. Daarnaast heeft Roel, naast dat hij gewoon zelf altijd spat zuiver is, een aantal geweldige muzikanten naast zich staan. Respect voor alles wat ze in de show gedaan hadden.

Na de show bleef ik met Janieke nog even hangen. VanVelzen zou  handtekeningen uitdelen en we wilden graag nog wat foto's (het liefste met Ralf, cutie is het toch) scoren. Nadat we even bij Roel in de rij hadden gestaan, kregen we een leuke handtekening, hij had helaas geen tijd voor een foto. Gelukkig konden we wel met Jimmy en Ralf op de foto, in tha pocket!Avec Jimmy.

En met Ralf :)

Ik vond het een hele leuke avond, heb echt genoten en zou bij een volgende keer zeker weer gaan.

Ben jij ook benieuwd naar een stukje theatertour? Bekijk dan dit fragment van Shownieuws.

Wil je zelf ook graag naar 'The Rush of Life'-tour? Dit was de prèmiere en hij speelt nog tot april, vast wel een keer bij jou in de buurt. Check hier de site.

En nog even mijn make-up en kleding showen want daar was ik wel heel tevreden mee. Check that eyeliner :)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen