11 november 2012 / Luchtigste chocoladecake

Gisteren maakten mijn zusje en ik deze heerlijke chocoladecake. We koken of bakken niet zo vaak samen, omdat dat vaak in ruzie resulteert, maar deze keer was het helemaal goed gegaan. We werkten goed samen en het resulteerde in een heerlijke cake! Eindelijk een chocoladecake die niet ontzettend zwaar is, maar wel een echte chocoladesmaak heeft. En je kunt er gewoon twee plakken van eten zonder het gevoel te hebben dat je de komende week niks kunt eten.


Luchtigste chocoladecake
Bron

Ingrediƫnten:

- 300 gram pure chocolade
- 120 gram boter
- 200 gram kristalsuiker
- 5 eieren
- 100 gram bloem
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel gehakte gember
- 1 theelepel zeezout

Verwarm de oven voor op 160 graden. Smelt de chocolade au-bain marie en zodra deze gesmolten is, haal hem van het vuur en voeg de boter toe. Zorg dat dit mengsel glad is.

Klop de eieren met een mixer samen met de suiker totdat het mengsel bijna wit is en heel luchtig. Voeg de gesmolten chocolade met een spatel toe, en zodra dit goed gemengd is, voeg dan ook de bloem en de bakpoeder toe. Schep daarna de gember er door heen.

Vet een cakevorm in en schep een onderste laag beslag in de cakevorm. Strooi daar een laagje zeezout over heen en daarna weer een laag beslag, met daarover heen zeezout gestrooid. Zet hem in de oven en bak 70 minuten. 

5 opmerkingen