26 juni 2012 / Snow white & the huntsman

Om de vakantie goed in te luiden zijn mijn zusje en ik gezellig samen naar de film geweest. We hadden nog madiwodo-kaartjes en wilden allebei graag Snow white & the huntsman. Ik moest vandaag alleen even boeken inleveren (natuurlijk 1 vergeten, die ik nog even goed moet zoeken op mijn kamer) en vanuit school zijn we meteen naar de stad doorgefietst. Omdat we daar nog wat tijd te doden hadden, hebben we eerst lekker geluncht bij LaPlace en wat rondgelopen in winkels.



Het verhaal gaat over Snow white, natuurlijk, en de hoofdlijnen zijn precies hetzelfde als het originele verhaal. Hoe ze er uit zag, dat mama dood is en papa hertrouwt, het bos, de jager. Maar hoe het verpakt is, is totaal anders. Terwijl de meeste sneeuwwitje-verhalen zijn braaf, lief met een klein tikje spannend. Deze was spannend, met lekkere vieze elementen die richting de horror gaan. Het is een echte science-fictional thriller.

De special effecten zijn prachtig. De koningin verandert van jong naar oud en oud naar jong, recht voor de camera, en dit is zo mooi gedaan. Ook alle bovennatuurlijke beesten zijn prachtig gemaakt. Elk detail was perfect afgewerkt. Niet alleen de special effecten, maar ook de kostuums, het haar, de omgeving, de muziek. Alles was een mooi geheel.

Ook het acteerwerk was veel beter dan ik verwacht had. Ik bedoel, Kristen Stewarts werk in Twilight was nu niet echt overweldigend goed. Maar deze keer was dat al stukken beter. Ook Charlize Theron was erg impressive, ook al schreeuwde ze af en toe net iets te hard. En Chris (Hemsworth) deed zeker niet onder voor zijn broer qua acteerwerk. De looks van Liam  zijn nog wel favoriet, maar dat ruige van Chris is ook wel leuk.

Ik zou deze film zeker aanraden aan fans van films als Alice in Wonderland (alleen dan stukken beter) en andere fantasyfilms. Niet te apart of te spannend maar precies goed om lekker te kijken en een beetje te schrikken en genieten van de prachtige beelden.

23 juni 2012 / Sale shopping

Ik zit nog steeds te wachten op het vakantie-gevoel. Ik hoef niks te doen voor school en daar moet ik mezelf regelmatig aan herinneren. Hoe fijn is het dat ik nu even niks hoef te doen, nergens mezelf aan hoef te verplichten. Ik moet nu nog twee keer naar school; maandag om mijn boeken in te leveren en woensdag om mijn rapport op te halen. Allebei dus niet meer als een half uurtje school. Heerlijk. Maandag ga ik waarschijnlijk ook met mijn zusje naar Snow White and the Huntsman, we willen die allebei graag zien :) Tussendoor hebben we nog even tijd, dus misschien even de stad in, iets eten of zo. Lekker, vakantie.

Afgelopen vrijdag ging ik gezellig met mama naar de stad. Het was al weer even geleden dat ik nieuwe kleding had gehad en het was nu uitverkoop, dus die mogelijkheid slaan we niet over :) Dit is een van de dingen die we elke vakantie sowieso een keertje doen. Winkelen en lekker lunchen in de stad. Ik ben goed geslaagd, vooral bovenkleding. Ik had eigenlijk ook naar broeken moeten kijken, en ik heb er wel een paar aangehad, maar ik hou gewoon niet zo van broeken kopen.

De uitverkoop bij de Steps vond ik heel leuk. Normaal loop ik die winkel voorbij omdat ik het te duur vind, en soms wat truttig, maar ik heb nu twee hele leuke bloesjes kunnen vinden. Ik had nog een andere leuke maar dat werd een beetje teveel van het goeie. Het bloesje van de H&M, de blauwe, is het enige wat niet in de uitverkoop was. Deze heb ik gisteren naar het schoolfeest al aangehad. Welke trouwens erg leuk was :)

H&M - €5


Steps - €15


Steps - €20


H&M - €15


Vero Moda - €15
Le Ballon - €27

21 juni 2012 / Triple Chocolate cookies + chocolate bars with peanuts

Beneden in de keuken staat mijn zusje op dit moment samen met drie vriendinnen cupcakes te bakken. Ik weet niet hoe het komt, maar mijn familie is vrij creatief als het aankomt op koken. Oké, de baksels van mijn zusje komen nog uit een pakje, maar ze is pas 12 dus dat is helemaal vergeven. Maar ook mijn tantes kunnen goed koken en mijn oma kookt erg lekker. Mijn oma's recepten zijn ook nog echt 'ouderwets',  ze maakt de meeste al haar hele leven. Afgelopen zondag met vaderdag had ze bijvoorbeeld heerlijke rabarbermoes gemaakt, heerlijk en ook heel makkelijk. Misschien komt deze later nog wel een keer hier te staan.

Vrijdag naar Den Haag wilde ik iets lekkers meenemen. Het moest dus makkelijk mee te nemen zijn, veel mensen moesten het lekker vinden en ik had zin in chocolade. Het werden dus twee soorten koekjes. Volgens mij vielen ze goed in smaak, iedereen vond ze erg lekker. Ikzelf ook, heb er dan ook zat op haha. Deze ga ik zeker nog eens vaker maken :)

Triple chocolate cookies
Drie soorten chocolade koekjes met melk + witte chocola en oreo
Ingrediënten

350 gram bloem
1 theelepel baking soda
snufje zout
70 gram cacaopoeder
225 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
200 gram kristalsuiker
220 gram lichte basterdsuiker
2 eieren
2 theelepels vanille extract (hiervoor gebruik ik zelfgemaakt, heel makkelijk, misschien idee voor blogje)
180 gram witte chocolade, gehakt
180 gram melk chocolade, gehakt
175 gram Oreo koekjes, gehakt

Verwarm de oven voor op 190 graden en leg op een bakplaat bakpapier of een siliconen matje.

Meng in een kom de bloem, baking soda, het zout en de cacaopoeder.

Meng met een mixer op gemiddelde snelheid in een andere kom de boter en suikers tot een zacht mengsel. Voeg de eieren een voor een toe, vervolgens het vanille extract, en meng tot het goed gemixt is, eventjes de zijkanten van de kom erbij schrapen als dat nodig is.

Voeg het bloem-mengsel toe en meng dit kort tot het goed gemixt is. Met een lepel, meng de chocolade en Oreo's erdoor.

Maak kleine bolletjes op de bakplaat en bak de koekjes 8-10 minuten. Ze moeten hard zijn aan de buitenkant maar nog een beetje zacht aan de binnenkant. Haal ze dan uit de oven en laat ze 3-5 minuten op de bakplaat afkoelen. Leg ze daarna op een schaal oid en laat compleet afkoelen. Dit bakproces zul je een paar keer moeten herhalen omdat het een stuk of 20 koekjes zijn en die passen (bij mij in ieder geval) niet in een keer op de bakplaat.

Bron
Chocolate bars with peanuts Eerst een laagje koekjesdeeg (met koffie erin), daarover heen een laagje gesmolten chocola en daarover een laagje gezouten pinda's, jummie!

Ingrediënten

190 gram bloem
1 theelepel espresso poeder
snufje zout
snufje kaneel
230 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
100 gram lichte basterdsuiker
60 gram kristalsuiker
1 theelepel vanille extract
90 gram melk chocolade, gehakt

Topping
180 gram melkchocolade, gehakt
115 gram gezouten pinda's, gehakt

Zet een rek in het midden van de oven en verwarm hem voor op 190 graden. Pak een brownie vorm (of soort gelijke vorm) en leg hier bakpapier in, het liefst met een opstaande rand. Dan kun je de bar straks beter uit de vorm halen.

Meng de bloem, espresso poeder, zout en kaneel en zet weg. Met een mixer, klop je de boter op gemiddelde snelheid voor 3 minuten tot een zachte substantie. Voeg de suikers toe en meng nog 3 minuten. Voeg de vanille toe, en daarna de droge ingrediënten dus de bloem etc. Mix dit kort, leg eventueel een handdoek op de kom voor het verstuiven.

Voeg de chocolade toe en meng dit kort. Leg het deeg in de vorm en maak een dun, even laagje. Je hebt waarschijnlijk iets te veel deeg, dus je kan wat snoepen, want er zitten geen rauwe eieren in. Bak dit ongeveer 20 minuten, tot het laagje bubbelt. Haal de vorm eruit en zet de oven af.

Strooi de gehakte chocola hierover heen en zet 2-3 minuten terug in de oven (die dus af staat). Smeer dit uit met een spatel of achterkant van een lepel. Strooi hier de gehakte pinda's over heen en druk een beetje aan. Laat de bars daarna helemaal afkoelen. Dan kun je hem uit de vorm halen en in stukken snijden. Jammie ::)

Bron

20 juni 2012 / Män som hatar Kvinnor

Al minimaal vier keer heb ik het eerste deel van de Millenium trilogie gelezen. Volgens mij las ik hem de eerste keer, omdat ik er zoveel lovende reacties over gelezen had. Ik had hem in minder als twee dagen uit. Meteen daar achteraan las ik de andere twee delen uit de trilogie. Ook deze vond ik erg leuk. Later herlas ik hem nog een aantal keer. Ook raadde ik hem mijn moeder aan, welke ook van elk deel genoten heeft. Ik zou de boeken dus aan iedereen aanraden. Maar de films wilde ik graag ook nog een keer zien. Er zijn nu Zweedse films, en Amerikaanse remakes daarvan. Vandaag keek ik de Zweedse, het leek me het beste om in de originele taal te beginnen.

Het verhaal draait allemaal om Lisbeth Salander en Michael Blomkvist. Michael werkt bij het tijdschrift Millenium, een baanbrekend tijdschrift wat voor veel oproer zorgt, en heeft daarin gepubliceerd over Wennerström, hij zou de boel bedriegen. Hij heeft de bronnen van een persoon gekregen die hij compleet vertrouwde, maar later blijkt dat deze bronnen verzonnen zijn. Wennerström klaagt hem aan en hij wordt veroordeeld tot 3 maanden straf en een grote boete. Op de dag dat hij veroordeeld is geworden, bied Henrik Vanger hem een baan aan. Voor veel geld moet hij op onderzoek gaan naar de moordenaar van Harriët Vanger. Door dit onderzoek komen er veel donkere gebeurtenissen uit de geschiedenis van de Vangers naar boven.

In het begin moest ik heel erg wennen aan de Zweedse taal. Wat een aparte, maar leuke taal is dat! Het heeft af en toe wat weg van het Duits en het Nederlands, ik neem dus aan dat het ook een Germaanse taal is. Als je goed oplet kan je af en toe zelfs hele zinnen verstaan. Ik vond de taal heel goed bij de sfeer passen, hij maakt het geheel nog wat spannender.

Deze thriller is prachtig opgebouwd. Het boek bestaat uit veel details (daarom blijft het ook leuk om hem elke keer weer te lezen; elke keer ontdek je weer nieuwe details) en het verhaal is ook op details gebouwd. Konden ze in de film de diepte van het verhaal wel duidelijk maken zonder de film saai en cryptisch te maken? Ja, dit konden ze. Tuurlijk, er zitten niet zoveel detailsin als in het boek, maar precies de details die belangrijk waren en het puzzelige ervan hebben ze duidelijk gemaakt. Dit vond ik een van de belangrijkste dingen in het boek en ik ben dan ook blij dat dit in de film goed naar voren komt.

De casting in de film is ook perfect. Ik wil weinig verklappen over de karakters, deze moet je zelf maar leren kennen, maar de diepte en problemen worden perfect gespeeld, in mijn ogen. Verder is de film setting erg goed, sluit prima aan op het verhaal. Donker, somber, koud en vooral spannend. Precies zoals de film bedoeld is. Precies zoals ik hem leuk vind. 

18 juni 2012 / Tweede Kamer - Den Haag

De afgelopen tijd hebben we met maatschappij de parlementaire democratie behandeld, oftewel de Nederlandse politiek. Hoe zit de politiek in elkaar, wanneer is iets een democratie of een dictatuur, hoe is de Nederlandse politiek opgebouwd. Daarbij horend zijn we afgelopen vrijdag we met school naar Den Haag geweest. We bezochten daar onder andere de Tweede Kamer. Zo konden we alles wat we de afgelopen weken geleerd hebben ook echt zien.

's Ochtends vroeg (half 8!!) moesten we op het station klaar staan, we gingen met de bus. Vanaf onze school is het ongeveer anderhalf uur rijden naar Den Haag. Nou ja, het was vroeg, dus de helft van de tijd heb ik liggen slapen. Toen we in Den Haag aan kwamen, we waren iets te vroeg, hadden we eerst nog wat vrije tijd. We konden even het oudste winkelcentrum van Nederland bekijken, de Passage. Daar zat een hele grote Selexyz en ik kan natuurlijk dan niet naar binnen gaan zonder iets te kopen. Ik kocht Lolita, echt een klassieker in mijn ogen, die al een tijdje op mijn verlanglijstje stond. Ook is het de maand van het spannende boek dus kreeg ik dit mini boekje van Simone van der Vlugt er nog bij. Allebei leuk om mee op vakantie te nemen!

Na een half uurtje rond gelopen te hebben, ging we naar de locatie van het bedrijf dat ons rondleidde, ProDemos. Eerst kregen we daar uitleg over hoe de politiek er uitziet, dus hoe de kamers georganiseerd zijn etc. Dit was voor sommigen van ons overbodig (onder andere ik dus) omdat wij dit onderwerp net afgesloten hadden op school, maar voor sommigen was het alweer wat langer geleden. Alles werd dus kort herhaald, ook door middel van een filmpje. Verder was er een spelletje ingebouwd; onze 'leraar' stelde telkens vragen en als je die goed beantwoorde kreeg je een één-centje, dit ging de hele dag zo door en als je aan het einde de meeste muntjes had, kon je een prijs winnen. Ondertussen mocht je coalities sluiten.

Het volgende onderdeel, na weer een korte pauze, was het bezoek aan de Tweede Kamer. We moesten al onze spullen in het gebouw laten liggen en toen liepen we dus daarheen. Als je daar binnen komt, word je net zo grondig gechecked als bij Schiphol, dus jassen uit, sieraden af. In mijn geval dus ook schoenen uit, fijn hoor, hakken.. We zaten op de tribune, je komt natuurlijk nooit de echte zaal van de kamer in, en het was echt leuk om een keer te zien wat je normaal alleen maar op tv ziet. Het is veel kleiner als het lijkt op tv. Er was helaas geen vergadering bezig, dat is meestal niet op vrijdag.

Daarna moesten we nog een korte speurtocht doen in het gebouw, was niet zo boeiend, en konden we vragen stellen aan een ex-politicus van D66, Doeke Eisma. Hele interessante man die mooie antwoorden formuleerde op onze vragen en een nogal uitgesproken mening had over de Eerste Kamer en de Provinciale Staten.



Ook bezochten we daarna nog de Ridderzaal, waar elk jaar dus de troonrede wordt voorgelezen. Dit vond ik niet heel erg bijzonder, een beetje verouderd, plus het rook er erg muffig. Voordat we de zaal binnen gingen, zagen we nog wel een hele grote groep mensen staan plus fotografen. Dit bleken de nieuwe kandidaten te zijn van de Christen Unie en Arie Slob. Wij hebben niet meer met ze gesproken, maar een andere klas wel. En toen ik zaterdagochtend de krant open sloeg, stond de foto erin die wij hebben gezien dat ze die maakte. Daarna hadden we weer even pauze, en kocht ik een zonnebril en twee paar oorbellen.

Na de pauze liepen we weer het Binnenhof op. Daar maakten we deze klassenfoto, dit is dus mijn mentorklas, en schuilden we heel even voor de regen. Daarna liepen we door om naar het kamertje van de minister president te kijken, van de buitenkant. En bij toeval liep hij zelf daar! Isabel riep hem nog, maar hij moest helaas doorlopen, hij moest namelijk daarna op Newspoort een interview geven. 

Daarna gingen we weer terug naar het gebouw van ProDemos waar we nog verkiezingen naspeelden; als het aan onze klas lag, zou er nu nooit een coalitie komen. Ook deden we daarna nog even een soort van Ik Hou van Holland, dit was niet zo heel  interessant, maar wel leuk tijdverdrijf. Hierna vertrokken we naar buiten, naar de bussen, en zagen we Mark Rutte weer. Toen zijn we met hem op de foto geweest, deze heb ik nog niet, maar ik weet ook niet of ik erop sta. Het moest allemaal heel snel. Ik zal hem later nog aan dit artikel toevoegen.

Na het foto momentje vertrokken we richting Scheveningen en terwijl we richting de strandtent liepen trok ik mijn schoenen en panty al uit. Meteen toen we daar aankwamen, dumpten we onze tassen en rende ik naar het strand. Ik was al even niet meer op het strand geweest en ik vond het heerlijk om weer even uit te kunnen waaien, lekker met de voetjes in de zee. Ik heb echt heel erg genoten. Ook aten we even (bij Oxbow Beach), dit vond ik niet zo bijzonder, maar dit kwam misschien ook omdat ik totaal geen honger had. We zijn snel weer de zee in gegaan. 

Toen was de dag helaas afgelopen en moesten we nog even een stukje rijden met de bus, waarin we lekker muziek geluisterd hebben en een beetje lui gedaan. Het was een hele gezellige, interessante dag!

Liefs,
Benthe

16 juni 2012 / Ricotta muffins met aardbeien



Vorige week toen Nederland voor het eerst speelde, besloot ik om iets lekkers te gaan bakken. Ik wilde graag iets zijn wat zomers was, met lekker fruit of zo. Muffins zijn altijd goed, dus waarom niet? Er kwamen een paar vriendinnetjes kijken, daarna gingen we op verjaardag bij Ilse. Dat we de wedstrijd verloren was stom natuurlijk, maar de rest van de avond hebben we het wel gewoon gezellig gehad. Eenmaal op de fiets, zo'n half uur naar de wedstrijd, was ik het alweer vergeten.

Deze muffins zijn heerlijk luchtig, als je er een hapje van neemt zie je ook echt van die luchtgaten. Ze zijn zoet, maar niet te zoet en perfect om te maken nu de aardbeien zo heerlijk zijn. Ik denk dat deze het ook heel goed zouden doen op een picknick, want daar horen eigenlijk gewoon muffins bij en deze zijn zo lekker zomers. Jammer dat het weer nu voor zulke dingen niet mee werkt.

Ricotta muffins met aardbeien
Recept komt van Cook Republic


Genoeg voor ongeveer 18 muffins.

Ingrediënten:
315 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel baking soda (misschien handig als ik hier ooit meer uitleg over geef?)
1 theelepel kaneel
1 theelepel nootmuskaat
mespuntje zout
250 gram ricotta
170 gram kristalsuiker
60 gram gesmolten boter
2 eieren
190 ml melk

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet cupcakevormpjes in je muffin bakvorm.

Meng het bakmeel, de suiker, baking soda, kaneel, nootmuskaat, het zout en de aardbeien. Voeg de ricotta toe en meng voorzichtig met een houten spaan. Zorg dat dit goed gemengd is, maar er mogen nog wel klontjes in zitten.

Meng in een andere kom met een garde de boter, melk en eieren. Voeg dit bij het bakmeel toe en meng met de houten spaan tot het net gemengd is. Schep het mengsel in de muffin bakvorm, tot ongeveer 2/3 vol. Bak ongeveer 20 minuten tot de muffins klaar zijn, dit kun je testen door er een satéprikker in te steken. Als deze er schoon uitkomt, zijn de muffins klaar.

Herhaal dit proces nog een keer met het overige beslag, zorg wel dat je muffins ietwat afgekoeld zijn voordat je ze uit de bakvorm haalt. 

6 juni 2012 / Rhubarb strawberry cake with crumb topping

Regelmatig als opa en oma langskomen brengen ze verse groenten uit hun eigen tuin mee. Ook bijna elke week krijgen we netjes een eitje of 12. Verser kan het niet, en ik vind het dan ook fijn om te weten waar mijn groente vandaan komt en dat het onbespoten is. Afgelopen week bracht mijn opa lekker rabarber mee. Hier had ik al even op zitten wachten, ik had namelijk nogal wat rabarberreceptjes die ik wilde uit proberen. Even zoeken, kijken waar ik zin in had, en uiteindelijk ging ik voor de rhubarb snacking cake. Dat ik hem uiteindelijk zo erg heb aangepast dat hij er totaal niet meer op lijkt, dat maakt niet uit. Hij was namelijk heerlijk! Ik heb zelf heerlijk twee stukjes gesnoept, de rest is meegegaan naar mama's werk omdat het hier anders gewoon niet op komt.




















De cake is heerlijk fruitig, de binnenkant is wat vochtiger en de buitenkant is wat harder. Door de heerlijke kruimels bovenop heeft hij nog een lekker knapperig laagje. De vulling is ietwat aan de zure kant, dat vind ik zelf persoonlijk horen bij rabarber. Wil je liever een wat zoetere cake, gebruik dan meer aardbeien of suiker. Met dit recept is sowieso goed te spelen, gebruik je liever alleen maar normale bloem, dan kan dit goed. Maar ook zou je in plaats van rabarber en aardbei alleen maar één van de twee kunnen gebruiken, of het vervangen door abrikozen of bosbessen. Probeer het!





















Rabarber aardbeien cake met kruimel topping
Gebaseerd op dit recept van Smitten Kitchen

Ingrediënten
Cake:
300 gram rabarber, schoongemaakt en gesneden in 1 cm grote stukjes
125 graden aardbeien, schoongemaakt en gehalveerd
285 gram kristalsuiker
1 eetlepel citroen sap (ben slim en rasp eerst de citroen voor je hem uitperst)
115 gram ongezouten boter, zacht geworden (ongeveer half uur van tevoren minimaal uit de koelkast)
1 theelepel geraspte citroenschil
2 eieren
165 gram volkoren tarwe meel
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel zout
1/2 theelepel gemalen gemberpoeder
125 ml zure room

Kruimels:
100 gram bloem + 25 gram volkoren tarwemeel (je kan ook alleen normale bloem maar die van mij was op)
75 gram donkerbruine basterdsuiker
snufje zout
1/2 theelepel kaneel
55 gram ongezouten boter, gesmolten

Voor de cake:
Verwarm je oven tot 180 graden en vet een vorm in met wat boter. Ik gebruikte een browniebakvorm (van de Hema), deze is ongeveer 19 bij 29 cm. Leg dan bakpapier in de bodem zodat je de taart er makkelijker uit kan halen. Meng de rabarber, aardbeien, het citroensap en 2/3 van het suiker in een kom en zet weg. Klop de boter, de rest van de suiker en het citroenrasp met een elektrische mixer tot een geheel, zo licht mogelijk. Voeg de eieren een voor een toe en zorg dat je de zijkanten even leeg schraapt na elke toevoeging. Voeg de tarwemeel, het bakpoeder, het zout en de gember erbij en meng dit kort, het is nu heel dik. Voeg dan de zure room toe en meng alles tot een goed geheel, zo kort mogelijk mixen.

Doe het beslag in de bakvorm en gebruik een spatel o.i.d. om het beslag goed te verdelen over de vorm. Strooi hier het rabarber-aardbei mengsel over heen en verdeel dit ook weer goed.



Voor de kruimels:
Meng de bloem, de suiker, het zout en de kaneel en voeg dan de gesmolten boter toe. Meng dit met een vork tot kruimels en strooi dit over de rabarberlaag. Zet hem in de oven, dit duurde bij mij zo'n 45 minuten. Test vanaf 40 minuten met een satéprikker of deze er schoon uitkomt. Laat hem daarna helemaal afkoelen.

Snijd de cake dan in stukjes, verzin zelf hoe groot, maar ik hield ongeveer stukjes van 4 bij 4 cm aan, en eet er snel eentje :) Deel de rest met vrienden en familie. Hij blijft een paar dagen goed op kamertemperatuur als je hem goed verpakt, maar in de koelkast kan ook.

4 juni 2012 / Bag-loving


Toen ik pas mijn all time favourite webshop ASOS bekeek, viel mijn oog vooral op de tassen, ze hadden deze keer zoveel moois! Voor jullie nu mijn favorieten op een rijtje. Het zijn vooral grote handtassen die je eventueel ook voor school zou kunnen gebruiken. Ik heb al een aantal kleine tasjes en gebruik ze graag maar mijn favorieten zijn toch de grotere tassen en die wil ik dus graag ook een nieuwe.

1. ASOS Weave Hobo Bag €38 // 2. ASOS Ikkat Backpack €43 // 3. Warehouse Clean Mini Satchel  €46 // 4. ASOS Scallop Edge Backpack €48 // 5. Oasis Fold Over Bag  €38 // 6. ASOS Chain Handle Smart Bag €48

3 juni 2012 / Familiedag + Charly Luske

Bij papa's werk hadden ze gisteren een familiedag, dit is elke zoveel jaar en wij gingen dus gezellig mee. Ik had er niet zo veel van verwacht, had er dus ook niet bijzonder veel zin in, totdat papa een paar dagen geleden ontdekte dat Charly Luske kwam optreden. Dat is leuk natuurlijk, we zijn trouwe TVOH-volgers! Verder zou er vast wel lekker eten zijn, het was gratis en we gingen gewoon lekker plezier maken met elkaar.

Verkeerde kleur foundation?
Toen we om 4 uur aankwamen, was het nog vrij rustig. We liepen eerst een rondje door het bedrijf en gingen toen de zaal in (waar het erg warm was) om lekker te eten. Ze hadden onder ander lekkere haring, waarvan mijn zusje eerst 'Ieww' zei, maar toen ze het proefde het toch erg lekker vond, en nog een stukje pakte hihi. Ook hadden ze frietjes, hamburgers, broodjes beenham en nog veel meer. Er was eerst nog een tombola (waar we helaas niks wonnen) en daarna begon er een soort voorprogramma. Ik weet de naam niet meer, maar het was een dj en zanger/presentator die wel voor een lekker sfeertje zorgden in de zaal. Ze deelden opblaasbare microfoons uit en het was gewoon gezellig gek doen. Veel bekende nummers zoals Ik Neem je Mee (wat Gers Pardoel live toch iets beter doet ;)) en i gotta feeling, leuk gedaan dus.
Daarna kwam waarvoor we eigenlijk toch wel gekomen waren: Charly Luske. Het was rustig, we stonden dus gewoon helemaal vooraan. Hij speelde een half uurtje, mijn favoriete liedje was Sex on Fire. Marit en ik hebben even gezellig gefangirld, vooral toen hij allebei onze hand vast pakte ;) Toen hij afgelopen was, zagen we hem nog aan de zijkant van het podium staan, hij was handtekeningen aan het uitdelen. Ja, toen moesten wij dus ook even op de foto. Nog meer fangirling. En toen, helemaal fangirling, reed zijn busje ook nog achter ons toen we naar huis reden. En hij zwaaide. Ja. Dus. Wij zijn gewoon een beetje suckers voor 'beroemdheden'. Come on, leuk koppie, goeie zanger, wat zou jij doen? lol.




















Het was dus gewoon heel erg leuk, vooral door ons fangirling en het foto maken, aanraken en zwaaien van/met Charly. Volgend jaar weer?