31 juli 2012 / DAY 7: en La Palma

Wie krijgt het voor elkaar om de eerste én de laatste dag zon te verbranden? Ik dus. De zon is hier goed warm, je zit natuurlijk dichter bij de evenaar en de zon staat dus vrijwel heel de dag recht boven je. En dan hoef je maar net een kwartiertje te lang in de zon te liggen en voila. Rood.


Het is hier ongeveer heel de dag een graadje of 30 in de zon. 's Nachts koelt het dan ook bijna niet af, ik denk dat het altijd nog 25 graden blijft. Regen is er niet, of in ieder geval nauwelijks. Dat merken we gisteren ook al, bijna alles is droog, alsof het al weken niet meer geregend heeft. Wat waarschijnlijk ook zo is.


Vandaag begon het gevecht om de bedjes. Je moest 's ochtends vroeg rond een uur of 10 echt wel je handdoekje op je bedje gelegd hebben. Al was het gevecht eigenlijk niet echt om de bedjes, maar om de parassolletjes. Je kunt hier gewoon niet heel de dag in de zon liggen, dus iedereen heeft ze nodig, maar het zijn er niet zat. 's Middags zijn we ook nog even de zee in geweest, maar ik vind hem echt niet fijn. We werden onderuit getrokken door de zee. Au!


's Avonds aten we voor de derde keer bij ons favoriete visrestaurantje hier. Ik heb deze vakantie zoveel nieuwe vis geproefd. De namen weet ik niet meer, maar ondere andere heek, zeetong en verschillende soorten inktvis. Vandaag had ik heerlijke, grote langoustines. Toen we na het eten terug liepen naar het hotel, was er een optocht bezig met vuurwerk. Heeft ook nog te maken met dat waterfeest enz. en ook al snapten we er niks van, het was wel leuk. Het vuurwerk was niet zo bijzonder, echt pijltje voor pijltje met een paar minuten er tussen haha. Bij het hotel dronk ik nog een lekkere mojito.


Ik schreef deze stukjes elke avond op vakantie en nu deel ik ze met jullie zodat jullie ook een beetje mijn vakantie en La Palma mee kunnen krijgen. Ik was van 16 tot en met 23 juli weg, dit blogje was dus 22 juli.

30 juli 2012 / DAY 6: en La Palma

Schip in Santa Cruz de La Palma
De vieze merengue

Vandaag zagen we lekker een groot stuk van het eiland, het was namelijk de dag van de busexcursie. We moesten om half 9 klaar staan bij de bushalte en daarna reden we richting de andere kant van het eiland om daar nog mensen op te halen in Los Cancajos. Daar kwam de gids ook op de bus en terwijl we naar Santa Cruz reden begon ze al een heleboel te vertellen. Zo vertelde ze onder andere dat vroeger de haven van Santa Cruz een belangrijke rol speelde in de handel tussen Europa en Amerika.

Onze eerste stop, na twee uur bochtjes rijden (460 bochten!), kwamen we aan op de Roque de los Muchachos. We moesten nog een stukje te voet klimmen maar toen stonden we wel op het hoogste puntje van het eiland, op 2426 meter hoogte. Ook hadden we mooi uitzocht over de kliffen en bergen, plus het observatorium. Omdat de nachten hier zo helder zijn, kunnen ze hier veel nieuwe dingen ontdekken en daarom staan er ook telescopen en veel van dat soort dingen van verschillende landen.

Na de Roque de los Muchachos moesten we weer naar beneden over een weg die met 15% daalde en waarop maar 10 buschauffeurs op heel het Eiland durfden te rijden, waaronder onze Herman. Na elke bocht kreeg hij applaus en olees :) We reden naar een nieuwe plek, La Zarza, waar je tekeningen kon zien van de originele bewoners van het eiland. De eerste tekening was wel leuk, het waren allemaal cirkels, maar na de zoveelste cirkel die bijna elke keer water betekende, had ik het wel gezien. Het was ook nog eens erg warm en droog, tussen alle beesten en droge takken die in je haar kwamen te zitten, daar was ik wel klaar mee na een kwartier.

Hierna gingen we naar Puntagorda, waar een leuk, schattig boerenmarktje was. Ik heb wel tien keer gezegd dat ik het zo jammer vind dat je in Nederland zoiets niet hebt. Lekkere gebakjes (behalve die merengues, buh wat vies), mooie groente en fruit, verse sapjes en alles natuurlijk super goedkoop. We kochten wat gebakjes en pruimen. Helaas moesten we de pruimen de laatste dag weggooien omdat ze nog niet helemaal rijp waren en dat niet zo makkelijk mee naar huis nemen is. Maar zo goedkoop! Ik dacht 80 cent voor een halve kilo.

Nog een uurtje gereden en weer in Puerto Naos aangekomen. Dood moe, dus niet te laat maar heerlijk gegeten plus op tijd ons bedje in.

Ik schreef deze stukjes elke avond op vakantie en nu deel ik ze met jullie zodat jullie ook een beetje mijn vakantie en La Palma mee kunnen krijgen. Ik was van 16 tot en met 23 juli weg, dit blogje was dus 21 juli.

29 juli 2012 / DAY 5: en La Palma


Gisteren hadden we besloten om naar Los Llanos de Aridane te gaan, de grootste stad van La Palma met 22 .000 inwoners. 's Ochtends vroeg om half 8 ging de wekker al en na lekker ontbeten te hebben met wat spulletje die we de dag van tevoren al gehaald hadden (de winkeltjes gaan hier om 8 uur open), vertrokken we richting de bus. Het bussysteem is hier prima. Ze rijden op tijd en netjes en het zijn grote touringcars. Het was 15 minuutjes naar Los Llanos en daar aangekomen zijn we maar gewoon naar de plek die ons het logistische voor het centrum leek gelopen.Gelukkig liepen we de goeie kant op en kwamen we al snel wat winkeltjes tegen. De kleding hier is niks voor mij, het is echt gemaakt voor dunne, smalle mensen. Mijn zusje, die wel zo'n smalle is, heeft wel nog wat leuke dingen kunnen kopen maar voor mij bleef het bij een sjaaltje en wat tijdschriften.

Na wat rondgelopen te hebben door het centrum, wat erg schattig is, gingen we op wat het leek het bedrijvigste pleintje zitten voor een lekkere koffie. Iedereen kende daar elkaar en zat onder de schaduw van een grote boom lekker koffie te drinken. De stad is niet erg groot en je moet niet verwachten uren te kunnen rondlopen, maar als je wilt kun je wel nog wat andere dingen ondernemen dan alleen een paar van de weinige winkeltjes bekijken en koffie drinken. Zo heb je onder andere nog een kerkje wat je kunt bezichtigen. Wij gingen rond een uur of 1 weer naar ons dorpje, samen met veel luidruchtige jongeren.

Wat bleek was dat het een of ander waterfeest was. Heel erg druk, veel herrie en rotzooi. En vooral veel dronken jongeren (en ouderen) en water. Nadat we de rest van de middag nog bij het centrum hadden doorgebracht, wilden we wat gaan eten in het centrum. Dit bleek onmogelijk, vanwege het feest. We liepen door een straatje en vroegen nog aan elkaar waarom het daar zo nat was. Ze gooiden dus overal vanaf boven water op je. Toen was het al te laat en waren we nat. We liepen nog wat verder rond, maar zoiets is intimiderend als je niet weet wat het is, en mijn zusje was dus ook een beetje bang. We aten maar met wat dingen die op onze kamer lagen. Oreo's.


Ik schreef deze stukjes elke avond op vakantie en nu deel ik ze met jullie zodat jullie ook een beetje mijn vakantie en La Palma mee kunnen krijgen. Ik was van 16 tot en met 23 juli weg, dit blogje was dus 20 juli.

28 juli 2012 / DAY 4: en La Palma

Vandaag was weer zo'n lekkere lange, luie dag waar dus niet zo veel over te vertellen is. Het was gewoon lekker niks doen. Hoe zien mijn dagen eruit als ik zo lekker aan het zwembad lig? Over het algemeen begint het met een half uurtje zwemmen, waarna ik mezelf laat opdrogen in de zon. Dan moet ik meestal wel een keer naar de wc en haal ik in het appartement een flesje water. Daarna plof ik weer op mijn bedje en lees ik. Dit gaat zo de hele dag door. Soms even tussendoor lunchen, boodschappen doen, even naar de zee lopen of slapen. Dat laatste gebeurt trouwens niet expres, meestal per ongeluk.

Over de zee gesproken. Deze is niet echt geweldig. We hebben één keer geprobeerd te zwemmen, maar de onderstroom is zo heftig, sterk, dat hij je meteen onderuit trekt. Erg gevaarlijk dus. Doordat de stroming zo hard is, kletsen er ook de hele tijd stenen tegen je aan. Ik zou dit eiland niet uit kiezen voor de geweldige zee waar je lekker in kunt zwemmen. Het strand is ook gloedje heet omdat het zand dus zwart is. Nee, dit is geen fijn strand om lekker op te liggen. Al denken veel mensen er anders over want het is er vaak hartstikke druk.

We aten Italiaans en ik at een heerlijke Spaghetti Vongole. Vis is hier zat. Verder was dit niet zo'n bijzondere pasta, daar moet je toch echt voor in Italië zijn en niet in Spanje.

Ik schreef deze stukjes elke avond op vakantie en nu deel ik ze met jullie zodat jullie ook een beetje mijn vakantie en La Palma mee kunnen krijgen. Ik was van 16 tot en met 23 juli weg, dit blogje was dus 19 juli.

27 juli 2012 / DAY 3: en La Palma


Vandaag beloofde weer net zo'n heerlijke dag te worden als de dag ervoor. We lagen deze keer bij het andere zwembad, netjes uit de zon vanwege het verbranden. De dag bestond weer uit liggen, lezen, slapen, genieten van het uitzicht, zwemmen, lezen. Heerlijk genieten.

We lunchten lekker lui bij het hotel zelf, maar dit was niet heel lekker en bijzonder. Dit zullen we niet snel weer doen. Ik at een vegetable sandwich, mijn zusje een club sandwich en mama een hamburger. Alles was nogal lauw en het proefde allemaal net niet. Gelukkig hebben we niet all-inclusive geboekt.

Ook deze middag (zeg van 6 tot 8, je ritme verandert helemaal) lekker even in  het appartement gechillt en wat lekkere oreo's gegeten. Dit wordt mijn snack voor de hele vakantie. Daarna weer heerlijk gegeten bij een restaurantje. Je hoeft me geen namen te vragen, deze weet ik echt niet. Als visliefhebber zit je hier goed. Ik at deze avond zeetong, jammie.

Toen we terug kwamen bij het hotel, stonden we even stil bij de animatie van die avond. Dit was Peter Pan de musical. Hij was bagger, ze playbackten etc. dus dit sloegen we maar over om naar ons appartement te gaan en weer lekker te gaan slapen. Ik heb deze dag vooral veel gelezen, 3 boeken uit.

Ik schreef deze stukjes elke avond op vakantie en nu deel ik ze met jullie zodat jullie ook een beetje mijn vakantie en La Palma mee kunnen krijgen. Ik was van 16 tot en met 23 juli weg, dit blogje was dus 18 juli.

25 juli 2012 / DAY 2: en La Palma


De allereerste volledige dag. Ik begon hem meteen goed met eventjes hardlopen. Ik wilde op de boulevard lopen, wat nog een hele opgave was omdat hij denk ik nog geen 500 meter lang is. Ik rende niet heel lang, want ondanks dat het 8 uur 's ochtends was, was het meteen hartstikke warm. Na het hardlopen haalde ik meteen broodjes voor het ontbijt en zo starten we op ons gemakje hierna onze dag.

Hierna ontmoeten we onze hostess (heet dat ook zo als het een man is?) bij de receptie. Hij vertelde ons van alles over het eiland. Waar we heen zouden kunnen gaan, wat er allemaal te zien is, welke excursies er te boeken waren. Na een kleine discussie tussen mijn zusje en ik besloten we om voor vrijdags een busexcursie te boeken. De andere keuze was een boot, maar we wilden toch graag ook iets van  het eiland zien.

Toen trokken we meteen onze bikini's aan om bij het zwembad neer te strijken en daar tot de lunch in ieder geval niet meer vandaan te komen. Daar las ik dan ook meteen mijn eerste boek uit, Last Night at Chateau Mormant van Lauren Weisberger. Voor de lunch gingen bij het eerste zaakje wat we zagen eten. Ik at heerlijke garnaaltjes in knoflookolie. Om daarna weer lekker bij het zwembad te gaan liggen.

Toen we genoeg zon gezien hadden voor die dag (en natuurlijk verbrand waren ondanks het zorgvuldig smeren) ploften we op ons bed neer voor een korte siësta waarna we gingen dineren. We aten bij een heerlijk visrestaurant, de naam van de vis kan ik me niet meer herinneren, maar het was een soort octopus. Daarna dronken we bij de bar van ons hotel nog een heerlijke cocktail. Ik dronk een Frozen Cosmopolitain, helemaal in stijl met het boek waarin ik begonnen was die middag, Summer and the City.

Ik schreef deze stukjes elke avond op vakantie en nu deel ik ze met jullie zodat jullie ook een beetje mijn vakantie en La Palma mee kunnen krijgen. Ik was van 16 tot en met 23 juli weg, dit blogje was dus 17 juli.

24 juli 2012 / DAY 1: en La Palma


We hadden dit jaar geluk, we hoefden pas om 10 voor 3 te vliegen en konden daardoor tot 8 uur uitslapen. We verloren hierdoor wel bijna een hele dag, maar zodra je de deur uitstapt, ben je toch op vakantie. In ieder geval, zo voelt het bij mij.

Na onze auto op Lang Parkeren te hebben gezet en onze koffers daar te hebben ingecheckt (experiment van transavia) waren we klaar om te vliegen. Op Schiphol nog de vt.wonen en de LINDA.meiden gekocht en gaan. We vertrokken iets later als gepland maar gelukkig zag ik al dat ze een leuke film draaiden in het vliegtuig: We bought a zoo. Die wilde ik al een tijdje zien en ondanks dat hij niet zo heel geweldig was, was hij wel vermakelijk met alle dieren en een achterliggend liefdesverhaal. Ook draaide een van mijn favoriete Friends afleveringen, The One after Vegas. De vlucht was de langste die ik ooit gemaakt heb, iets meer als 4 uur vliegen, maar ik vond het wel weer meevallen. transavia is zoveel fijner als RyanAir!

Eenmaal op het eiland werden we met een taxi busje naar ons hotel gebracht. Eerste indruk van het eiland: mooi, steil en dor. Dit laatste bleek dan ook meteen uit een bosbrand die er oven op de berg woedde. Ik vroeg aan de chauffeur of dit vaker was, maar dat was niet zo. Eén keer in de vier, vijf jaar misschien. Ze spreken hier trouwens beter Duits als Engels! De brand was best groot en er kwam veel rook vanaf. Hopelijk wordt er niet teveel natuur beschadigd en beïnvloed het verder onze vakantie niet.

In het hotel, wat echt huge is, hadden we meteen een probleempje. Marits koffer ging niet open. Gelukkig kon de klusjesman ons helpen. Daarna liepen we snel naar de supermarkt, want die was nog maar 15 minuten open, en deden we wat inkoopjes voor het avondeten: simpele maar lekkere scrambled eggs. Na het eten liepen we even over de "boulevard", die je niet echt zo kunt noemen. Het is hier heel klein. Morgen in het daglicht kijken we verder.

Bij het hotel bleek dat ons balkon grenst aan het zwembad waarnaast tot 11 uur nog iedere dag "animatie" is. Niet echt onze stijl dus hopelijk valt het de rest van de week mee. Het weer is verder heerlijk, eindelijk zon! Wat heb ik die gemist. Morgen hebben we een bijeenkomst met onze hostess en ga ik proberen hard te lopen.

Ik schreef deze stukjes elke avond op vakantie en nu deel ik ze met jullie zodat jullie ook een beetje mijn vakantie en La Palma mee kunnen krijgen. Ik was van 16 tot en met 23 juli weg, dit blogje was dus 16 juli.

19 juli 2012 / Chocolate Cupcakes with Nutella Cloud Frosting

Voordat ik op vakantie ging wilde ik nog iets lekkers bakken. Misschien niet zo'n slim idee, want dan blijven ze over, maar ze zijn zo lekker! Ook heb ik er een paar naar mijn jarige buurvrouw gebracht, zij vond ze ook erg lekker, kreeg al een tweet dus ik zou zeggen, maken!

Ik heb er zelf natuurlijk ook nog eentje op gesmikkeld. Ze zijn heerlijk. De cupcake zelf is heerlijk fluffy en moist, maar niet te zoet. De frosting is heerlijk zoet, precies zoals Nutella proeft, alleen dan wat luchtiger en zoeter. Hij is wat zachter maar precies goed. Heerlijk. Daarnaast zijn ze erg makkelijk om te maken en zorgen ze voor weinig afwas, perfect dus als je niet heel veel tijd hebt.

Chocolate cupcakes

Voor 11 cupcakes

Ingrediënten

90 gram bloem
150 gram kristalsuiker
30 gram cacaopoeder
1 theelepel baking soda
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel maïzena
snufje zout
70 ml karnemelk
50 ml koffie, warm
45 ml zonnebloemolie
1 ei, op kamertemperatuur
2 theelepels vanille extract

Verwarm de oven voor op 180 graden C en zet in een cupcakevorm cupcake vormpjes.

Stop in een kom alle droge ingrediënten dus de bloem, kristalsuiker, cacaopoeder, baking soda, bakpoeder, maïzena en het zout.

Voeg de rest van de ingrediënten toe. Meng dit eerst even kort met een lepel en daarna met een mixer. Dit om het stuiven een beetje te verminderen. Meng dit ongeveer 2 minuten en schep het beslag, wat vrij dun is, daarna in de vormpjes, tot ongeveer 2/3 vol, liever minder als meer.

Bak ze 15 tot 17 minuten en test vanaf 15 minuten of er een satéprikker bijna schoon uit komt, er mogen wat kruimeltjes aan zitten. Haal de cupcakes uit de oven en haal ze meteen uit de cupcakevorm. Laat ze compleet koelen.

Nutella Cloud Frosting

Genoeg voor de 11 cupcakes

Ingrediënten

225 gram roomboter of margarine (ik gebruikte een mengsel van beiden, ongeveer 3:2), eventjes van tevoren uit de koelkast gehaald zodat hij al wat zachter is maar nog niet op kamertemperatuur
190 gram poedersuiker
2 theelepels vanille extract
120 gram goede, pure chocolade -> gesmolten en licht afgekoeld
100 gram Nutella (of een goedkoper merk)
15 ml melk (1 eetlepel)
snufje zout

Klop de boter eerst luchtig en zachter en voeg daarna de poedersuiker op (pas op, stuift heel erg!). Voeg de Nutella toe en klop 1 minuut. Voeg daarna de melk, het zuit, de chocolade en het vanille extract toe en klop dit nog een minuut of 2 tot alles goed gemengd is en je een mooie, luchtige frosting krijgt.

Om de cupcakes te krijgen zoals ze op de foto staan, pak je een simpel wegwerp spuitzakje en knijp je zo, zodat er mooie rondjes ontstaan. In plaats van gewoon bovenop te stoppen met een tuutje, werk je naar binnen. Daarna pak je een theelepeltje en maak je de bovenkant platter, gewoon een beetje experimenteren. Gooi er daarna nog wat leuke sprinkles over, of vlokken, hagelslag of andere leuke versiering.

Bron

18 juli 2012 / Jonathan Clay

Toen ik van de week de soundtrack van LOL aan het downloaden was, kwam ik twee keer de naam Jonathan Clay tegen. Ondanks dat de liedjes die in de film gebruikt waren van hem absoluut onvindbaar waren in een goeie versie, raakte ik wel geïnteresseerd. Want zijn muziek is wel erg leuk ! Ik besloot wat research te doen en kwam het volgende te weten.

1. Hij is best cute, zelfs met een baard en lang haar. Dit kan snel te veel zijn, maar hem staat het echt erg goed. Hij komt op me over als een beetje zo'n indie-rock persoon.2. Hij heeft al een aantal albums uitgebracht via iTunes welke ik niet kan downloaden omdat ik niet via iTunes wil downloaden en daarnaast zijn ze helemaal niet te vinden op het internet. Als iemand dus weet waar ik deze kan vinden, laat me het weten.
3. Op dit moment is hij druk bezig met een project genaamd Jamestown Revival. Samen met Zach Chance maken ze heerlijke muziek en touren ze door de Verenigde Staten. Helaas staat zijn eigen muziek daardoor op een lager pitje, maar als je zijn eigen muziek leuk vindt, vind je Jamestown Revival vast en zeker ook leuk.

Zodat jullie ook van zijn muziek kunnen genieten, heb ik via een site die ik net ontdekt heb een playlist gemaakt. Dit is de link. Hopelijk lukt het met muziek openen, anders zal ik zodra ik terug kom van vakantie dit aanpassen. Ik vind deze muziek zo heerlijk, zo fijn. Lekker voor bij een avondje buiten, met fijne muziek en gezellige mensen zie ik dat al helemaal voor me. Als het weer ook meewerkt tenminste.

17 juli 2012 / Zalmburgertjes

In de vakantie probeer ik altijd maar zoveel mogelijk nieuwe receptjes uit te proberen. In normale schoolweken heb ik daar gewoon niet altijd tijd voor. Nu zit ik soms bijna heel de dag thuis en heb ik zat tijd om op mijn gemakje iets uit te zoeken, eventueel wat ingewikkelder, en 's avonds lekker in de keuken te staan en wat in elkaar te freubelen.

Dit receptje maakte ik toen mama vakantie kreeg. Ze kwam thuis en ik had het al uitgekozen, ze hoefde dus alleen eventjes boodschappen te doen, en verder kon ze die avond op haar gemakje vakantie vieren. Stiekem heeft mijn moeder maar geluk met mij. Ik vind opruimen soms best leuk en ik kook vaak. Model-dochter. Ahum.

Zalmburgertjes

Bron: jamie oliver magazine nummer 08 2012
Ingrediënten:

600 gram kruimige aardappels
blaadjes van 1 klein bosje peterselie, fijngehakt
1 groot blik zalm
3 lente uitjes, fijngesneden
fijngeraspte schil van 1 citroen, plus de partjes voor erbij
1 el bloem, plus extra voor bestuiven
1 ei
olijfolie
groente groente voor erbij

Breng in een grote pan ruim water met wat zout aan de kook. Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Doe ze voorzichtig in het water en laat ze 10 minuten zachtjes koken. Als ze zacht zijn, giet je ze af en laat je ze afkoelen.

Doe ondertussen de peterselie in een kom. Voeg de uitgelekte zalm toe. Prak de zalm een beetje fijn en voeg de lenteuitjes en citroenrasp toe. Meng dit en voeg daarna het ei, de bloem en zout en peper toe.

Doe de blokjes aardappel terug in de pan en pureer ze met 1 eetlepel boter. Voeg de puree toe aan het zalmmengsel en meng goed. Verdeel het mengsel in 8 porties.

Strooi een beetje bloem op een schoon werkvlak en een plank. Maak van elke portie een burgertje van 2 cm dik. Leg de burgers op de plank.

Zet twee grote koekenpannen op middelhoog vuur met olijfolie. Leg de visburgertjes in de pan en bak aan allebei de kanten 4 minuten tot ze goudbruin zijn. Serveer meteen met partjes citroen (erover heen uitknijpen) en groene groente.

16 juli 2012 / The OC


Een tijdje geleden ben ik begonnen met het kijken van The OC. Het is zomer, nieuwe series horen daar een beetje bij. En als je dan The OC kijkt (welke zich afspeelt in Orange County, California waar het dus altijd mooi weer is), wordt je zomer gevoel daar alleen maar beter bij. Rijke personages, leuke soundtrack en vooral erg verslavend. En ondanks dat ik nu zoveel series tegelijk kijk (Desperate Housewives' laatste seizoen, Skins seizoen 2, pas heel 2 broke girls gekeken) gaat deze ook erg snel. In een week tijd kijk je gerust minimaal 10 afleveringen.

De serie begon in 2003 (!!) en is dus al wat ouder. Kan ik best tegen, maar sommige kledingkeuzes zijn erg vermakelijk en zien er echt niet uit. Vooral veel buiktopjes, spijkerrokjes.. 't Is maar wat je leuk vind. Daarentegen blijft de muziek wel erg leuk. De theme song California, maar ook Rooney en The Doves. Muziek speelt wel echt een hele belangrijke rol in de serie.


En het verhaal. Ja, waar gaat het eigenlijk over? Een paar jongeren en hun ouders. Allemaal veel problemen en veel geroddel. Niks bijzonders, niks heel interessants, maar wel erg leuk om naar te kijken. Ik hou wel van een beetje drama. Dit is niet een serie die je moet kijken als je ontzettend van spanning en diepe verhaallijnen houdt, maar wel als je gewoon van mindless tv kijken houdt. Het is een beetje het 90210 van 10 jaar geleden. Zelfde doelgroep, zelfde soort serie. Erg leuk dus.

15 juli 2012 / FIT&RUNNING: 4K

Ik geniet elke keer dat ik hardloop meer. Steeds langere afstanden, minder vermoeidheid, vooral ontzettend genieten. Ik probeer 2-3 keer per week te rennen, maar ik leg weinig druk op mezelf. Het is vakantie en het moet vooral leuk blijven. Ik loop nu 3 x 12 minuten en wandel tussendoor 2 minuten. Dit blijf ik gewoon opbouwen totdat ik zeker weet dat ik 5 kilometer kan lopen, en dan probeer ik het uit. Mijn opa en oma wonen precies op 5 kilometer afstand van ons, dus dan kan ik ook meten hoever ik loop.

Toen ik van de week via afstandmeten.nl mijn route berekende, ik vroeg me af hoe ver ik al rende, kwam ik al uit op meer als 4 kilometer. Dit geloof ik niet helemaal, ik ben pas net bezig met rennen en ren niet heel lang, maar ik vind het toch al wel erg leuk dat ik meer als 3 kilometer sowieso ren. Een aantal maanden geleden had ik niet kunnen voorstellen dat ik nu al zo ver kon rennen.

Ik ben ook van plan om mijn hardloop schoenen en kleding mee te nemen op vakantie. La Palma is een van de steilste eilanden, dus dat wordt nog een uitdaging, maar ik had bedacht dat als ik langs het water ren nadat het vloed is geweest, het zand daar vrij hard is en ik daar dus zou kunnen lopen. Anders moet ik maar kijken of ons stadje een redelijke boulevard heeft waar ik 's ochtends kan lopen. Ik had ook een week niet kunnen lopen, maar het idee dat ik er dan een week uit lig vind ik niet fijn. Daarnaast lijkt het me fijn om te hardlopen op meerdere plekken. Als iets een makkelijke sport is, die je overal kan doen, is het natuurlijk hardlopen.

Het eten. Tja, dat is in de vakantie nog niet zo makkelijk als ik zou willen. Alle recepten die ik aan het uit proberen ben, alle leuke tripjes die ik maak. Ik probeer het in moderatie te houden en vooral van alles wat ik eet te genieten in plaats van het gewoon naar binnen te werken. Het mag dan niet zo gezond zijn, maar als ik er wel van geniet. Dan heb ik er vrede mee.

14 juli 2012 / La Palma

Aanstaande maandag vertrek ik voor 8 dagen richting La Palma. 8 dagen niks doen. Zon, zee, strand, nog meer zon. Genieten. Ik ben nog nooit eerder naar Spanje geweest, of een Spaans eiland, en ik ben dan ook heel benieuwd wat ik kan verwachten. Het is 4,5 uur vliegen, en na de vlucht moeten we nog een uur met de bus.


We verblijven in het plaatsje Puerto Naos, aan de linkerkant van het eiland. Een goeie keuze, want waar wij later pas achterkwamen is dat de rechterkant van het eiland vrijwel altijd bewolkt is. We verblijven in een vrij groot hotelcomplex. Ik heb nog nooit in zo'n huge hotel gezeten, meestal verblijven wij in kleinere appartementencomplexen, dus ik ben heel benieuwd wat ik er van vind. 

 Zoals je ziet, is het strand zwart. Het is namelijk een vulkaan eiland. Ik hoop dan ook dat wij door middel van een auto huren of een bus tochtje bij de vulkanen kunnen komen en deze van dichtbij kunnen zien. Ook zijn er vlak bij Puerto Naos veel bananenplantages welke ik graag wil zien. Ik weet in ieder geval wat ik veel ga eten deze vakantie, jammie! Verder hoop ik veel ander lekker fruit te kunnen eten. Ik ben ook heel  benieuwd naar de rest van het eten.

Verder weet ik nog niet precies wat we gaan doen, behalve ontzettend genieten van even weg zijn van huis. Hopelijk kan ik een beetje bruin worden en genieten van het lekkere weer. Ik weet nog niet of ik zin en tijd heb om vooruit te schrijven, dan merken jullie dat wel. Anders blijft het een paar daagjes stil maar na de vakantie zal ik dat dan zeker weer goed maken door te vertellen hoe het was.

En don't worry, er is continu iemand in ons huis.

13 juli 2012 / Bramencupcakes


In de eerste jaren van de middelbare school was ik in de zomervakantie altijd zo moe dat ik met weinig vriendinnen afsprak en eigenlijk vooral thuis was. Ik deed nooit zoveel. Dit jaar is het schooljaar zo ontzettend snel gegaan en ondanks dat ik school wel echt beu was de laatste weken, was ik niet heel erg moe. No problem, ik hoef niet moe te zijn, maar daardoor heb ik nu wel meer moeite met mezelf vermaken. Ik wil elke dag het liefste iets doen. Ergens heen, met iemand afspreken. Geen oneindige dagen met series kijken meer. Oké, die zijn er nog wel. Maar minder.

Woensdag gingen Esther en ik samen cupcakes bakken. Wie houdt er nou niet van cupcakes? We kozen voor bramencupcakes. Het recept beschreef het alsof het heel moeilijk was, maar bij ons ging het eigenlijk meteen goed en ondanks wat obstakels tussendoor (bramen op je kleding is niet zo'n goed idee) zijn ze heerlijk geworden. Zoet, machtig, lekker. Precies zoals een cupcake eigenlijk hoort te zijn. Het fijne van het samen maken was, is dat Es er ook een paar mee naar huis heeft genomen. Anders is het bij mij altijd een kwestie van weg gooien en dat is zo'n zonde.

Bramencupcakes

Bron: delicious. nr 4 2012

Bramencupcakes
Ingrediënten:

125 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
175 gram kristalsuiker
2 eieren
275 gram bloem, gezeefd
1 1/2 tl bakpoeder
250 gram bramen
1/2 vanillestokje, de zaadjes ervan

muffinvorm en 12 papieren cupcakevormpjes

Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop de boter en suiker met de mixer in 10 minuten licht en luchtig. Voeg de eieren een voor een toe en klop nog 2 minuutjes. Meng in een andere kom de bloem, het bakpoeder en een snuf zout.

Prak de bramen grof en schep afwisselend het bloemmengsel door het suiker-botermengsel. Meng de vanillezaadjes er door heen en meng gelijkmatig door het beslag. Verdeel het beslag gelijkmatig in de vormpjes (ongeveer 3/4 vol) en bak in het midden van de oven in ongeveer 17 minuten tot een erin gestoken satéprikker er droog uitkomt.

Laat afkoelen.

Bramensaus
Ingrediënten:

100 gram bramen
2 el suiker

Doe de bramen en suiker in een steelpan. Prak de bramen terwijl je ze aan de kook brengt en laat even koken tot ze goed vocht loslaten.

Laat ook afkoelen.

Vanille-boterroom
Ingrediënten:

4 eiwitten
200 gram kristalsuiker
250 gram zachte roomboter, ongezouten
2 tl vanillearoma

Doe de eiwitten en suiker in een schone en hittebestendige kom. Plaats de kom op een pan met een laagje zachtjes koken water (de onderkant van de kom mag het water niet raken). Klop met de mixer de suiker en eieren om te voorkomen dat ze stollen. Het mengsel moet ongeveer 65 graden zijn. Dit kun je testen door middel van een thermometer of je wrijft wat van het mengsel tussen je vingers om te controleren of de suiker is gesmolten. Neem van het vuur, klop het mengsel licht, luchtig en koud. Dit kan tot 10 minuten duren. Klop dan heel langzaam in beetjes de boter erdoor. Voeg het vanillearoma toe aan de boterroom en klop het mengsel glad. Als je de boterroom wilt spuiten, moet je nu nog 10  minuten kloppen, tot het stijf zat is.

In het tijdschrift stond dat het mengsel er geschift uit kan gaan zien nadat je de boter hebt toegevoegd. Dit kan je makkelijk oplossen door de kom een paar seconde terug op de pan met kokend water te zetten als de boterroom te koud wordt. Als hij te warm wordt, zet je hem 5-10 minuten in de koelkast terug en klop je het daarna weer.

Om de cupcakes af te maken, spuit je de boterroom op je cupcakes en daarna lepel je er wat bramensaus overheen. Enjoy!

12 juli 2012 / Burger's Zoo

Afgelopen maandag ging ik gezellig samen met Sandra en haar familie naar Burger's Zoo in Arnhem. Ik was hier heel lang geleden al eens geweest met mijn ouders, maar hier kon ik me eigenlijk niks meer van herinneren. De dierentuin is vrij ruim en is zo opgezet zodat de dieren in een natuurlijke, ruime omgeving kunnen leven. Ze hebben heel veel dieren, van gorilla's tot giraffes. Ook hebben ze een prachtig 'aquarium' en een bush en desert.

Ik vond de dierentuin echt prachtig. De dieren waren mooi en van dichtbij te bekijken, ze hadden veel ruimte en zagen er allemaal erg verzorgd uit. Ook waren er gewoon veel dieren die ik leuk vond, onder andere olifanten, giraffes, zebra's, tijgers, leeuwen. Allemaal hele mooie beesten. Ook het oceaan gedeelte vond ik erg leuk. Je loopt dan naast hele grote ramen, bij één gedeelte zelfs er onder door, dus je kunt alles goed zien. Dit vond ik erg mooi. Er was ook een hele mooie rog bij, deze had panterprint op zijn rug! De haaien waren iets kleiner als ik me voorgesteld had, maar nog steeds erg stoer. De bush vond ik iets minder. Ze hebben hier wel een natuurlijk klimaat nagemaakt, maar het was zo warm en benauwd, en ik heb daar weinig dieren gezien.
Ik vond het dus een mooie dierentuin, het is altijd fijn als je ziet dat de dieren het gewoon goed hebben en daarnaast waren het er ook erg veel. Daarnaast was het gewoon gezellig om weer een keertje naar de dierentuin te gaan. Naderhand bleef ik nog gezellig bij San slapen en hebben we vooral veel SongPop gespeeld, een verslavend spelletje op Facebook waarbij je liedjes moet raden. We begonnen aan een film (Vicky Christina Barcelona) en ook al was ie erg leuk tot waar we waren gekomen, we waren iets te moe om verder te kijken.