18 februari 2013 / Carnavalsvakantie

Jeetje, wat een vakantie heb ik achter de rug. Vakantie, kun je het eigenlijk wel zo noemen? Ik heb zo ontzettend veel gedaan de eerste vijf dagen en de rest heb ik eigenlijk een beetje nodig gehad om uit te rusten. Carnaval, een van de mooiste feesten maar zo ontzettend vermoeiend!

Hier dus een kleine impressie van mijn carnaval. Ik had drie verschillende pakjes. Linksboven zie je mijn bijtjes-outfit, met grote gestreepte petticoat en een haarband met bijtjes erop. Die haarband had ik na een uur al weer weggelegd, vanwege irritatie, maar dat terzijde. Daarnaast droeg ik een clowns-jurkje, met een soort van kussens in de rok, heel grappig! Ook droeg ik mijn Roodkapje-pakje (met classy Oeteldonk sokken). Ik hou van het verkleden met carnaval, een keer lekker gek. Volgend jaar ga ik sowieso, naast deze outfits, ook een kiel of jasje kopen. Gewoon handig voor elk jaar. Embleempjes erop. Ja, leuk!

Ik heb vijf dagen carnaval gevierd, wat officieel natuurlijk niet eens kan omdat het maar drie dagen echt carnaval is, maar zowel de vrijdag als zaterdag hebben we ook vast gevierd. Ik vier carnaval bijna helemaal in Oeteldonk/Den Bosch, maar ben wel nog naar de sleuteloverdracht en optocht hier in Zandhazendurp/Rosmalen wezen kijken. Oeteldonk is toch stukken leuker verder! Ik moet je zeggen, vijf dagen carnaval is heerlijk, maar dus heel vermoeiend en de overgang naar de 'echte' wereld naderhand is best groot. Weer normaal eten, drinken, op normale tijden slapen. Ik moest er wel weer even aan wennen. Heb dan nog heel de week carnavalsmuziek in mijn hoofd gehad (mijn favoriete nummer dit jaar was deze!).

De rest van de week draaide een beetje om gewoon lekker niks doen. Ik heb nog een beetje gewinkeld met papa en een heel leuk jurkje en zomerjas gekregen. Daarnaast wat gebakken (komt later nog!) en ook vooral lekker niks gedaan. Helaas is het echte leven nu weer aangebroken, en moeten we weer naar school. Over een weekje begint de proefwerkweek dus we gaan even lekker bikkelen. 

3 opmerkingen

  1. Ik heb carnaval gevierd in Maastricht, ook superleuk!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk! Ik heb ook carnaval gevierd in Oeteldonk! Helaas had ik geen vakantie dus moest ik na de onthulling van Knillis weer naar huis..

    BeantwoordenVerwijderen