25 februari 2013 / Snickers Cheesecake Brownies

De laatste tijd heb ik het bak- en kookvirus goed te pakken. Zo vaak mogelijk sta ik in de keuken, nieuwe recepten uit te proberen. En dan hopen dat ze goed genoeg zijn om over te bloggen! Vooral met het bakken gaat dat goed en probeer ik regelmatig een receptje te delen, maar met avondmaaltijden ben ik nog iets minder vlot erin. Dit komt vooral omdat ik het lastig vind om dan goede foto's van de maaltijd te maken, iets wat ik toch wel belangrijk vind. Dit is dus een aandachtspuntje de komende tijd.Ook gisteren kreeg ik weer de kriebels om iets te gaan maken. Ik had nog geen zin om te gaan leren (proefwerkweek!) en samen met mijn zusje besloot ik wat te gaan maken. Na eerst ontzettend lang gezocht te hebben, besloten we deze Snickers Cheesecake Brownies te gaan maken. Duurt niet te lang en het leek ons ontzettend lekker! Nou, dat klopte helemaal. De volle smaak van brownies met het wat zachtere laagje cheesecake erop en een beetje crunch van de Snickers.. Mmm!

Het recept heeft een apart gedeelte, namelijk een ijsbad. Waarvoor het dient, weet ik nog niet precies, misschien dat de brownies niet uitdrogen wanneer ze afkoelen, maar ik zou het wel doen. Daarnaast heb ik de foto's ietsje te warm bewerkt, plus wat korrelig trouwens, en je brownies en cheesecake zullen dus wat minder warm van kleur zijn dan als je hier ziet.Snickers Cheesecake Brownies
Voor een portie of 8 (dus max. 4 personen ;))

Ingrediënten

Brownies
115 gram roomboter, in blokjes
120 gram pure chocolade, in blokjes
280 gram kristalsuiker
1 theelepel vanille extract (Mijn vanille extract was op, dus ik gebruikte boter-vanille extract wat ik nog had staan. Dit kon prima!)
snufje zout
2 eieren, maat L
62 gram bloem

Cheesecake
1 ei, maat L
240 gram roomkaas
75 gram poedersuiker

8 mini-Snickers, in stukjes
ijsklontjes

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en vet een brownievorm in. Als je deze niet hebt, zou je ook een andere vierkante of rechthoekige vorm kunnen gebruiken.

Smelt de chocolade en boter au-bain marie en roer continu tot het compleet gesmolten is en de chocolade en boter goed gemengd zijn. Haal de chocolade van het vuur en voeg het suiker, het vanille extract en een snufje zout toe, gewoon met een spatel. Voeg daarna de eieren toe, goed roeren tot ze compleet opgenomen zijn met de rest. Voeg de bloem toe en meng dit alles samen tot een mooi glad mengsel, dit duurt ongeveer een minuutje. Schep/giet het beslag in de brownievorm en bak 20 minuutjes in de voorverwarmde oven. Terwijl ze bakken, bereid dan het ijsbad voor. Pak een schaal en leg daar ijsklontjes in, vul aan met water tot ongeveer 1,5 cm hoog. Als de brownies klaar zijn, zet je ze hier in en laat je ze compleet afkoelen.

Mix hierna, terwijl de brownies afkoelen (ong. 1 uur) alle ingrediënten voor de cheesecake en giet daarna over de afgekoelde brownies. Bak in de voorverwarmde oven, ongeveer 20 tot 25 minuten (dit verschilt sterk per oven). Haal uit de oven en laat even afkoelen. Als hij warm is, niet meer heet, druk dan de Snickers erin.

Het lekkerste vind ik hem als hij bijna helemaal is afgekoeld! Smakelijk :)

Bron recept

6 opmerkingen

 1. Woow!Jammie jammie,Dit is zo leuk om te doen,
  ik heb alleen weinig tijd,heelaas!
  Bedankt voor de reactie op mijn blog!X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er echt heel lekker uit! Mooie foto's heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ziet er heerlijk uit!
  Dit recept heb ik opgeslagen, jammie!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het er heel erg lekker uitzien! Dit komt in mijn kookmapje :)

  BeantwoordenVerwijderen