10 maart 2013 / Leuven

Gisteren ging ik een dagje naar Leuven. Eigenlijk was het plan om bij de universiteit te gaan kijken, ik kon mee rijden met een vriendin die dat ging doen, maar het was slechts een info dag voor geneeskunde en diergeneeskunde, niet echt mijn interessegebied. Toch besloot ik gewoon mee te gaan, en als zij dan bij het ziekenhuis was voor de info dag, kon ik even door het centrum slenteren. Als je toch de mogelijkheid hebt om een dagje Leuven te doen, waarom niet?

Het was niet zo'n mooi weer, dus ik had geen zin om ontzettend ver te gaan lopen. Ik heb dus gewoon lekker een beetje rond gelopen, slechts een paar foto's gemaakt (regen..) en wat gedronken. De stad is nu al prachtig (stadhuis!) maar in de zomer lijkt het me helemaal leuk. Ik las dat er leuke parkjes zijn en ik had ook nog best wel het M Museum willen zien als ik iets meer tijd had gehad. De stad is verder niet heel groot, in één dagje kun je een groot deel gezien hebben, maar er is zat te doen om het interessant te houden (en er eventueel te studeren). Veel kroegjes, restaurantjes.. Ook zijn er zat winkels en ondanks dat ik niks gekocht heb, is alles wat je nodig hebt aanwezig.

Dit was de eerste keer dat ik echt zo alleen door een stad gelopen heb. Alleen kopje koffie gedronken, alleen kaart gelezen (rampgeval ben ik daarin). Het beviel me goed! Je doet gewoon waar jezelf zin in hebt, kijkt wat je interessant vindt en het scheelt dat ik mezelf gewoon goed kan vermaken. Ik vond het heel leuk om zo gedaan te hebben, en wil dit best nog vaker doen. Ik was nu een uurtje of 2, 3 alleen, wat dus niet heel veel is. Een dag zou ik zeker volhouden, maar een hele vakantie alleen? Dat denk ik niet.

Toen mijn vriendin en haar vader er weer waren, hebben we nog even wat gewinkeld en gegeten. Mijn favoriete winkel was toch wel echt de prachtige kookwinkel met 10 KitchenAids op een rijtje, alle bakvormen die je je kan bedenken en ook complete keukens. Daar kan ik mezelf wel uren vermaken!

5 opmerkingen

 1. Ik weet precies welke kookwinkel je bedoelt. Leuke spulletjes hebben ze daar he?

  Ga je in Leuven studeren?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat weet ik nog niet! Ik vind het in ieder geval een leuke stad :)

   Verwijderen
 2. Deze stad wil ik ook nog eens bezoeken. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind alleen reizen ook heerlijk, mits je ergens verblijft waar veel mensen om je heen zijn, hostels enzo. Ik ben 1x alleen wezen reizen, in australie. Heel eng in het begin, maar super leuk!

  Leuven lijkt me een mooie stad :)

  BeantwoordenVerwijderen