31 maart 2013 / MUN 2013

Afgelopen maandag kwam ik terug van een heerlijk weekend in Engeland. Het bloggen erover heb ik al heel de week uitgesteld, omdat ik niet weet hoe ik zo'n gaaf maar ingewikkeld weekend kan samenvatten in één blogje. Ik kan er wel weer meerdere blogjes over schrijven, net zoals vorig jaar, maar daar heb ik niet genoeg foto's voor.Ik zal beginnen met even goed samenvatten wat MUN nu precies inhoudt. De afkorting staat voor Model United Nations, je gaat de Verenigde Naties 'naspelen'. Heel de VN wordt nagemaakt met verschillende comités zoals Human Rights, Political en zelfs de Veiligheidsraad. In dit geval, deze MUN, kwamen er meer als 600 scholieren samen om te debatteren over het thema 'Gelijkheid'. Vorig jaar debatteerde ik ook gewoon, maar dit jaar mocht ik iets meer bijzonders doen. Ik was namelijk deputy-chair, vice-voorzitter van een comité. Je leidt dan het debat, op de officiële manier. Het was best bijzonder dat we werden uitgekozen als deputy-chair. We moesten hiervoor solliciteren en we waren de eerste buitenlanders ooit die dit mochten zijn. Heel gaaf dus!We vertrokken donderdagavond met de boot. Ik was nog nooit met de boot geweest, dus best spannend! Ik wist namelijk niet of ik misselijk zou worden. Dit viel helemaal mee en ik heb heerlijk geslapen. 's Ochtends vroeg kwamen we aan en met de bus reden we naar Knebworth House. Dit hadden onze leraren er nog bij gedaan als 'cultureel' iets. Dit was leuk om te zien, het was een mooi huis maar een beetje rommelig. Het leuke ervan vond ik het verhaal erachter, elke kamer had zijn eigen verhaal. Helaas mochten we binnen geen foto's maken, er waren namelijk een aantal spectaculaire dingen (echte tijgervellen met hoofd op de grond!).

Na het huis gingen we ergens lunchen, vieze Fish & Chips, om daarna richting het hotel te gaan. Hier konden we ons snel even omkleden in de chique kleding en op naar de school. Daar begon de MUN. Ik kan alles helemaal gaan beschrijven, maar dit is heel lastig en ingewikkeld, vooral als ik geen Engelse termen kan gebruiken, dus dit laat ik even achterwege. De conferentie duurde van vrijdagavond tot zondagavond en het was zo ontzettend leuk! Ik heb zoveel geleerd en veel leuke mensen ontmoet, heb echt de tijd van mijn leven gehad.De terugreis op de boot was iets minder. Door de ontzettende hoeveelheid wind, wiebelde de boot heel erg en daardoor waren er veel mensen misselijk. Ik was helemaal niet misselijk, tot ik naar voren liep om te lunchen. Bam, misselijk. Toen heb ik lang buiten gestaan, wat hielp. Gelukkig.

Al met al heb ik een heerlijke tijd gehad in Engeland, volgend jaar wil ik weer!

2 opmerkingen

  1. Wat een cool concept dat MUN! Volgens mij heb jij het prima naar je zin gehad. Fijn Pasen nog!

    BeantwoordenVerwijderen