17 maart 2013 / Stoere prinsessen

Als ik op zondagochtend vroeg wakker ben, heb ik altijd zin om een filmpje te kijken. Vooral op avonden dat ik pas laat slaap na het uitgaan zoals vannacht, en toch een beetje vroeg wakker ben. Deze ochtend werd het Brave, de film met een van de nieuwste Disney prinsessen. Ik hou heel erg van Disney en andere animatiefilms, dus deze stond ook al een tijdje op mijn lijstje om te kijken.Bron foto

De film gaat over Merida, een jonge prinses die moet gaan trouwen. Als ze haar moeder wilt overhalen om dit niet te doen, verandert de moeder plotseling en hebben ze slechts twee dagen om haar terug te krijgen. Het verhaal is niet eens al te bijzonder maar serieus, ode aan de stoere prinses! Dat is een van de redenen waarom ik echt van deze film genoten heb. Ze doet niet zomaar wat haar moeder zegt, ze gaat tegen de draad in en blijft dichtbij haarzelf. Ze gaat niet zomaar met iemand trouwen als ze daar niet klaar voor is. Ik hou van dat moderne tintje aan de film.

En daarnaast kun je natuurlijk nog gewoon genieten van de schattige drieling-broertjes van Merida, how cute are they? Allemaal van dat prachtige rode haar, bolle koppie, te lief :) Daarnaast vond ik het Ierse accent wat ze hadden ook heel gaaf gedaan. Samen met het rode haar natuurlijk wel een beetje stereotype, maar toch ontzettend leuk en een keer wat anders. Ja, ik heb echt van dit filmpje genoten!

Dat hij daarnaast natuurlijk een heel simpel verhaal heeft en misschien wat afgerafeld is aan het einden laten we maar even achterwegen, maar toch wel handig om te vermelden. 

2 opmerkingen

  1. Zo fijn om 's ochtends een filmpje te kijken! Deze moet ik ook nog maar eens kijken:)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goh, ik kijk echt nooit 's ochtends films. Terwijl dat eigenlijk wel een heel goed idee is! Overdag kan ik nooit echt productief zijn maar 's avonds wel, dan is het een beetje zonde om dan juist 's avonds een film te gaan kijken. Haha, ik zie ineens het licht. Dat ik hier zelf niet op ben gekomen! Brave staat ook nog steeds op mijn watchlist, lijkt me zo'n leuke film :D

    BeantwoordenVerwijderen