20 april 2013 / Justin Bieber's Believe Tour

Vorige week zaterdag was het dan zover, iets waar mijn zusje een aantal maanden ontzettend naar heeft uitgekeken: het Justin Bieber concert in Nederland. En ik ging dus mee. Ik moet zeggen dat ik geen 'belieber' ben, maar samen met mijn zusje had ik van tevoren goed de liedjes geoefend waardoor ik gewoon een beetje leuk kon meezingen en ik er niet voor niets bij stond. Ik was ook al mee geweest naar het vorige Justin Bieber concert in Nederland en toen had ik ook al genoten. De show is leuk, de muziek is leuk, maar het leukste vond ik mijn zusje zien genieten en nu keek ik daar ook wel weer naar uit.


We hadden goede plekken, net achter de Golden Circle, waardoor we dus goed zagen en niet heel ver weg zaten. Heerlijk! We hadden leuke mede-beliebers rondom zitten, waar we van tevoren gezellig mee konden kletsen. Kletsen, zo ver dat mogelijk was. Want wat was er veel gegil! Continu. Wanneer iemand op het podium iets klaar zette, wanneer iemand liep over de tribune bij de VIP-hokjes. Heel de zaal gilde het uit. Maar het ergste gegil begon pas vanaf een uur of 9. Stipt 9 uur begon MainStreet, het voorprogramma. Ze zijn bekend geworden door het Junior Songfestival en dat liedje kende ik dan ook een beetje.

Helaas was het wel zo, dat vanaf het voorprogramma iedereen op zijn stoelen ging staan. De bewaking deed nog wel pogingen om iedereen eraf te krijgen, en bij het voorprogramma lukte dit nog wel, maar zodra Justin Bieber op het podium kwam was dit onmogelijk en we hebben dus het hele concert op onze stoelen gestaan. Dit vond ik wel jammer, op de grond danst het toch een stuk beter!

Maar dat al deze meisjes op de stoelen gingen staan, was begrijpelijk. Wat een hyper sfeer! Om kwart over 9, een kwartier later als gepland, kwam Justin Bieber's vaste DJ het podium op, die vast voor een beetje opwarming zorgde. Na zijn set, moesten we nog een kwartiertje wachten en rond een uur of 10 begon dan eindelijk JB.  Ik heb nog nooit zoveel gegil gehoord! Hij kwam vliegend het podium op, begeleid met een geweldige lichtshow en vuurwerk. Dit was eigenlijk het hele concert zo. Ontzettend veel dans, licht en vuurwerk. Dit zorgde voor een zeer spectaculair geheel! Alles ook nog begeleid door video's, terwijl hij omkleedde was het nooit een moment saai.

En natuurlijk was niet alles live. Ik heb veel kritiek hierover gelezen, maar eerlijk gezegd had ik niet anders verwacht voor ik naar dit concert ging. Ik denk dat het concert aan de verwachtingen van elk gespannen meisje daar in de zaal voldeed, al ging het er gewoon om dat hij recht voor hun neus stond, ze dezelfde adem in konden ademen. Ik vond het een geslaagd concert! Mijn zusje heeft genoten, ik heb genoten, de sfeer was top, wat meer kun je wensen?

En nu op naar het volgende concert; One Direction over twee weken!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen