11 april 2013 / Parijsreis

Zoals ik al een paar keer eerder verteld heb, ga ik dit jaar naar Parijs. Dit jaar, dat was eerst. Nu is het nog minder dan 2 weken! Als je ergens heel erg naar uitkijkt, lijkt het eerst voor een lange tijd heel ver weg, maar zodra je binnen een makkelijk aftelbaar aantal dagen zit, gaat de tijd zo snel! Nog 20 dagen.. Nog 15 dagen.. Vandaag zitten we al op nog maar 13 dagen! Van de week mailde mijn mentor dan ook eindelijk het boekje met daarin alle informatie. De voorpret kan officieel beginnen. Een groot deel wist ik al van verhalen van leraren en zittenblijvers, maar om het zo op een rijtje te hebben maakt het helemaal spannend. Zoveel dingen die we gaan doen, zien.Onze planning is vol, maar hier heb ik geen problemen mee. Mijn eerste keer Parijs, überhaupt mijn eerste keer Frankrijk, dan wil ik zoveel mogelijk zien. Als het dan bevalt, dan komen er andere keren waar ik op mijn gemakje ga rondslenteren, uitgebreid ga winkelen, nog meer mooie plekken ga zien, meer mensen ga ontmoeten. Nu gaan we voor de toeristische route met een educatief randje.We verblijven in een ibis hotel, aan de rand van Parijs, en gaan met 87 leerlingen en 8 leraren. Er zijn flink wat regeltjes. Maar dat is niets in vergelijking met al het mooie. We doen een grote wandeling. We bezoeken twee musea, voor mij zijn dit het Louvre en Musée Jacquemart-André. We doen een lichtjestour. We gaan naar Montmarte, La Defense. We hebben ook nog een vrije middag. Ik wil de stad goed bekijken, ruiken, horen. Maar ik weet in het eerste half uur al of het mijn stad is of niet.

Maar totdat we gaan, heb ik nog vragen zat. Aan jullie, aan mezelf. Aan mezelf is het de grote vraag; waar ga ik als eerste heen op de vrije middag? Het wordt shoppen, shoppen, shoppen. Tegelijkertijd wil ik niet rennend door de stad gaan, en er niet van genieten. Dit wordt dus van tevoren keuzes maken. Voor jullie, eventuele Parijs-kenners, heb ik nog vragen zat. Ik wil namelijk van tevoren vast flink sfeer proeven. Ik luister al twee maanden naar de soundtrack van LOL, omdat dit de enige film tot nu toe is, waarbij ik 'Parijs'-gevoel krijg. Ik ben pas begonnen in de Davinci Code die ik voor we gaan uit wil hebben. Maar zijn er nog meer films die ik moet zien, muziek die ik moet luisteren? Veel meer boeken gaat het helaas niet worden, daarvoor is de tijd te kort en heb ik teveel schoolwerk. Maar films, muziek, pas de probleme! Heel graag zelfs :)

Foto's: Deze prachtige foto's komen van Zélia's blog. Wanneer je opzoek bent naar prachtige fotografie, niet alleen deze mooie foto's in Parijs, kijk dan zeker op haar blog! 

5 opmerkingen

 1. Parijs lijkt me een leuke stad om te bezoeken. Heb helaas nog geen tips maar dat je met school gaat lijkt me sowieso erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben ook één keer naar Parijs geweest. Het was ook een tripje voor school, maar het was zo gaaf. Sindsdien ben ik verliefd op Parijs. Ik wil echt heel graag nog een keer terug om voor een iets langere tijd te genieten. Helaas heb ik dus ook niet echt tips voor je!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helaas ben ik geen Parijs kenner :( Zou het wel graag willen worden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oooh wat leuk! Ik ben dol op Parijs, helaas al aantal jaren geleden dat ik er voor het laatst was maar ben er 3 keer geweest en blijft geweldige stad.

  BeantwoordenVerwijderen