7 mei 2013 / One Direction Take me Home Tour


Janieke, goed vriendinnetje de moi, is een ontzettende fan van One Direction. Toen ze een tijdje geleden vroeg of ik mee ging naar het concert, was dat een ja, want hun muziek vind ik best leuk. We besloten gewoon kaartjes te bestellen voor Oberhausen, aangezien deze kaartverkoop een dag eerder begon, en het de dag erna nog een keer te proberen voor Amsterdam. Gelukkig hadden we kaartjes voor Oberhausen, want de kaartverkoop voor Amsterdam was niet door heen te komen! Amsterdam had ons ook heel leuk geleken, maar we moesten blij zijn dat we ├╝berhaupt gingen!'s Middags rond een uur of 3 vertrokken we richting Oberhausen om daar op ons gemakje iets te eten en nog even buiten te wachten in het zonnetje. We dachten, nou, 6 uur gaan de deuren open, dan wordt de rij vanzelf korter en sluiten we rond een uur of half 7 aan, als de rij niet meer zo lang is. Maar de rij bleef maar lang. En toen we om kwart voor 7 in de rij gingen staan, stonden we denk ik wel een halve kilometer, misschien zelfs meer, van de arena af. We waren pas om half 8 binnen, toen net het voorprogramma was begonnen. Dit vond ik slecht van de organisatie. Als het zo lang duurt voordat iedereen binnen is, open de deuren dan eerder of laat het voorprogramma later beginnen.
Het concert was goed! Ze wisselden goed wat tempo nummers wat mooie ballads af, de sfeer zat er goed in en de onderlinge communicatie tussen de boys was heel leuk. Ik kende de meeste nummers best goed, en daarnaast houd ik gewoon van die sfeer live. Ook was het mooi om Janieke te zien genieten, als die-hard fan!

Het allergaafste was natuurlijk toen ze over het publiek vlogen, tot het podium vlak voor ons en zelfs nog dichterbij. We hadden al goede plekken, maar toen ze zo ongeveer aanraakbaar waren, wauw, dan is het helemaal geweldig! Heel de show was prachtig in elkaar gezet met mooie lichten, aanvullende filmpjes, leuke achtergronden, alles sloot perfect op elkaar aan en ik heb echt genoten. En nu weer wachten tot het volgende, waarschijnlijk totaal andere concert; Lana del Rey op 29 mei!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen