3 mei 2013 / Paris, jour 1

Deel 1 van mijn 3 blogjes over de geweldige tijd die ik in Parijs heb gehad!

Parijs. De stad van liefde, van licht, van croissants en de Mona Lisa. Ik was hiervoor nog nooit in Parijs geweest, zelfs nog nooit in Frankrijk. Ik had er daarentegen wel heel veel over gehoord en gelezen, en mijn verwachtingen waren van tevoren al redelijk hoog. Ik was daarom ook wel een beetje bang dat het zou tegen vallen, ik had natuurlijk geen idee hoe de sfeer zou zijn. Gelukkig bleek dit niet het geval te zijn.De dag begon heel vroeg op Station Oost waar iedereen met verslapen oogjes klaar stond om de bus in te gaan. De busreis vond ik een beetje tegen vallen, het was verder dan ik verwacht had. Daarnaast kon ik niet slapen en tja, het viel gewoon een beetje tegen. Maar dit was meteen weer vergeten toen we aankwamen. We stapten uit bij ons hotel en de zon scheen. Dat beloofde veel goeds voor het weer voor de rest van de dagen! Het hotel was netjes (Ibis Porte d'Orléans) en er was wifi wat ons ook goed uitkwam.


Nadat we even onze spulletjes hadden weg gezet, waren we klaar om Parijs in te gaan. We begonnen met een wandeling met de mentorklas. Wat was dit leuk om een eerste goede indruk te krijgen van de stad! We begonnen bij de Bastille (stelt niks voor haha) en liepen vanuit daar richting Place des Vosges, waar we heerlijk even genoten hebben van het zonnetje, door Le Marais richting Centre Pompidou. Wat een lelijk gebouw is dat zeg! Vanuit daar liepen we door naar het Louvre en genoten we even van de zon in de Jardins de Tuileries. Mijn eerste indruk was al heel goed, ik werd al een beetje verliefd op de stad. De sfeer is gewoon heerlijk!
Hierna was het tijd om te gaan dineren. We wisten al dat dit niet geweldig zou zijn, waar kun je anders eten met 95 mensen tegelijkertijd? Maar toen we daar aankwamen, Self Service Tuileries op de Rue de Rivoli, en het eten zag, wist ik dat ik daar zo snel mogelijk weg wilde. Uitgedroogd eten, geschreeuw dat je door moest lopen, water met zand erin.. Ik hoorde later zelfs dat iemand een bord pasta zag staan met kauwgom erbij. Bah. Het eten was echt vies en het was ook nog eens een hele ongezellige plek, kom hier niet!

Gelukkig gingen we hierna met z'n allen naar Montmartre waar we de prachtige Sacre Coeur hebben gezien, een terrasje hebben gepakt en nog gezellig voor de Sacre Coeur gezeten hebben. Ik vond dit een leuk wijkje, niet mijn favoriet maar wel leuk en dit maakte het eten wel weer goed! Hierna was het tijd om weer terug naar ons hotel te gaan, ik heb genoten van deze eerste dag.1 opmerking

  1. Klinkt allemaal erg leuk! Mooie foto's ook!
    Ik wil ook graag eens (het liefst binnenkort) Parijs!

    BeantwoordenVerwijderen