5 mei 2013 / Paris, jour 2

Deel 2 van mijn 3 blogjes over de geweldige tijd die ik in Parijs heb gehad.

Na zo'n heerlijke eerste dag, werd ik 's ochtends makkelijk wakker. Klaar om meer van Parijs te zien! We sloten netjes aan in de rij van het ontbijt (wel oké; lekkere petit pains au chocolat en croissants) en we hadden er zin in!Ik begon de dag in het Louvre, het eerste museum van de trip. We hadden hier een presentatie over gehouden op school en ik wist er dus wat vanaf, maar als je daar binnen komt is het nog steeds overweldigend. Zoveel indrukken, en vooral; waar moet ik heen? Wat wil ik perse zien? Uiteindelijk hebben we het hele oudere gedeelte gezien dus Egyptische, Griekse kunst etc. en een stukje Franse schilderijen (natuurlijk de Mona Lisa). Ik vond het museum mooi, maar eigenlijk gewoon te groot. Dat had ik ook al bij het National History Museum in Londen, je moet er eigenlijk wonen en wekelijks een keer gaan om alles op je gemakje te zien en ook echt te kunnen zien, niet alleen snel overal langs lopen. Ik vond het gaaf een keer gezien te hebben, en wil vooral nog een paar keer gaan om het echt goed te zien.

's Middags waren we vrij en besloten we naar Le Marais te gaan, waar ik de dag ervoor ook al doorheen was gelopen. Dit parkje was gewoon heel leuk, en het wijkje erom heen ook! We hebben eerst wat lekkers gehaald bij een supermarktje en toen een paar uurtjes lekker op het gras gelegen en genoten van het zonnetje. Ook moesten we een interview houden in het Frans wat we toen gedaan hebben, en wat goed ging! Hierna hebben we nog even gewinkeld, ik heb een oranje-rode MAC lipstick gekocht (So Chaud) en daarna hebben we ergens anders gegeten dan in het vieze restaurant van de dag ervoor. Dit was lekker, ik had een Tartare de Boeuf Poêlé en het was jammie! Blij dat wij de keuze hadden gemaakt om ergens anders te gaan eten.

We moesten weer verzamelen bij het restaurant waar de rest van de groep wel gegeten had, en vanaf daar liepen we naar Quartier Latin, de 'studentenwijk'. Ik zou het nu geen studentenwijk meer noemen, want toeristisch much, en het is ook niet mijn favoriete wijk. We kochten een heerlijk ijsje (in de vorm van een roos!) en hebben deze op een trap langs de Seine, naast de Notre Dame opgegeten. Heerlijk ijsje, in een Parijse omgeving, het was geweldig.


Hierna was het tijd voor de lichtjestour. In de bus, kris kras door Parijs langs alle hoogtepunten en een stop een stukje vanaf de Eiffeltoren rond het moment dat de lichtjes gingen knipperen. Het was prachtig om alles even te zien en daarnaast ook nog eens heel gezellig in de bus. Daarnaast maakten we ook nog een romantische ontmoeting mee, met twee geblindoekte mensen die elkaar nog nooit gezien hadden. Heel gaaf om gezien te hebben! Om stipt 12 uur waren we terug bij het hotel, ontzettend moe snel ons bedje in gegaan. 


1 opmerking

  1. Ik ben kei jaloers op jou..............!!!

    BeantwoordenVerwijderen