29 juni 2013 / VijgenmuffinsDie laatste weken school ben ik altijd heel gemotiveerd om dingen af te maken, maar tegelijkertijd zakt mijn concentratie helemaal weg en wil ik alles doen behalve aan school werken. Daarnaast was ik deze laatste weken gewoon ontzettend vermoeid, ik kon gewoon 's nachts 8 uur slapen en 's middags nog een uur of 4 en nog steeds moe zijn. Dat is nogal een verschil als je normaal genoeg hebt aan een uur of 6 slaap 's nachts, de dagen zijn dan opeens veel voller! Eigenlijk zou je dan dingen zoals series kijken en koken/bakken moeten laten vallen, misschien moeten kiezen voor school. Helaas gaat dat niet zo makkelijk en dus heb ik nog nooit zoveel series in een korte tijd gekeken en veel nieuwe recepten uitgeprobeerd. Gelukkig is het nu vakantie en  kan ik beide activiteiten voortzetten zonder in tijdnood te komen, wat dus de afgelopen tijd wel vaak was..

Een van de recepten die ik een paar weken terug heb uitgeprobeerd waren deze vijgenmuffins. Ik heb een tijdje geleden een bestandje gemaakt met alle recepten uit mijn kooktijdschriften die ik nog een keer wil proberen, en daar kies ik nu af en toe vrij random een receptje uit. Ik ging voor de vijgenmuffins, omdat ik daar alles nog voor in huis had en vooral de vijgen mochten wel een keer opgemaakt worden. Naast de vijgen zijn het vooral heel veel basisingrediƫnten en het zou dus goed kunnen dat je alles ervoor al in huis hebt, lekker makkelijk als je zoete trek hebt!De muffins zijn heerlijk. Een beetje sticky door de vijgen natuurlijk, maar ook lekker zoet en niet te zwaar! Zowel mama, mijn zusje en haar vriendinnen (en ik natuurlijk) vonden ze lekker dus geslaagd probeersel! En super simpel :)

vijgenmuffins
Uit: Jamie Magazine augustus/september 2011
12 stuks

50 gram boter, gesmolten en afgekoeld
150 ml karnemelk
1 ei
1 tl vanille-extract
220 gram zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
200 gram kristalsuiker
100 gram gedroogde vijgen, gesneden
2 el havermout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de boter, karnemelk, het ei en de vanille. Mix het meel, bakpoeder en het suiker erdoor. Roer de vijgen erdoor. Zet 12 muffinvormpjes in een muffin/cupcakepan en vul die met het beslag. Bestrooi met wat havermout en bak in 20-25 minuten goudbruin.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen