13 juli 2013 / Chocolade-meringueVroeger lustte ik geen meringue, pavlova achtig eten. Ik snap nog steeds niet waarom. Wat is er nu lekkerder dan die knapperige, luchtige structuur? Het is gewoon compleet anders dan elke soort voedsel, niets heeft die structuur en smaak. Heerlijk. Dit recept maakte ik toen ik 's avonds iets wilde bakken. Ik wist niet wat. Het was half 9, die winkel ging over een half uur dicht en ik moest iets uitzoeken, met niet te veel ingrediĆ«nten en snel te maken, want ik wilde niet tot 10 uur in de keuken staan. Het werd deze 'grove chocolade-meringuetaart' van Bill Granger, uit een delicious. Er hoorde eigenlijk pistachenootjes in, maar ze hadden natuurlijk bij onze supermarkt geen ongezouten pistachenootjes. 

chocolade-meringue
Uit: delicious. april 2013
nagerecht/gebak (10 stuks)

6 eiwitten
220 gram fijne kristalsuiker
200 gram pure chocolade, grof gehakt
optioneel: 100 gram pistachenootjes, grof gehakt, + extra voor garnering
250 ml slagroom
lekker met aardbeien of ander fruit

Verwarm de oven voor op 160 graden. Je kunt een cirkel van ongeveer 26 cm doorsnede tekenen op een vel bakpapier als je een precies ronde meringue wilt. De kant waar je op getekend hebt, ligt onder.

Klop in een (vetvrije!) kom de eiwitten met een mixer tot schuim dat in zachte pieken blijft staan. Voeg telkens 1 el suiker toe en klop tot dat is opgenomen en het schuim stevig is. Spatel de chocolade (en evt. de pistachenootjes) erdoor. Strijk het uit op het bakpapier (binnen de cirkel). 

Laat het schuim in de oven 1 uur en 25 minuten goed drogen en daarna afkoelen. Terwijl de meringue afkoelt, klop de slaroom op en zodra je de meringue wilt gaan serveren, kun je dit erover heen spatelen of erbij eten. Ik at er het liefste nog flink wat aardbeien bij.

Smakelijk!


3 opmerkingen

  1. Dit ziet er goed uit, en het lijkt ook heel simpel te maken! ik ga het zeker eens uitproberen! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. eens kijken wat wij woensdag bij de koffie hebben
    we laten ons verrassen !!!!!
    dit lijkt ons heeeeeeel lekker........O en O

    BeantwoordenVerwijderen