20 juli 2013 / The Guardian

Een tijdje geleden winkelde ik bij Vindingrijk in Den Bosch. Na wat rondgesnuffeld te hebben en wat kristallen glazen hebben uitgekozen, kwam ik bij het boekgedeelte en het is onmogelijk voor mij om een boekenwinkel (of ergens anders waar ze boeken verkopen) uit te lopen zonder iets te kopen. Zo nu dus ook weer. Maar dit was een gevalletje apart. Ik vond dit boek inclusief bookcrossing sticker en het was een Nicholas Sparks, dus ik moest hem wel kopen!

Bookcrossing is een Nederlands initiatief. Deze mensen vonden het zonde dat boeken maar gewoon in de kast bleven staan, wilden liever dat je ze deelde. Sinds toen worden er overal boeken achtergelaten, gevonden en gelezen, en weer doorgegeven. Een heel leuk initiatief, al ben ik zelf te gehecht aan mijn boeken om ze vrij te laten. Toch vond ik het heel leuk om dit boek te vinden en weer door te geven. Op het vliegveld van Faro heb ik het dan ook weer vrij gelaten.

Nu even over het boek. Ik heb al een heleboel Nicholas Sparks boeken gelezen en normaal zijn deze toch wel sterk gelijk, maar deze was iets anders. Het boek gaat over Julie wiens man is overleden en haar een hond achterlaat, bezorgt aan de deur na zijn overlijden. Daarnaast belooft haar man voor altijd over haar te wachten. Na een aantal jaar begint ze weer met daten, met een rijtje verschillende mannen, maar uiteindelijk moet ze de keuze maken tussen twee, en dan blijkt pas hoezeer haar overleden man op haar let.

Het verschil met de andere Sparks boeken, is dat ik het gevoel kreeg dat deze een stuk volwassener was. Geen teen-love of gescheiden door oorlog, familie etc., maar het hervinden van liefde na overlijden. Het hele gevoel in het boek is gewoon wat volwassener. Daarnaast heeft het veel thriller-aspecten, wat ik erg leuk vond. Ik heb in spanning gezeten tot het einde wat er zou gebeuren (en had het boek dus ook zo uit). Ook zorgt het boek natuurlijk voor wat traantjes, romantisch en verdrietig. Al met al een prachtig boek, niet heel ingewikkeld maar gewoon een good-read.

1 opmerking