23 augustus 2013 / Glissade (chocolade!!)

Do it like the French do. Dat wordt vaak gezegd, en helemaal als het koken betreft. En ook al komt dit recept van een Amerikaanse blog, het recept is Frans. Chocolade, boter, eieren. Ja, Frans dus. Ik wilde iets maken met de eieren die we nog hadden liggen, en kwam ook nog pure chocolade tegen, dus dit recept was snel uitgekozen. Ik ben niet zo'n pudding-fan, maar ik zou dit ook geen pudding noemen. Meer mousse-achtig. En ontzettend zwaar, machtig. Maar heerlijk.

En mijn foto's waren mislukt, maar daar kom je natuurlijk pas achter als de bakjes leeg zijn. ISO vergeten laag te zetten. Ruis overal :( En ook de achtergrond is gewoon lelijk. Huilen.Glissade (Franse naam voor chocolade pudding)

Genoeg voor 6 personen. Het originele recept zegt voor 2-4 personen dus wij, met z'n drietjes, deden het in drie glaasjes. Dit was echter veel te machtig, de helft was zeker zat. Het bevat rauwe eieren, dus niet geschikt voor kinderen, zwangere vrouwen etc.

Ingrediënten:
2 eieren, kort van tevoren op kamertemperatuur gebracht
170 gram pure chocolade, in blokjes gehakt
60 ml water
65 gram witte basterdsuiker
50 gram roomboter
zout
slagroom, een beetje opgeklopt en gezoet

Scheid de eieren. Klop het eiwit stijf. Zoals altijd met eiwit, zorg dat de kom waarin je het eiwit, net zoals de gardes van je mixer, super schoon zijn.

Meng de chocolade, water, suiker, boter en een mespuntje zout in een kom, waarna je het au bain-marie smelt en mengt. Zorg dus dat je kom tegen hitte kan. Wanneer dit goed gemengd is, haal je de kom van het vuur en voeg je het eigeel toe, klop dit tot alles goed gemengd is. Voeg het eiwit toe, niet met een mixer, en vouw dit er voorzichtig doorheen. Zodra dit goed gemengd is, giet het mengsel in je glaasjes en zet dit in die koelkast, voor minimaal 4 uur, maar het kan langer. 

3 opmerkingen

 1. Hi Benthe,
  Ondanks de 'mislukte' foto ziet de chocolade pudding er lekker uit!!
  Groetjes, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit ziet er echt heerlijk uit, krijg spontaan zin in chocola haha! Leuke blog heb je trouwens!

  Liefs,
  Françoise

  http://ourvisiononbeauty.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zooo daar krijg je vanzelf zin in, mooi hoor!

  BeantwoordenVerwijderen