9 augustus 2013 / Monsters University

Woensdag ging ik met mijn zusje samen een dagje naar Amsterdam. Dit was mijn verjaardagscadeautje voor haar. We gingen eerst naar NEMO, wat me een leuk museum leek om samen te doen en wat op mijn DZP lijst stond. Het museum viel een beetje tegen. Het was gewoon veelste druk met voorkruipende kinderen en heel lang wachten om iets te kunnen doen. Leuk, maar niet wauw. 's Middags gingen we de 'Royal Afternoon Tea' doen die ik meer dan een half jaar geleden had gewonnen op Culy.nl. Daar komt nog wel een apart blogje over. En 's avonds gingen we dan naar Monsters University! Van ons beide is Monsters Inc. een van onze favoriete Pixar films. Grappig en gewoon heerlijke personages. Deze film willen we dus al zien sinds hij uit is, maar het was er nog niet van gekomen en nu kon het eindelijk.

We gingen naar Pathé Tuschinski, waar ik nog nooit geweest was, maar wat een mooie bioscoop! Sowieso vind ik Pathé bioscopen een stuk fijner dan de JT Bioscoop die we hier in Den Bosch hebben zitten. Geen pauzes, fijn personeel, en die Pathé Unlimited Card waar ik zoveel gebruik van zou maken! Toen de voorfilmpjes begonnen, en daarvan de eerste in 3D was, deed bij niemand de 3D-bril het. Iedereen zat te fluisteren van hé, wat is dit. Drie seconden later stond er gelukkig iemand in de zaal dat het opgelost zou worden en daarna begon er een filmpje en ging er een 'ahhh' door de zaal. Stukken beter.

De film vertelt het verhaal over de ontmoetingen tussen Sulley en Mike. Het bleek niet altijd zo'n liefdevolle relatie geweest te zijn. Ze hebben elkaar ontmoet op Monsters University, waar ze allebei de opleiding volgde om 'scarer' te worden. Maar als ze dan samen ruzie hebben over wie de beste scarer zou zijn, vernielen ze iets wat belangrijk is voor de rectrix en ze worden uit de opleiding geschopt. De enige optie om weer toegelaten te worden, is samen werken.

De film was gewoon heerlijk. De nieuwe karakters zijn gewoon geweldig, met als favoriet Squishy. Wat een leuk jongetje is dat :) Daarnaast is het verhaal niet heel ingewikkeld, maar gewoon leuk met veel ruimte voor humor. Want dat is waar deze film bij mij om draaide. Ik heb heel veel gelachen, hij is zo ontzettend grappig. Mijn favoriete scène, woordgrapjes, gewoon veel leuke momenten waarbij heel de zaal dubbel lag. 

Ook vond ik het erg leuk dat deze film zich afspeelde op de universiteit. Er zijn zover ik weet niet zoveel animatiefilms waarbij dit is. Door de locatie en de 'dorky'-groep heeft het wel wat weg van Sydney White, maar gelukkig is die film ook leuk en vond ik dit geen probleem. 

Daarnaast vond ik het leuk dat ze niet verder zijn gegaan op Monsters Inc., maar dat het een prequel is. Ik was tijdens het kijken van Monsters Inc. niet heel erg benieuwd naar hoe ze ontmoet hadden, maar ze hebben het zo uitgewerkt dat het wel een heel interessant verhaal is en daardoor gewoon een hele leuke film.

1 opmerking