1 augustus 2013 / Now You See Me

Samen met een vriend ging ik naar de bios. Het was filmtijd. Maar welke? Er draait op dit moment best wat leuks. Zo wil ik ook nog graag World War Z, Pacific Rim en The Wolverine zien. (en ook nog Monster University, Despicable Me 2, The Internship, Grown Ups 2... Pff.) Maar voor deze avond bleek Now You See Me de beste optie. Goed qua tijd, niet 3D en actie. Zonder dat ik veel van het verhaal wist gingen we in de zaal zitten en klaar voor de film.

De film vertelt het verhaal van vier illusionisten die door een onbekend persoon samen zijn gebracht. Samen gebracht om te zorgen voor de grootste, spectaculairste tv-show ooit. Want in deze tv-show wordt er niet zomaar wat getoverd, nee, ze delen geld uit. Ze toveren een bank leeg en delen dit geld weer uit onder hun publiek. Maar hoe kan het dat ze via magie een bank beroven? Daar gaat de FBI naar onderzoeken en zo volgen zij de magiërs naar andere optredens, op zoek naar de oplossing.

Wat de film voor mij heel leuk maakte, waren de geweldige acts. De 'trucjes' zeg maar. Ze waren veel spectaculairder dan een gemiddelde tv-show met illusionisten hier op tv en ik heb af en toe echt met open mond zitten kijken. Daarnaast zat er gedurende heel de film een goede opgebouwde spanning, die aan het einde mooi tot een climax kwam naar mijn mening.

Wat ik wel jammer vond, was dat ik een actiefilm verwachtte en er toch een stuk minder actie in zat dan ik gedacht had. Er zat wel wat actie in, maar geen grote achtervolgingsscènes of schietpartijen. Het kibbelde een beetje verder en dat vond ik wel jammer, er miste wat meer BAM actie.

Daarnaast speelden er best een aantal grote namen in (Morgan Freeman, Jesse Eigenberg) en al met werd er goed geacteerd, gewoon geloofwaardig en met wat humor tussendoor, maar niks bijzonder. Dit is niet echt een film waarin je als acteur kunt uitblinken. Deze film draaide om de grote trucs, het verhaal en daar is het goed in geslaagd, ik heb me zeker vermaakt.

1 opmerking

  1. Ik wil deze film zo graag zien! Echt een keer tijd voor vrij maken...

    BeantwoordenVerwijderen