15 augustus 2013 / Pink omhoog en thee drinken

Op 31 december 2012 kwam ik erachter dat ik een 'Royal Afternoon Tea' had gewonnen in het Amstel Hotel via Culy.nl. Ik was al een beetje tipsy en dus extra blij ermee. Half gillend zat ik achter de computer. Super fancy, en super leuk! Maar om er speciaal voor naar Amsterdam op en neer te gaan wilde ik niet, dus ik wachtte tot een mogelijkheid om het met andere dingen te combineren.

Uiteindelijk kwam ik met het idee om het te combineren met mijn zusje's verjaardag. Ze is 4 augustus 14 jaar geworden en ik besloot samen een dagje naar Amsterdam te gaan. Eerst bezochten we NEMO wat leuk maar druk was, hierna was het tijd voor de Royal Afternoon Tea.We kwamen daar het hotel binnen en wat een chique bedoeling. Een prachtige lobby (met zo'n Sissi-trap) waar we even konden wachten op onze reservering waarna we naar ons tafeltje werden we geleid. Hier stond al een etagère klaar vol met al de volgende heerlijke hapjes.


Als eerste kregen we een glaasje (alcoholvrije voor mijn zusje, Moët & Chandon voor mij) champagne bij de bovenstaande hapjes. Een krakeling en een schuimpje met een citroen-achtige vulling. De krakeling was lekker, maar niet heel bijzonder en het schuimpje was jammie. Maar het hoogtepunt van deze rond was toch echt de champagne, hmm..Daarna kregen we onze eerste thee, deze was lekker en licht. Daarbij was een gazpacho die echt heerlijk was, mijn favoriete hapje van alles! Daarnaast hadden we een makreel-augurkbroodje, die ik ook erg lekker was.Hierna was het tijd voor de eerste, zeer zoete gang. Hierbij kregen we een aparte thee, met een beetje houtachtige 'afdronk'. Ik vond hem wel lekker, mijn zusje niet zo. Daarnaast een cupcake met vers fruit, die heel machtig was, maar wel lekker, en een frambozenbavarois waarvan het onderste cakelaagje niet zo was, maar het bovenste echt heerlijk!

Hierna kregen we een warme gang, die ik niet gefotografeerd heb, want hij was zo weg, maar ook dit was heerlijk. We kregen een lamsgehakt-spiesje met een lekkere munt-yoghurtachtige saus erbij. Daarnaast kregen we een garnalenkroketje, die ook erg lekker was. Ook kregen we er thee bij, deze was lekker, met zwarte en groene thee gefermenteerd of zoiets ;)

Hierna was het tijd voor weer een zoete, laatste gang met een zeer bloemige Jasmijn thee. Het citroengebakje was heel erg citroenig, niet zo mijn ding. Het aardbeiengebakje was lekker, knapperig aan de buitenkant met een lekkere vulling. De lolly was met witte chocolade aan de buitenkant, maar de vulling vond ik echt niet lekker en dit is het enige (naast één scone) wat ik heb laten liggen.


Deze pain surprise bevatte 4 verschillende soorten sandwiches. Deze hebben wij tussendoor opgegeten, en smaakten allemaal oké, maar niet heel bijzonder. Het was er eentje met roomkaas en rucola, gerookte zalm, kerrie met ham en eentje die ik vergeten ben.


Als laatste hadden we vier scones met lemon curd, vier vruchten jam en clotted cream. De scones waren lekker, maar tegen die tijd hadden we allebei wel zat gehad en dus hebben we hier maar 1 p.p. van op. Lekker, maar het was gewoon teveel.

Al met al hebben we er allebei heel erg van genoten. Het eten was lekker, ik moet eerlijk zeggen dat het niet het lekkerste eten is wat ik ooit op heb, maar door de sfeer en mooie omgeving, opdekking, was het een hele ervaring, en ik vond het super dat ik dit gewonnen had!

5 opmerkingen

 1. Wauwieee, dat ziet er echt ontzettend tof uit en zo chique! Echt leuk dat je dat had gewonnen en zo mocht meemaken :) En NEMO is leuk hè, hihi?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoe mooi ziet dat er uit zeg! Lijkt me een hele ervaring, zeker met zoveel gangen en al die specifieke thee-soorten. Super leuk. Zou je anderen aanraden om hier een high-tea te gaan doen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet niet of ik er zelf de 90 (??)€ voor over zou hebben, want een high voor 30€ voor twee personen vind ik waarschijnlijk net zo lekker. Het is vooral de sfeer die het heel gaaf maakt, maar of je daarvoor zoveel wilt betalen?

   Verwijderen
 3. Ah wat tof zeg! Het ziet er echt heeeerlijk uit (en die lobby, wauw!)!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. nou..nou...., Benthe ik stel voor dat je de volgende keer iemand mmeeneemt die erg en veel van zoet hout
  je kent vast wel iemand

  gr.O

  BeantwoordenVerwijderen