5 augustus 2013 / The Best of Me

Het laatste Nicholas Sparks boek had ik gepre-orderd zodra het kon in paper back versie en nadat hij toch een tijdje in mijn kast had gelegen, ging hij mee op vakantie. Nicholas Sparks' boeken zijn gewoon echt mijn favoriete vakantieboeken. Het verhaal is lekker simpel, maar toch romantisch en fijn om te lezen. Daarnaast lezen de boeken ALTIJD ontzettend snel (lees: in één dag uit).

Dit boek gaat over twee high-school geliefdes, Dawson en Amanda. Maar waar Amanda gewoon verder is gegaan met haar leven nadat hun relatie over was, is Dawson nooit over Amanda heen gekomen. Bedenk je ook nog eens daarbij dat ze uit twee hele verschillende klasse uit het dorp komen, dan begrijp je dus dat het zeer gecompliceerd is als ze elkaar weer ontmoeten voor de begrafenis van een oude vriend van beide. Er ontstaat dan veel spanning, niet alleen tussen Dawson en Amanda maar ook hun familie besluit zich er mee te gaan bemoeien. 

Dit boek is een mengsel tussen een roman, want er zit veel liefde in, maar heeft ook stukjes thriller. Daardoor leest het boek heel snel, want al is het verhaal niet heel complex, je wilt wel heel graag weten hoe het boek afloopt! Het boek is niet compleet chronologisch, het zijn vooral flash backs die af en toe plaats vinden, wat ik een leuke afwisseling in het boek vind. Geen simpele opsomming van hun jeugd, maar mooie terugblikken. 

Ook is het boek best verdrietig. Zowel Dawson als Amanda hebben heftige dingen meegemaakt die zeker even *slik* zijn. Daarnaast is het einde ook niet heel simpel en vrolijk, maar het boek sluit toch heel mooi af vind ik. Dat het toch ongeveer hetzelfde is als de andere Nicholas Sparks boeken maakt mij niet uit, want ook al bevat het alle typische dingen, het wordt elke keer weer in een mooi, nieuw jasje gestoken.

1 opmerking

  1. volgens mij moet je even je leeftijd aanpassen bij die mooie foto van je
    gr. O

    BeantwoordenVerwijderen