1 september 2013 / Blogcrisis 2.0

Ik wil echt heel graag bloggen. Echt heel graag. Ik vind het heerlijk om te doen, om wat gedachtes neer te zetten en met iedereen te delen, om contacten te krijgen via mijn blog. Maar ik kan het nu gewoon echt even niet. Het is niet perse dat ik er geen tijd voor heb, want als ik wil kan ik de tijd er voor maken. Het is dus ook niet dat ik het niet wil, want ik wil het gewoon heel graag. Mijn probleem is dat wanneer ik aan een blogje begin, elke keer denk 'wat is er nu anders aan dan bij 80% van de blogs'. Ik vind mezelf niet uniek zat. Ik wil een blog die anders is dan andere, en op dit moment is hij dat niet, en dus elke keer dat ik een blogje online zet, ben ik niet tevreden. En dat is niet fijn, je wilt tevreden zijn over wat je online zet. Ik hoef niet elke dag een stuk van 600 woorden online te zetten. Maar het moet me wel elke week minimaal een keer lukken, en dan moet het ook echt een goed, onderscheidend stuk zijn.

Dus de komende tijd zal ik niet veel bloggen. Jammer dat mijn bezoekers dan zullen terug lopen, jammer dat het dan even wat stiller is, maar hetzelfde heb ik iets meer dan een jaar geleden ook gedaan en alles was weer goed gekomen. Ik moet iets vinden waar mijn hart in ligt, en waar ik vol enthousiasme over kan schrijven, en waarover ik trots ben. Maar dan moet ik even uitvinden wat ik zelf wil, en daar ga ik de komende tijd naar op zoek. 

3 opmerkingen

  1. Pff, ik ken het gevoel! Gelukkig heb ik m'n draai op dit moment wel gevonden geloof ik, mijn blog is echt heel persoonlijk daar waar de meeste bloggers het wat oppervlakkig houden! :) Maar ga geen blogjes online zetten waar je zelf niet achter staat, natuurlijk. Neem je tijd! En ik zie je nieuwe berichtjes vanzelf wel weer in bloglovin verschijnen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel goed hoor, bloggen is en blijft maar bijzaak van je echte leven. Veel succes in je zoektocht! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een erg herkenbaar stukje... Zelf heb ik als vuistregel dat bloggen leuk moet blijven, dus zodra ik me er stom over ga voelen, dan stop ik er gewoon even mee. Moet kunnen toch? Alleen niet te streng voor jezelf zijn hoor! Je blog is leuk!

    BeantwoordenVerwijderen