31 oktober 2013 / Interrailing: planning

Het plan is dat een vriendin en ik volgende zomervakantie gaan interrailen door Europa. Voor wie dit nog niet kent: je koopt een kaartje voor een x-aantal dagen waarin je vrij kan reizen door Europa. Wij zijn van plan om een kaartje te kopen voor 22 dagen en daarbinnen is onze invulling nog heel vrij.

De mogelijkheden zijn zo ontzettend groot. We willen, omdat het in onze zomervakantie is, wel wat mooi weer meepakken en dus richting het zuiden gaan. Verder hebben we zoveel mogelijkheden. Omdat het onze eerste keer is willen we wel wat vastleggen, of in ieder geval van tevoren goed gepland hebben, maar verder? Er is zoveel keus! De opties die we tot nu toe al bedacht hebben:

✈ Marseille - Verona - (dagtrip) Venetië - Wenen - Praag - Berlijn - Hamburg - Kopenhagen - Amsterdam

✈ Marseille - Verona - (dagtrip) Venetië - Wenen - München - Parijs - Londen - Dublin - ✈ Amsterdam

✈ Florence - Venetië/Verona - Lake Bled - Budapest - Wenen - Berlijn - Amsterdam 


✈ Kopenhagen - Hamburg - Berlijn - Praag - Wenen - Ljubljana / Lake BledEn zo zijn er nog zoveel meer mogelijkheden. Optie twee gaat het sowieso niet worden waarschijnlijk, aangezien we dan twee keer moeten vliegen en daarnaast moeten we dan wel heel veel afstand afleggen. We zijn wel van plan om één keer te vliegen, of dit nu de heen- of terugweg is maakt niet uit, omdat we dan niet perse een volledig rondje hoeven te maken en daarnaast wat minder lang moet treinen. Daarnaast vind ik het echt heel moeilijk om je keuze beperkt te houden. Het is het fijnste om niet te veel in een keer te doen, dus zeg 3 dagen per plaats is 6 à 7 plaatsen, maar de keus is zo groot en wat kies je dan toch..

Ik heb er wel al zoveel zin in nu! Door steden wandelen, leuke mensen ontmoeten, lekkere gebakjes en hapjes proeven in elke stad, de zon, treinen.. 

Bron: http://instagram.com/p/f3D41AjruC/

Daarnaast verblijven we in hostels en ik ben dus altijd op zoek naar tips voor hostels, leuke (cheap!) restaurantjes en barretjes en andere leuke, gratis dingen in deze steden. Oh en als je ooit ook hebt geinterraild, laat het me weten!

4 opmerkingen

 1. Echt gaaf! De derde lijkt mij het leukst, wil heel graag een keertje naar Berlijn en Florence. Ik ben m'n vriend aan t overtuigen ook te gaan interrailen, hij neemt m'n plannen al iets serieuzer.. Hopelijk ben ik volgende zomer dus ook aan het interrailen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat tof, zou ik ook graag nog een keer willen doen! Damn, dat wordt een moeilijke keuze, al vier de opties lijken me wel iets, al snap ik dat 1x vliegen genoeg is ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb zonet je blog ontdekt via Ashleylynn en heb afgelopen zomer geinterraild. En het is echt fan-tas-tisch!
  Ik zou zelf voor route drie gaan. Puur omdat Florence echt fantastisch is en daarnaast de andere steden mezelf ook heel tof lijken. Mijn route was ging van Parijs naar Zuid- Frankrijk door Italië naar Basel en weer terug met de City Night Line naar huis. Ik weet dat je geen reclame voor je blog kan maken, maar ik kan nog 100 dingen vertellen over mijn interrail maar dat staat dus ook allemaal op mijn blog inclusief tips.

  Ps. Hostels zijn niet altijd goedkoper, kijk ook naar 1 ster hotels. Zo hebben wij in Florence in een 1 ster hotel geslapen waar we ontbijt op bed kregen en 10 minuten van het centrum sliepen aan de rivier de Arno.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Interrail is echt geweldig! Ik heb het afgelopen zomer gedaan en denk er nog steeds vaak aan terug. Een hele mooie ervaring, het is echt een specifieke manier van reizen en als je leuke hostels opzoekt kan je ook veel leuke medereizigers ontmoeten!
  Ik ben zelf in Krakau, Boedapest, Como, Venetië, Verona en Florence geweest maar jullie ideeën lijken me ook supertof. Ik kan me nog zo goed herinneren dat het plannen maken van tevoren ook zo ontzettend leuk was! Geniet daar dus heel veel van en sowieso heeel erg veel plezier tegen die tijd, maar ik verwacht nog wel eens iets over jullie reis hier te lezen:)

  BeantwoordenVerwijderen