19 november 2013 / Ho! Hey!

Stel je voor. Het is vier uur 's middags en je komt bij de HMH aanlopen. Er is nog helemaal niemand. Als je vaker naar concerten gaat, dan besef je hoe raar dit is, en wat voor luxe het eigenlijk is. Samen met twee andere meisjes gingen we zitten, maar in het begin voelde het alsof het concert was afgelast en wij de enigen waren die het niet wisten. Gelukkig kwamen er later wat meer mensen zitten en het 3FM busje zette de radio aan, waarna we wisten: Oké, we gaan vanavond naar The Lumineers!


In april kochten we kaartjes, met het vooruitzicht op een schattig zaaltje, aangezien het concert oorspronkelijk gepland was voor de Vredenburg. Vanwege de grote vraag werd het concert verplaatst naar de HMH, maar ondertussen was mijn aandacht een beetje afgezwakt. Ik had er wel zin in hoor, maar toch was het niet de pre-concert rush die ik normaal heb. We hadden dan ook geaccepteerd ergens halverwege in de zaal te staan. Totdat we om vier uur als eerste voor de deur zaten en nu dan ook wel echt helemaal vooraan wilden staan.En dat stonden we ook, gelukkig. Toen de deuren open gingen, nog heel even naar voren gerend, maar uiteindelijk konden we nog lekker op ons gemakje een uur wachten. Het publiek was zo ontzettend fijn. Gewoon relaxed, geen gedouw of gegil. Duidelijk een wat meer volwassen publiek. Het voorprogramma ga ik verder weinig over zeggen, want ik vond het gewoon echt shit en was blij dat het afgelopen was.

The Lumineers zelf daarentegen.. Zo damn goed. Voor wie ze niet kent, google eventjes Ho Hey en je weet meteen wie ze zijn. De muziekstijl is  het beste te omschrijven als folk, het is dus niet hele spring/dans-muziek. Maar dat was ook absoluut niet nodig, het was gewoon zo ontzettend goed live en de sfeer was een beetje betoverend. Je raakte in een soort state of mind, omdat de muziek heel verhalend is. Je voelt het verhaal, je voelt de emotie. Heel gaaf.

Het is niet de band die de meeste interactie heeft met het publiek, en als je dan hiervoor Chef'Special als laatste live hebt gezien, is dat even wennen, maar de kwaliteit van hun optreden is zo goed dat dit geen groot probleem is.

Daarnaast speelden ze eigenlijk alle nummers, die ik wilde dat ze speelden. Morning Song, Big Parade, Dead Sea.. Ook deden ze een heel nieuw nummer, Duet, wat zo ontzettend leuk en goed was. Het bood ook een podium voor Neyla, daarnaast is het gewoon een lekker catchy nummer. Ook de cover die ze deden van Ain't Nobody's Problem, die ze ondertussen al toegeëigend hebben, vond ik heel erg gaaf.

En gewoon die sfeer.. Zo belangrijk, zo fijn.

1 opmerking

  1. Hey Meid,
    EINDELIJK blog je weer.. ik had al een hele tijd niet meer gekeken tot vandaag! Echt SUPER leuk gewoon! :)
    Ik dacht, ga ook weer bloggen dus bij deze mijn link myworldasablonde.blogspot.nl
    xxx Miranda

    BeantwoordenVerwijderen