26 januari 2013 / Les Misérables

Les Misérables moet wel een van de bekendste en oudste musicals zijn. Wij leerden vorige periode, tijdens de Franse literatuur les, al dat het boek geschreven is door Victor Hugo in 1862, een zeer realistisch boek dat de echte waarheid aan het licht bracht. In 1985 werd er een musical van gemaakt welke sinds toen al op West End (Londen) draait en daardoor een van de langst lopende musicals is. Ik was al benieuwd naar het verhaal sinds een tijd geleden Nick Jonas de rol van Marius speelde en nu de film uit was, was dit een mooie mogelijkheid om het eindelijk eens te zien. Natuurlijk, anders als een echte musical, maar goed zat dacht ik zo van tevoren. Ik had gelukkig een vriendin die graag meewilde en we waren klaar om te gaan :) Worteltjes en paprika mee en gaan!De film vertelt het verhaal van Jean Valjean. Hij was gevangen genomen voor het stelen van een stukje brood en heeft daarvoor twintig jaar vastgezeten. Als hij voorwaardelijk vrij komt, kan hij eigenlijk weinig meer doen omdat hij bekritiseerd is als 'zeer gevaarlijk'. Hij komt dan terecht bij een bisschop die hem helpt en hij besluit zijn leven te beteren. Het enige probleem is dat terwijl hij dit probeert, hij telkens wordt achtervolgd door Javert, de agent die hij ontmoet heeft toen hij nog gevangen zat. Het verhaal is nog veel omvangrijker als dit, maar ik kan niet meer vertellen zonder dingen voor te zeggen. Wel moet ik erbij zeggen dat een ander belangrijk punt de armoede onder de bevolking is. Dit is zeer belangrijk voor het verhaal, het is niet voor niets een realistische film/musical/boek.

De film was prachtig. Toen ik de zaal binnen kwam en ze meteen begonnen te zingen, en eigenlijk niet meer stopte met zingen, moest ik wel even wennen. Komt er nu echt geen dialoog in? Maar door de film wende je er zeker aan en het stoorde zeker niet. De muziek was prachtig en loopt prachtig over in elkaar. Ik kende nog veel muziek niet, maar onder andere On My Own en I Dreamed a Dream had ik natuurlijk al wel eens gehoord. Deze waren prachtig, maar ook alle andere nummers. Ik hou ervan als een hele grote groep zingt, zo ontzettend indrukwekkend is dat, en dat kwam ook in deze film een aantal keer voor.

Het decor was naast de muziek een van de favoriete dingen. Zo ontzettend indrukwekkend en groots, paste perfect bij het tijdperk en het verhaal. Prachtige grote schepen, mooie kerken, maar ook ontzettend veel figuranten. De kostuums waren ook heel mooi, ik weet niet precies hoe de kleding er toentertijd uitzag maar ik geloof helemaal dat dit klopt. 

Daarnaast was het spel prachtig. Je voelde de pijn, het geluk, alles werd zo perfect gespeeld dat je ontzettend meeleefde. De film toonde de kwetsbaarheid van het volk zo ontzettend goed en dat vond ik prachtig om te zien. Ook leuk; er zit niet alleen miserie in, ook een tikkeltje humor wordt goed weergeven door Sacha Baron Cohen (ja, echt, en hij zingt ook!) en Helena Bonham Carter. Leuke afwisseling!

Al met al dus een prachtige film, maar wel even rekening mee houden dat het helemaal gezongen wordt. Dit scheelt een hele hoop wennen voordat je hem gaat zien!

22 januari 2013 / Gewonnen! Afternoon Tea

Afgelopen kerst was er op een van de leukste culinaire sites een hele reeks winacties. Een aantal dagen heb ik meegedaan en op oudejaarsavond kreeg ik een mailtje. 'Gefeliciteerd, je bent de winnaar van blahblah'. Wat was ik blij! Ik moest mijn adres mailen en een aantal dagen later kreeg ik prachtige post. Alles heel chique ingepakt met lint, een prachtige, met een chique sticker dichtgeplakte, envelop, een hele chique cadeaukaart. Het was officieel. Ik had een Afternoon Tea in het Amstel hotel gewonnen!Dit was namelijk de winactie aan welke ik meedeed en dus won. Een afternoon tea, wat een soort high tea is maar dan veel uitgebreider en met champagne! Ik kijk er nu al ontzettend naar uit. Als ik hoor wat er allemaal op het menu kan staan.. Cupcake, krakeling, een brownie-lolly, een salade! Alles klinkt zo ontzettend lekker. Daarnaast champagne, thee natuurlijk. Nu nog even snel een datum prikken (en beslissen wie er nog meer mee mag genieten van dit heerlijke uitje) en dan wordt het smullen! Natuurlijk maak ik foto's en blog ik er nog een keer over ;)

21 januari 2013 / delicious. foodbox

Een tijdje geleden bladerde ik de net binnen gekomen delicious. door en zag ik, naast natuurlijke een heleboel lekkere en nieuwe recepten, een aanbieding voor een foodbox. Voor slechts twintig euro kreeg je een grote doos met daarin een heleboel lekkere producten en ook nog een aantal wat oudere tijdschriften. Met mama besloot ik de kosten te delen en allebei tien euro te betalen. Toen het pakket binnenkwam was het dan ook een feestje om het uit te pakken. Ik was toch al vergeten wat er in zat en het was een soort surprise, spannend en heel leuk!

Dit is wat er in zat:
 • Een zak Tyrrell chips. Deze kende ik al, en vind ik wel lekker, maar vrij vettig waardoor ik er niet te veel tegelijk van kan eten omdat ik anders misselijk word.
 • Lassie Toverrijst. Hier hebben wij volgens mij nog niks mee gemaakt, maar het is natuurlijk gewoon rijst. Er zat wel een leuk rijst-receptenboekje bij.
 • Carbonnel olijfolie, komt altijd van pas!
 • Tons Mosterd, deze heb ik nog niet geproefd maar zal vast lekker zijn.
 • Peppersmith pepermuntjes. Deze vind ik heerlijk en 100% natuurlijk dus als ze op zijn zal ik zeker kijken of ik ze nog een keer kan kopen.
 • Geitenkaasstengels. Heerlijk bij soep!
 • Tikka Masala kruidenpasta. Staat nog in de kast om uitgeprobeerd te worden.
 • Marinade, ook deze moet nog uitgeprobeerd worden.
 • Tons Belze Mayonaise, ook deze moet nog geproefd worden.
 • Alpro Soya kookroom. Ik proefde eigenlijk geen verschil met gewone koeienmelkkookroom. Daarnaast ben ik niet perse fan van soja vanwege het feit dat er nog niet veel bekend is over de gevolgen, maar met mate zal het wel kunnen.
 • De thee heb ik nog niet geproefd, maar hij rook een beetje muffig, naar van die oude thee.
 • Ik ben heel benieuwd naar de Lemon Curd, dit heb ik nog nooit op maar het potje is al heel schattig!
 • Tijdschriften: delicious. puur (heel leuk!), flow mindfulness doeboek (beetje te spiritueel misschien), vt.wonen (altijd leuk!), Pink Ribbon magazine (mooi!)
 • Ook zat er nog een leuke delicious. boodschappentas en een cadeaubon voor Hello Fresh bij. Die laatste is alleen een beetje flauw, want de korting van 15€ lijkt heel leuk, maar je moet perse twee boxen ontvangen. Deze ging dus meteen de prullenbak in.
Ook zat er een lekker koekje in wat al meteen op was, voor de foto gemaakt was ;)

Al met al vond ik het een hele leuk box met veel producten die ik lust en zeker ga gebruiken. Zitten er veel producten bij die je niet zo leuk vind, dan is het misschien niet zo voordelig. Hij is hier te koop.