31 maart 2013 / MUN 2013

Afgelopen maandag kwam ik terug van een heerlijk weekend in Engeland. Het bloggen erover heb ik al heel de week uitgesteld, omdat ik niet weet hoe ik zo'n gaaf maar ingewikkeld weekend kan samenvatten in één blogje. Ik kan er wel weer meerdere blogjes over schrijven, net zoals vorig jaar, maar daar heb ik niet genoeg foto's voor.Ik zal beginnen met even goed samenvatten wat MUN nu precies inhoudt. De afkorting staat voor Model United Nations, je gaat de Verenigde Naties 'naspelen'. Heel de VN wordt nagemaakt met verschillende comités zoals Human Rights, Political en zelfs de Veiligheidsraad. In dit geval, deze MUN, kwamen er meer als 600 scholieren samen om te debatteren over het thema 'Gelijkheid'. Vorig jaar debatteerde ik ook gewoon, maar dit jaar mocht ik iets meer bijzonders doen. Ik was namelijk deputy-chair, vice-voorzitter van een comité. Je leidt dan het debat, op de officiële manier. Het was best bijzonder dat we werden uitgekozen als deputy-chair. We moesten hiervoor solliciteren en we waren de eerste buitenlanders ooit die dit mochten zijn. Heel gaaf dus!We vertrokken donderdagavond met de boot. Ik was nog nooit met de boot geweest, dus best spannend! Ik wist namelijk niet of ik misselijk zou worden. Dit viel helemaal mee en ik heb heerlijk geslapen. 's Ochtends vroeg kwamen we aan en met de bus reden we naar Knebworth House. Dit hadden onze leraren er nog bij gedaan als 'cultureel' iets. Dit was leuk om te zien, het was een mooi huis maar een beetje rommelig. Het leuke ervan vond ik het verhaal erachter, elke kamer had zijn eigen verhaal. Helaas mochten we binnen geen foto's maken, er waren namelijk een aantal spectaculaire dingen (echte tijgervellen met hoofd op de grond!).

Na het huis gingen we ergens lunchen, vieze Fish & Chips, om daarna richting het hotel te gaan. Hier konden we ons snel even omkleden in de chique kleding en op naar de school. Daar begon de MUN. Ik kan alles helemaal gaan beschrijven, maar dit is heel lastig en ingewikkeld, vooral als ik geen Engelse termen kan gebruiken, dus dit laat ik even achterwege. De conferentie duurde van vrijdagavond tot zondagavond en het was zo ontzettend leuk! Ik heb zoveel geleerd en veel leuke mensen ontmoet, heb echt de tijd van mijn leven gehad.De terugreis op de boot was iets minder. Door de ontzettende hoeveelheid wind, wiebelde de boot heel erg en daardoor waren er veel mensen misselijk. Ik was helemaal niet misselijk, tot ik naar voren liep om te lunchen. Bam, misselijk. Toen heb ik lang buiten gestaan, wat hielp. Gelukkig.

Al met al heb ik een heerlijke tijd gehad in Engeland, volgend jaar wil ik weer!

22 maart 2013 / Enjoying ourselves!

Uitgebreide posts komen als ik terug kom maar nu ff een snelle update! We hebben het ontzettend naar ons zin, beetje jammer dat het minimaal 20 graden kouder is als vorig jaar. We doen allemaal heel erg ons best, op naar de volgende dag!

21 maart 2013 / I'm not really a light-packer..

Never have been, never will be.

Tot over een paar dagen :)

18 maart 2013 / Big Day app
Ik heb mijn iPhone nu iets langer als een maand en ik ben nog steeds 100% verslaafd. Ik kan opeens alles! Alles dat ik tegenkwam op internet maar wat ik niet kon doen, is nu gewoon mogelijk. Zo ook deze app die ik al lang geleden op Soesja's blog tegen kwam. De Big Day App. Een app waarin je kunt bijhouden hoe lang het nog is tot x-gebeurtenis. En niets is leuker, behalve de gebeurtenis zelf, dan voorpret! Je voegt een mooie, lange foto toe en het aantal dagen en de app houdt fijn voor je bij hoe lang het nog is! Dit zijn de dingen die ik bijhoud.

Model United Nations
Nog drie dagen! Donderdagavond om 7 uur moet ik hier bij de McDonalds klaar staan om op weg te gaan naar Engeland :) We gaan met de boot vanaf Hoek van Holland en maandagavond komen we terug. Als je nog niet weet wat het precies inhoudt, kijk dan even hier! Ik zal er naderhand ook weer uitgebreid over bloggen, maar ik heb er ontzettend zin in. Nu ben ik dus ook druk bezig met vooruit werken, spullen pakken, voorbereiden.

Justin Bieber
Dit is niet iets waar ik me ontzettend op verheug, meer voor mijn zusje, maar dat wil ook niet zeggen dat ik er geen zin in heb. Gewoon een gezellig avondje, concertje. Daarnaast is Carly Rae Jepsen voorprogramma wat me ook wel leuk lijkt!

Parijs
Met school gaan we dit jaar naar Parijs en ik heb er zo'n zin in! Ik ben nog nooit naar Parijs, überhaupt Frankrijk, geweest dus ik ben heel benieuwd. Daarnaast lijkt Parijs me zo prachtig.. Al die verhalen van andere bloggers, het lijkt me heerlijk!

One Direction
Het volgende concert: One Direction. Niet in Amsterdam, maar in Oberhausen, met een vriendin. Ik ken niet heel veel muziek, die moet ik nog even leren, maar ik vind het ontzettend leuk en waarom zijn ze allemaal zo leuk? Om dat ook maar meteen gezegd te hebben: Zayn is favoriet. Maar Niall is ook wel heel schattig. En Harry. En Louis. En Liam. Gewoon allemaal ja!

Lana del Rey
En nog een concert, waar ik ook ontzettend naar uitkijk, is Lana del Rey :) Ik ben een hele tijd ontzettend verslaafd geweest aan haar eerste album en nog steeds luister ik het graag. Het tweede album ken ik nog niet zo goed, maar het is echt zomermuziek dus dat komt als het dadelijk wat warmer is wel weer!

17th Birthday
Dit jaar weer een jaartje ouder.. Niks bijzonders, maar een verjaardag is toch altijd leuk!

Ik heb dus nog zat mooie dingen in het vooruitzicht en ben op dit moment helemaal hyper over Engeland! Dit is alles wat nu vast staat, maar er zullen vast nog wat leuke dingen bijkomen de komende tijd.

17 maart 2013 / Stoere prinsessen

Als ik op zondagochtend vroeg wakker ben, heb ik altijd zin om een filmpje te kijken. Vooral op avonden dat ik pas laat slaap na het uitgaan zoals vannacht, en toch een beetje vroeg wakker ben. Deze ochtend werd het Brave, de film met een van de nieuwste Disney prinsessen. Ik hou heel erg van Disney en andere animatiefilms, dus deze stond ook al een tijdje op mijn lijstje om te kijken.Bron foto

De film gaat over Merida, een jonge prinses die moet gaan trouwen. Als ze haar moeder wilt overhalen om dit niet te doen, verandert de moeder plotseling en hebben ze slechts twee dagen om haar terug te krijgen. Het verhaal is niet eens al te bijzonder maar serieus, ode aan de stoere prinses! Dat is een van de redenen waarom ik echt van deze film genoten heb. Ze doet niet zomaar wat haar moeder zegt, ze gaat tegen de draad in en blijft dichtbij haarzelf. Ze gaat niet zomaar met iemand trouwen als ze daar niet klaar voor is. Ik hou van dat moderne tintje aan de film.

En daarnaast kun je natuurlijk nog gewoon genieten van de schattige drieling-broertjes van Merida, how cute are they? Allemaal van dat prachtige rode haar, bolle koppie, te lief :) Daarnaast vond ik het Ierse accent wat ze hadden ook heel gaaf gedaan. Samen met het rode haar natuurlijk wel een beetje stereotype, maar toch ontzettend leuk en een keer wat anders. Ja, ik heb echt van dit filmpje genoten!

Dat hij daarnaast natuurlijk een heel simpel verhaal heeft en misschien wat afgerafeld is aan het einden laten we maar even achterwegen, maar toch wel handig om te vermelden. 

10 maart 2013 / Leuven

Gisteren ging ik een dagje naar Leuven. Eigenlijk was het plan om bij de universiteit te gaan kijken, ik kon mee rijden met een vriendin die dat ging doen, maar het was slechts een info dag voor geneeskunde en diergeneeskunde, niet echt mijn interessegebied. Toch besloot ik gewoon mee te gaan, en als zij dan bij het ziekenhuis was voor de info dag, kon ik even door het centrum slenteren. Als je toch de mogelijkheid hebt om een dagje Leuven te doen, waarom niet?

Het was niet zo'n mooi weer, dus ik had geen zin om ontzettend ver te gaan lopen. Ik heb dus gewoon lekker een beetje rond gelopen, slechts een paar foto's gemaakt (regen..) en wat gedronken. De stad is nu al prachtig (stadhuis!) maar in de zomer lijkt het me helemaal leuk. Ik las dat er leuke parkjes zijn en ik had ook nog best wel het M Museum willen zien als ik iets meer tijd had gehad. De stad is verder niet heel groot, in één dagje kun je een groot deel gezien hebben, maar er is zat te doen om het interessant te houden (en er eventueel te studeren). Veel kroegjes, restaurantjes.. Ook zijn er zat winkels en ondanks dat ik niks gekocht heb, is alles wat je nodig hebt aanwezig.

Dit was de eerste keer dat ik echt zo alleen door een stad gelopen heb. Alleen kopje koffie gedronken, alleen kaart gelezen (rampgeval ben ik daarin). Het beviel me goed! Je doet gewoon waar jezelf zin in hebt, kijkt wat je interessant vindt en het scheelt dat ik mezelf gewoon goed kan vermaken. Ik vond het heel leuk om zo gedaan te hebben, en wil dit best nog vaker doen. Ik was nu een uurtje of 2, 3 alleen, wat dus niet heel veel is. Een dag zou ik zeker volhouden, maar een hele vakantie alleen? Dat denk ik niet.

Toen mijn vriendin en haar vader er weer waren, hebben we nog even wat gewinkeld en gegeten. Mijn favoriete winkel was toch wel echt de prachtige kookwinkel met 10 KitchenAids op een rijtje, alle bakvormen die je je kan bedenken en ook complete keukens. Daar kan ik mezelf wel uren vermaken!