23 april 2013 / Daglicht


Samen met een heleboel andere Postcodeloterij leden had mijn vader kaartjes gewonnen voor Daglicht, een nieuwe Nederlandse thriller. Hij hoefde er zelf niet nodig heen, niet zijn soort film, dus ik ging met Janieke. Voor ik naar de film ging, kende ik het verhaal niet echt. Het was gratis en ik ging toch wel, dus meer aandacht had ik er niet aan besteed. Het boek had ik ook niet gelezen (Marion Pauw). Zonder verwachtingen ging ik dus de bioscoop in, wat ook wel een keer lekker is.

Het verhaal draait om Iris, die uitvindt dat ze een gedetineerde broer heeft. Hij is autistisch en zit vast omdat hij een vrouw en baby vermoord zou hebben. Iris gelooft dit niet en gaat op zoek naar de waarheid.

Ik vond de film heel gaaf! Eigenlijk verwachtte ik er niet zo veel van, aangezien Nederlandse thrillers vaak voorspelbaar en oversekst zijn. Bij beide van deze kenmerken viel dit ontzettend mee. Maar het gene wat mij het meest aansprak, was het prachtige acteerwerk. Niet perse dat van Iris (Angela Schijf), al was het ook niet slecht. Nee, het acteerwerk van haar broer Ray (Fedja van Huêt) is geniaal. Ik kan me niet voorstellen hoe moeilijk het is om een autistische persoon op zo'n natuurlijke en waarheidsgetrouwe manier te spelen. Geen overdreven gedoe, gewoon klein en goed. Zoals ik al zei, is het einde ook niet voorspelbaar, ik vond het origineel. Toch zit hier een klein puntje van kritiek, want hoe realistisch het daardoor wordt is nog te betwijfelen. Het was daarentegen niet storend voor de film. Wat mij wel ergerde, was de vele losse eindjes die niet opgelost worden in de film. Hierdoor miste een tikkeltje realisme.Al met al vond ik het een gave film, vooral veel beter als ik verwachtte, met ontzettend sterk acteerwerk en een origineel verhaal. En trouwens, de man hierboven op de foto (Matteo van der Grijn) was ook zeker niet verkeerd om naar te kijken ;)

21 april 2013 / Disneyland Parijs

Zo ben je nooit in Parijs geweest, zo ga je twee keer in twee weken tijd. Al is Disneyland niet echt centrum Parijs, ik ga mooi wel! Iets meer dan een weekje geleden heb ik eindelijk officieel geboekt met een vriendin. We besloten voor Disneyland Parijs te gaan, in plaats van een 'zuipvakantie' naar Blanes, Lloret etc. We wilden gewoon graag iets wat we echt leuk zullen vinden! Dus nu ga ik met Evi van 6 t/m 9 mei naar Disney!We wilden eigenlijk in Hotel Kyriad verblijven, maar omdat we nog wat dingen moesten regelen waren we helaas te laat en was die uitverkocht. Nu verblijven we in een ibis hotel, vlakbij Disneyland, slechts een treinstation ervandaan. Ook geen probleem dus! Verder is alles geregeld; we gaan met de bus vanaf Eindhoven naar Parijs heen. 's Nachts. Dan komen we 's ochtends in Parijs aan, nemen we de trein naar ons hotel/Disney. Daar droppen we ergens onze bagage en beginnen we aan ons eerste dagje Disney. We hebben in totaal voor 4 dagen een kaartje, dus elke dag, en 9 mei 's avonds gaat de bus weer terug vanuit Parijs. Ik heb er zin in!

Ik ben nog nooit in Disneyland geweest en ben heel benieuwd. Ik hou ontzettend van de Efteling, eigenlijk vooral om de sfeer, dus ik gok dat ik Disneyland ook leuk ga vinden. Ben benieuwd! Attracties, sfeer, maar ook kleine details als onderhoud. Het weer is natuurlijk belangrijk. Spannend, maar leuk! Wat zijn jullie favo Disneyland dingen? Waar moet ik een keer eten? Laat het me weten!

20 april 2013 / Justin Bieber's Believe Tour

Vorige week zaterdag was het dan zover, iets waar mijn zusje een aantal maanden ontzettend naar heeft uitgekeken: het Justin Bieber concert in Nederland. En ik ging dus mee. Ik moet zeggen dat ik geen 'belieber' ben, maar samen met mijn zusje had ik van tevoren goed de liedjes geoefend waardoor ik gewoon een beetje leuk kon meezingen en ik er niet voor niets bij stond. Ik was ook al mee geweest naar het vorige Justin Bieber concert in Nederland en toen had ik ook al genoten. De show is leuk, de muziek is leuk, maar het leukste vond ik mijn zusje zien genieten en nu keek ik daar ook wel weer naar uit.


We hadden goede plekken, net achter de Golden Circle, waardoor we dus goed zagen en niet heel ver weg zaten. Heerlijk! We hadden leuke mede-beliebers rondom zitten, waar we van tevoren gezellig mee konden kletsen. Kletsen, zo ver dat mogelijk was. Want wat was er veel gegil! Continu. Wanneer iemand op het podium iets klaar zette, wanneer iemand liep over de tribune bij de VIP-hokjes. Heel de zaal gilde het uit. Maar het ergste gegil begon pas vanaf een uur of 9. Stipt 9 uur begon MainStreet, het voorprogramma. Ze zijn bekend geworden door het Junior Songfestival en dat liedje kende ik dan ook een beetje.

Helaas was het wel zo, dat vanaf het voorprogramma iedereen op zijn stoelen ging staan. De bewaking deed nog wel pogingen om iedereen eraf te krijgen, en bij het voorprogramma lukte dit nog wel, maar zodra Justin Bieber op het podium kwam was dit onmogelijk en we hebben dus het hele concert op onze stoelen gestaan. Dit vond ik wel jammer, op de grond danst het toch een stuk beter!

Maar dat al deze meisjes op de stoelen gingen staan, was begrijpelijk. Wat een hyper sfeer! Om kwart over 9, een kwartier later als gepland, kwam Justin Bieber's vaste DJ het podium op, die vast voor een beetje opwarming zorgde. Na zijn set, moesten we nog een kwartiertje wachten en rond een uur of 10 begon dan eindelijk JB.  Ik heb nog nooit zoveel gegil gehoord! Hij kwam vliegend het podium op, begeleid met een geweldige lichtshow en vuurwerk. Dit was eigenlijk het hele concert zo. Ontzettend veel dans, licht en vuurwerk. Dit zorgde voor een zeer spectaculair geheel! Alles ook nog begeleid door video's, terwijl hij omkleedde was het nooit een moment saai.

En natuurlijk was niet alles live. Ik heb veel kritiek hierover gelezen, maar eerlijk gezegd had ik niet anders verwacht voor ik naar dit concert ging. Ik denk dat het concert aan de verwachtingen van elk gespannen meisje daar in de zaal voldeed, al ging het er gewoon om dat hij recht voor hun neus stond, ze dezelfde adem in konden ademen. Ik vond het een geslaagd concert! Mijn zusje heeft genoten, ik heb genoten, de sfeer was top, wat meer kun je wensen?

En nu op naar het volgende concert; One Direction over twee weken!

11 april 2013 / Parijsreis

Zoals ik al een paar keer eerder verteld heb, ga ik dit jaar naar Parijs. Dit jaar, dat was eerst. Nu is het nog minder dan 2 weken! Als je ergens heel erg naar uitkijkt, lijkt het eerst voor een lange tijd heel ver weg, maar zodra je binnen een makkelijk aftelbaar aantal dagen zit, gaat de tijd zo snel! Nog 20 dagen.. Nog 15 dagen.. Vandaag zitten we al op nog maar 13 dagen! Van de week mailde mijn mentor dan ook eindelijk het boekje met daarin alle informatie. De voorpret kan officieel beginnen. Een groot deel wist ik al van verhalen van leraren en zittenblijvers, maar om het zo op een rijtje te hebben maakt het helemaal spannend. Zoveel dingen die we gaan doen, zien.Onze planning is vol, maar hier heb ik geen problemen mee. Mijn eerste keer Parijs, überhaupt mijn eerste keer Frankrijk, dan wil ik zoveel mogelijk zien. Als het dan bevalt, dan komen er andere keren waar ik op mijn gemakje ga rondslenteren, uitgebreid ga winkelen, nog meer mooie plekken ga zien, meer mensen ga ontmoeten. Nu gaan we voor de toeristische route met een educatief randje.We verblijven in een ibis hotel, aan de rand van Parijs, en gaan met 87 leerlingen en 8 leraren. Er zijn flink wat regeltjes. Maar dat is niets in vergelijking met al het mooie. We doen een grote wandeling. We bezoeken twee musea, voor mij zijn dit het Louvre en Musée Jacquemart-André. We doen een lichtjestour. We gaan naar Montmarte, La Defense. We hebben ook nog een vrije middag. Ik wil de stad goed bekijken, ruiken, horen. Maar ik weet in het eerste half uur al of het mijn stad is of niet.

Maar totdat we gaan, heb ik nog vragen zat. Aan jullie, aan mezelf. Aan mezelf is het de grote vraag; waar ga ik als eerste heen op de vrije middag? Het wordt shoppen, shoppen, shoppen. Tegelijkertijd wil ik niet rennend door de stad gaan, en er niet van genieten. Dit wordt dus van tevoren keuzes maken. Voor jullie, eventuele Parijs-kenners, heb ik nog vragen zat. Ik wil namelijk van tevoren vast flink sfeer proeven. Ik luister al twee maanden naar de soundtrack van LOL, omdat dit de enige film tot nu toe is, waarbij ik 'Parijs'-gevoel krijg. Ik ben pas begonnen in de Davinci Code die ik voor we gaan uit wil hebben. Maar zijn er nog meer films die ik moet zien, muziek die ik moet luisteren? Veel meer boeken gaat het helaas niet worden, daarvoor is de tijd te kort en heb ik teveel schoolwerk. Maar films, muziek, pas de probleme! Heel graag zelfs :)

Foto's: Deze prachtige foto's komen van Zélia's blog. Wanneer je opzoek bent naar prachtige fotografie, niet alleen deze mooie foto's in Parijs, kijk dan zeker op haar blog! 

7 april 2013 / FIT&RUNNING: Doing awesome!Al meer als een maand niet meer ge-update, maar dat betekent niet dat het niet goed gaat! Want dat gaat het wel! Het sportgedeelte iig. Het eten daarentegen... Maar je kunt niet alles hebben :)

De afgelopen twee maanden heb ik redelijk continu hardgelopen, vrijwel altijd minimaal twee keer per week. Een enkele onderbreking door MUN, maar voor de rest heb ik het goed volgehouden. Het ging soepel, ik heb mijn langste afstand ooit gelopen (6,35 km), snelste gemiddelde tijd (7'16"/km) en ook kortste run (2 km). Wel heb ik me geen een dag aan mijn schema gehouden en afgelopen maandag voelde ik dat opeens. Mijn scheen deed pijn. Ik doe het nu dus wel weer volgens schema, vandaag liep ik daardoor maar 2 km in 15 minuten. Heel makkelijk, maar ik wil wel een blessure voorkomen.

Sinds deze week doe ik ook mee aan de challenge van Annemerel, Fit for Summer! Wekelijks is er een challenge  waar al zo'n 500 mensen aan meedoen. Afgelopen week was de challenge 5 x 30 minuten Cardio. And I did it! Ik heb drie keer hardgelopen en twee keer thuis gesport met filmpjes van YouTube (Blogilates).   Voor de komende week is de bedoeling om elke dag minimaal 2 liter water te drinken en de rest te laten staan. Geen frisdrank dus, en ik ben nog steeds zwaar verslaafd aan cola light. Maar ik ga het proberen!

De komende tijd ga ik dus weer goed mijn best doen, en natuurlijk proberen gezond te eten, maar dat is niet mijn beste kant. Let's do this!