29 juni 2013 / VijgenmuffinsDie laatste weken school ben ik altijd heel gemotiveerd om dingen af te maken, maar tegelijkertijd zakt mijn concentratie helemaal weg en wil ik alles doen behalve aan school werken. Daarnaast was ik deze laatste weken gewoon ontzettend vermoeid, ik kon gewoon 's nachts 8 uur slapen en 's middags nog een uur of 4 en nog steeds moe zijn. Dat is nogal een verschil als je normaal genoeg hebt aan een uur of 6 slaap 's nachts, de dagen zijn dan opeens veel voller! Eigenlijk zou je dan dingen zoals series kijken en koken/bakken moeten laten vallen, misschien moeten kiezen voor school. Helaas gaat dat niet zo makkelijk en dus heb ik nog nooit zoveel series in een korte tijd gekeken en veel nieuwe recepten uitgeprobeerd. Gelukkig is het nu vakantie en  kan ik beide activiteiten voortzetten zonder in tijdnood te komen, wat dus de afgelopen tijd wel vaak was..

Een van de recepten die ik een paar weken terug heb uitgeprobeerd waren deze vijgenmuffins. Ik heb een tijdje geleden een bestandje gemaakt met alle recepten uit mijn kooktijdschriften die ik nog een keer wil proberen, en daar kies ik nu af en toe vrij random een receptje uit. Ik ging voor de vijgenmuffins, omdat ik daar alles nog voor in huis had en vooral de vijgen mochten wel een keer opgemaakt worden. Naast de vijgen zijn het vooral heel veel basisingrediënten en het zou dus goed kunnen dat je alles ervoor al in huis hebt, lekker makkelijk als je zoete trek hebt!De muffins zijn heerlijk. Een beetje sticky door de vijgen natuurlijk, maar ook lekker zoet en niet te zwaar! Zowel mama, mijn zusje en haar vriendinnen (en ik natuurlijk) vonden ze lekker dus geslaagd probeersel! En super simpel :)

vijgenmuffins
Uit: Jamie Magazine augustus/september 2011
12 stuks

50 gram boter, gesmolten en afgekoeld
150 ml karnemelk
1 ei
1 tl vanille-extract
220 gram zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
200 gram kristalsuiker
100 gram gedroogde vijgen, gesneden
2 el havermout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de boter, karnemelk, het ei en de vanille. Mix het meel, bakpoeder en het suiker erdoor. Roer de vijgen erdoor. Zet 12 muffinvormpjes in een muffin/cupcakepan en vul die met het beslag. Bestrooi met wat havermout en bak in 20-25 minuten goudbruin.

27 juni 2013 / Ik ben een eindexamenleerling.

In het kort: ik ben over naar atheneum 6! Ik kan er hele lange introductie voor schrijven, maar that's the way it is. Ik heb dit jaar niet heel moeilijk gevonden. Ik heb er ook niet zo heel veel voor gedaan. Ja, tuurlijk heb ik echt wel af en toe wat meer aan een verslag gewerkt of wat huiswerk gemaakt, maar ik heb dit jaar nooit hoeven stressen over voldoende komen te staan en ik ben geen moment bang geweest dat ik zou blijven zitten. Ik heb het gewoon best makkelijk op school. En dus ben ik over naar atheneum 6.Ik ben niet helemaal tevreden over mijn rapport. En dan wil ik echt niet zeggen dat het een slecht rapport is, maar meer omdat ik weet dat bijvoorbeeld wiskunde wel een 7 had kunnen zijn (en dat is alleen een 6 omdat ik niks voor het laatste proefwerk had gedaan). Maar het is absoluut geen slecht rapport en ik ga er gewoon voor zorgen dat ik volgend jaar een nog mooiere eindlijst heb.

Want dan ben ik dus eindexamenleerling. Ik ben er niet bang voor, ik weet dat ik het best kan halen, maar toch is het een beetje eng. Gelukkig heb ik nog een hele vakantie om er niet aan te denken. 

21 juni 2013 / Best new series

Yes, up and bloggin' again

Zomervakantie, dat betekent nieuwe series bij ABC Family. Elke zomer beginnen daar een aantal nieuwe series, zo ook Pretty Little Liars en Jane by Design een  paar jaar geleden, maar ook Gilmore Girls is een ABC-hit. Ook dit jaar zitten er weer een aantal series bij die ik zeker begin met kijken, en vaak ook leuk vind.Twisted

Twisted gaat over een jongen, Danny Desai, die net vrij gelaten is uit de jeugdgevangenis en nu weer in zijn oude woonplaats gaat wonen. Hij heeft zijn tante vermoord en Jo (links) en Lacey (rechts) waren op dat moment zijn beste vrienden, degene die er als eerste achter kwamen. In de serie volg je hoe moeilijk het is om op een normale manier weer te worden opgenomen in hun gemeenschap, maar ook probeert Danny geheim te houden waarom hij nu eigenlijk zijn tante vermoord heeft. Als er dan nog een moord binnen de stad valt, is hij natuurlijk meteen de verdachte.. De serie is een beetje mysterieus, maar wel echt een teen-serie dus ook boy troubles en bitchy meisjes. I like!The Fosters

The Fosters zou wel eens een van mijn favoriete nieuwe series kunnen worden! Het gaat over een gezin, met twee moeders, één biologisch kind van de blonde moeder en een tweeling die geadopteerd zijn. Als Callie dan tijdelijk opgenomen wordt in het gezin, wordt het helemaal bijzonder. Ze heeft een nogal veelbewogen verleden, met tijd in de gevangenis en in vele pleeggezinnen. Ze brengt heel wat roering in het gezin! Het leukste aan deze serie vind ik de niet-standaard familie, maar ook het verhaal is gewoon heel leuk. En Brandon (links) is heel leuk om naar te kijken ;)


Camp
(NBC)

Deze serie is nog niet begonnen (10 juli), maar ik denk dat dit zeker een serie is die ik wil gaan kijken. Volgens de beschrijving volg je het leven van de begeleiders van een zomerkamp. Zo'n typisch Amerikaans 'summer camp' lijkt me ontzettend leuk, dus ik ben heel benieuwd naar de eerste aflevering!

Verder is Pretty Little Liars weer begonnen, wat toch een van de leukste series blijft! Ook Switched at Birth heeft nieuwe afleveringen, dus zat leuks :) Zijn er verder nog series die ik deze vakantie zou moet gaan kijken? En welke series begin jij aan nu je wat meer tijd hebt?

2 juni 2013 / Lana's Night

Afgelopen woensdag was het zo ver. Na eerst een wiskunde herkansing gehad te hebben (die ik net zo goed niet had kunnen maken, want een hoger punt komt er toch niet uit) en al heel de dag gehoord te hebben hoeveel mensen er al waren (thanks Shenyce!), was ik blij dat we rond een uur of 5 eindelijk in Amsterdam aankwamen. We werden heerlijk luxe getaxied dus geen treinstress. Snel wat eten gehaald en toen was het tijd om in de regen te wachten.


Na anderhalf uur buiten verregenen en ontzettend duwen (jezus, wat een duwpubliek) was het tijd om eindelijk een plekje te zoeken. We stonden best vooraan, gesplitst want Pauline had een beter plekje en is niet te lang, dus bleef daar staan. We deden in de rij, met wat leuke mensen, nog een woordspelletje en na nog anderhalf uur wachten begon het voorprogramma. Kassidy, een Schotse band met daarin de vriend van Lana. De muziek was wel leuk, goed vermaak, en het betekende dat Lana eraan kwam :)

Ze was wat aan de late kant, maar ze maakte meteen alles goed door gewoon dat podium op te lopen. Ze is gewoon een soort engel, prachtig. Daarnaast dook ze na twee regels gezongen te hebben meteen het podium af om al haar fans die vooraan stonden te begroeten, heel intiem. Wat dan wel weer een minpuntje was voor de mensen die verder naar achter stonden, maar ik vond het heel lief. Het hele concert door heeft ze me betoverd en vermaakt. De afwisseling was goed, van een wat bekender tot niet bekend nummer, een iets somberder naar een vrolijker nummer, van de hele zaal erbij betrekken tot voor met het publiek bezig zijn. Daarbij moet ik wel zeggen, dat ze denk ik nog steeds een 'kleine zaal'-meisje is, in plaats van een vijfduizend man publiek.
Ze heeft een hele aparte manier van optreden. Heel intiem, schattig maar toch ook sexy. Dit is misschien niet wat je verwacht, maar wel heel erg leuk. Alles werd ondersteund door het prachtige decor. Het enige minpuntje bij dit concert vond ik, en daar is vanuit Lana zelf niks aan te doen, de sfeer. Een heel agressief, duwerig publiek. Jammer!

Deze avond draaide gewoon helemaal om Lana. Ze was goed, ze was mooi, ze was zo dichtbij en zo leuk in real-life. Ik heb ontzettend genoten.

En oja. We hebben de set list :)