31 oktober 2013 / Interrailing: planning

Het plan is dat een vriendin en ik volgende zomervakantie gaan interrailen door Europa. Voor wie dit nog niet kent: je koopt een kaartje voor een x-aantal dagen waarin je vrij kan reizen door Europa. Wij zijn van plan om een kaartje te kopen voor 22 dagen en daarbinnen is onze invulling nog heel vrij.

De mogelijkheden zijn zo ontzettend groot. We willen, omdat het in onze zomervakantie is, wel wat mooi weer meepakken en dus richting het zuiden gaan. Verder hebben we zoveel mogelijkheden. Omdat het onze eerste keer is willen we wel wat vastleggen, of in ieder geval van tevoren goed gepland hebben, maar verder? Er is zoveel keus! De opties die we tot nu toe al bedacht hebben:

✈ Marseille - Verona - (dagtrip) Venetië - Wenen - Praag - Berlijn - Hamburg - Kopenhagen - Amsterdam

✈ Marseille - Verona - (dagtrip) Venetië - Wenen - München - Parijs - Londen - Dublin - ✈ Amsterdam

✈ Florence - Venetië/Verona - Lake Bled - Budapest - Wenen - Berlijn - Amsterdam 


✈ Kopenhagen - Hamburg - Berlijn - Praag - Wenen - Ljubljana / Lake BledEn zo zijn er nog zoveel meer mogelijkheden. Optie twee gaat het sowieso niet worden waarschijnlijk, aangezien we dan twee keer moeten vliegen en daarnaast moeten we dan wel heel veel afstand afleggen. We zijn wel van plan om één keer te vliegen, of dit nu de heen- of terugweg is maakt niet uit, omdat we dan niet perse een volledig rondje hoeven te maken en daarnaast wat minder lang moet treinen. Daarnaast vind ik het echt heel moeilijk om je keuze beperkt te houden. Het is het fijnste om niet te veel in een keer te doen, dus zeg 3 dagen per plaats is 6 à 7 plaatsen, maar de keus is zo groot en wat kies je dan toch..

Ik heb er wel al zoveel zin in nu! Door steden wandelen, leuke mensen ontmoeten, lekkere gebakjes en hapjes proeven in elke stad, de zon, treinen.. 

Bron: http://instagram.com/p/f3D41AjruC/

Daarnaast verblijven we in hostels en ik ben dus altijd op zoek naar tips voor hostels, leuke (cheap!) restaurantjes en barretjes en andere leuke, gratis dingen in deze steden. Oh en als je ooit ook hebt geinterraild, laat het me weten!