19 november 2013 / Ho! Hey!

Stel je voor. Het is vier uur 's middags en je komt bij de HMH aanlopen. Er is nog helemaal niemand. Als je vaker naar concerten gaat, dan besef je hoe raar dit is, en wat voor luxe het eigenlijk is. Samen met twee andere meisjes gingen we zitten, maar in het begin voelde het alsof het concert was afgelast en wij de enigen waren die het niet wisten. Gelukkig kwamen er later wat meer mensen zitten en het 3FM busje zette de radio aan, waarna we wisten: Oké, we gaan vanavond naar The Lumineers!


In april kochten we kaartjes, met het vooruitzicht op een schattig zaaltje, aangezien het concert oorspronkelijk gepland was voor de Vredenburg. Vanwege de grote vraag werd het concert verplaatst naar de HMH, maar ondertussen was mijn aandacht een beetje afgezwakt. Ik had er wel zin in hoor, maar toch was het niet de pre-concert rush die ik normaal heb. We hadden dan ook geaccepteerd ergens halverwege in de zaal te staan. Totdat we om vier uur als eerste voor de deur zaten en nu dan ook wel echt helemaal vooraan wilden staan.En dat stonden we ook, gelukkig. Toen de deuren open gingen, nog heel even naar voren gerend, maar uiteindelijk konden we nog lekker op ons gemakje een uur wachten. Het publiek was zo ontzettend fijn. Gewoon relaxed, geen gedouw of gegil. Duidelijk een wat meer volwassen publiek. Het voorprogramma ga ik verder weinig over zeggen, want ik vond het gewoon echt shit en was blij dat het afgelopen was.

The Lumineers zelf daarentegen.. Zo damn goed. Voor wie ze niet kent, google eventjes Ho Hey en je weet meteen wie ze zijn. De muziekstijl is  het beste te omschrijven als folk, het is dus niet hele spring/dans-muziek. Maar dat was ook absoluut niet nodig, het was gewoon zo ontzettend goed live en de sfeer was een beetje betoverend. Je raakte in een soort state of mind, omdat de muziek heel verhalend is. Je voelt het verhaal, je voelt de emotie. Heel gaaf.

Het is niet de band die de meeste interactie heeft met het publiek, en als je dan hiervoor Chef'Special als laatste live hebt gezien, is dat even wennen, maar de kwaliteit van hun optreden is zo goed dat dit geen groot probleem is.

Daarnaast speelden ze eigenlijk alle nummers, die ik wilde dat ze speelden. Morning Song, Big Parade, Dead Sea.. Ook deden ze een heel nieuw nummer, Duet, wat zo ontzettend leuk en goed was. Het bood ook een podium voor Neyla, daarnaast is het gewoon een lekker catchy nummer. Ook de cover die ze deden van Ain't Nobody's Problem, die ze ondertussen al toegeëigend hebben, vond ik heel erg gaaf.

En gewoon die sfeer.. Zo belangrijk, zo fijn.

12 november 2013 / 50 dagen tot 2014

Nog maar 50 (!!) dagen tot 2014. 50!! Lianne blogde erover met het idee om tussen de 10 - 15 doelen te stellen voor de laatste 50 dagen. Om 2013 een knaller einde te geven.

2013 was absoluut geen slecht jaar. Ik heb veel leuke dingen gedaan (MUN, Disneyland, Parijs, Portugal, leuke concertjes en nog veel meer!) maar sinds de zomervakantie is het een beetje bergafwaarts gegaan. Gewoon omdat ik het super druk heb en alles niet zo gaat zoals ik wil. Tijd om deze laatste dagen even om te draaien en te zorgen dat het gaat zoals ik wil! Niet te veel puntjes op je lijstje, want dan is het niet meer leuk, maar gewoon wat kleine dingetjes die je nog wilt doen of aan wil werken. Dit is mijn lijst!

LOOP 5 KM HARD: Als ik mijn planning volg, zou ik op 11 december de laatste dag van mijn schema hebben en 5K kunnen lopen. Ik ben van plan gewoon mijn schema te volgen en lekker 1 à 2 keer per week hard te lopen. Misschien nog wat krachttraining erbij. Zou mooi zijn!

KIJK 4 DOCUMENTAIRES: Documentaires kijk ik eigenlijk veel te weinig, terwijl ik het vaak super interessant vind. Aangezien dit doel ook op mijn DZP lijst staat, en dit de beste tijd is om in bed te kruipen met een filmpje, vond ik het tijd om deze ook eens te voltooien.

GA NAAR DE EFTELING: Ik hou hou hou van de Efteling. Echt, ik voel me daar zo thuis, ik zou er wel willen wonen. Er is echter één grote schande: ik ben nog nooit naar de Winter Efteling geweest. En daar wil ik dit jaar een einde aan maken!

ROND MIJN PROFIELWERKSTUK AF MET EEN TEVREDEN GEVOEL: Als het goed is, krijgen we deze week de feedback op de voorlopige versie van ons profielwerkstuk terug. Ik heb geen flauw idee hoeveel we nog zullen moeten aanpassen, maar dit willen we zo snel mogelijk doen, ruim voor de deadline van 10 december, en dan hoop ik het met een goed gevoel te kunnen inleveren.

SLAAP ÉÉN WEEK LANG 8 UUR PER NACHT: Slaap wil er nog wel eens inschieten. Ik streef altijd naar 8 uur per nacht, maar niet altijd lukt dit helemaal. Om me voor te bereiden op de nog lange winter, waarin ik altijd zo ontzettend moe ben, ga ik een week lang 8 uur (of meer) per nacht slapen.

MAAK KERSTKOEKJES: Ik bedoel, hartstikke lekker en leuk om te doen, bake some christmas cookies :)

HOUD EEN HUISHOUDBOEKJE BIJ: De laatste tijd heb ik redelijk veel geld uit gegeven. Veel concertkaartjes gekocht, veel losse dingetjes gekocht. Het wordt tijd dat de hand even op de knip gaat. Ik moet nog zoveel treinkaartjes betalen, wil nog zoveel sparen.. Even realiseren wat ik uitgeef is nodig! Deze week nog haal ik een schriftje en alles, maar dan ook alles gaat opgeschreven worden.

LEES NOG MINSTEN 5 BOEKEN: Nadeel van veel moeten lezen voor school is dat je niet meer bij komt met je eigen leeswerk. Zo ligt bij papa het boek 'Skippy tussen de sterren' al zo lang met de bladwijzer halverwege. Ik heb elke keer maar tijd om een hoofdstukje te lezen en aangezien het boek bijna 700 pagina's heeft..

HAAL GEWOON F*CKING GOEIE CIJFERS: Spreekt voor zich lijkt me. I can do this.

DOE IETS MET KERST WAARDOOR HET LEUK LEUK LEUK WORDT: Ik ben niet zo'n kerstfan. Ik weet niet, niet mijn favoriete feestdag. Tijd om iets te bedenken waardoor het the best wordt!

7 november 2013 / Hottest boys in town

Zodra ik klaar ben met werken, check ik altijd mijn telefoon. Gemiste whatsappjes, Twitter checken, Facebook-stalken. Toen ik vanmiddag mijn telefoon erbij pakte, zag ik iets over Chef'Special en Facebook. De dag ervoor had ik meegedaan aan een soort prijsvraag, je kon kaartjes winnen voor de avond erna, maar toen ik niks meer daarvan gehoord had, was ik er vanuit gegaan dat ik het niet was geworden. Echter, nu zag ik het volgende berichtje staan:Slechts 4 uur van tevoren gestuurd, maar toch, ik kon erbij zijn! In eerst instantie dacht ik nee, dat gaat hem niet worden. Het was ondertussen al kwart over 5 en ik dacht echt dat het nou zou gaan lukken. Ik liep scheldend boven rond, en vertelde wat er was, maar toen een college van me zei: 'Waarom niet?', toen dacht ik ook waarom niet? Ik begon met bellen en na een uurtje waren we onderweg.

Iets voor achten kwamen Evi en ik voor de MTV Store in de Kalverstraat aan en er stond al een hele rij. We gaan aan de linkerkant staan, de rij staat rechts en is al langer. Wanneer het 8 uur is, komt een mevrouw met de gastenlijst naar buiten. De man die buiten staat zegt 'Oké, iedereen die op de gastenlijst staat mag via links naar binnen!' Wij stonden dus helemaal goed :) Daarna wordt het nog even spannend, want we staan niet op de gastenlijst. Gelukkig hoef ik alleen even mijn Facebook berichtje te laten zien, en het is goed.

Snel lopen we door naar voren, maar omdat we als een van de eerste waren staan we helemaal vooraan! Ik weet niet hoe het komt, maar dit is nu de vierde keer dat ik Chef'Special live zie, en alle keren heb ik vooraan gestaan. Geen probleem natuurlijk ;)Ondertussen is er al een lekker sfeertje en als dan ex-TMF Presentator Amir Charles het podium op komt om Chef'Special aan te komen, ben ik al helemaal hyped. Het is ongeveer een half jaar geleden dat ik ze live heb gezien, en dat is alweer veel te lang geleden! De setting is super intiem, ik denk dat er ongeveer 75 mensen zijn, en daarnaast spelen ze deels akoestisch. Heerlijk.

Daarnaast spelen ze ook nog een aantal van mijn favoriete nummers. Natuurlijk komt de nieuwste single Peculiar voorbij, maar daarnaast ook Biggest Monkey welke heerlijk blijft, en een nieuw (heerlijk!) nummer van het aankomende album, Julie (zie hieronder). Als ze dan ook nog eens My Night Off doen, voor het eerst akoestisch, ben ik helemaal blij, want dat is mijn favoriet!

Daarnaast mag ook even gezegd worden dat the boys er gewoon heerlijk uitzien. Vooral Wouter (de drummer) is favoriet bij mij en Evi. Ik bedoel, die oogjes, die lach? Cutie.
Na afloop kregen we ook nog een leuke goodiebag en jeetje, wat ben ik blij dat ik gewoon heb kunnen gaan én dat ik er 7 februari weer bij ben!

En jongens, volgende keer wil ik ook mee chillen naderhand.

4 november 2013 / Help: waar o waar?

Net zoals vele andere leerlingen die nu in het eindexamenjaar zitten ben ik me druk aan het oriënteren voor volgend jaar, welke studiekeuze ga ik maken? Vorig jaar ben ik al naar de open dag van Leiden geweest. Voor dit jaar staat de tussenstand op twee open dagen, Leiden en Nijmegen, maar we zijn nog lang niet klaar.
Op dit moment ben ik er redelijk uit over wat ik wil gaan studeren. Voor zo'n 80% ben ik zeker dat het politicologie gaat worden. De enige andere optie is nog European Studies/Europese Studies/European Public Administration (allemaal hetzelfde), maar deze studie gaat het waarschijnlijk niet worden, omdat hij zo ontzettend multidisciplinair is, dat ik een focus mis. Toch oriënteer ik me erop, maar politicologie voelt gewoon heel erg goed.

Maar nu de studiekeuze dus voor het grootste deel gemaakt is, komt er nog een andere moeilijke keuze. Politicologie is natuurlijk niet slechts in één stad te doen, maar in Leiden, Amsterdam (2x zelfs) en Nijmegen. In Amsterdam wordt de studie zowel op de Vrije Universiteit als de Universiteit van Amsterdam aangeboden, maar de Vrije Universiteit valt voor mij al af vanwege de slechte resultaten binnen die universiteit, niet alleen op de studie politicologie. Dan blijven er dus Leiden, UvA en Nijmegen over. Alle drie hele andere steden, met ieder zijn voordelen.  

Leiden

Aangezien ik nu twee keer naar de open dag ben geweest, heb ik het gevoel dat ik wel een goed beeld kan vormen van de studie politicologie in Leiden. Daarnaast heb ik me ingeschreven voor een dag Proefstuderen op 13 februari (duurt nog zo lang!!). Waarom Leiden? De stad vind ik gewoon heel erg gezellig, kleinschalig maar wel veel te doen en als ik er rondloop voel ik me gewoon thuis. Daarnaast ligt het vlakbij Den Haag, wat ik belangrijk vind bij een studie Politicologie. Den Haag is tenslotte het politieke centrum van Nederland.

Amsterdam

Naar de open dag van de UvA ben ik nog niet geweest, dus ik wil nog niet te veel zeggen, maar ik hoor wel vaak dat Politicologie daar wat economischer is. Mocht dit echt zo zijn, dan wordt het het niet bij mij. Daarnaast vind ik Amsterdam wel een gave stad, maar om te wonen? Dat weet ik zo zeker nog niet. De stad is zo massaal, dat je er snel verloren raakt lijkt mij, en daarnaast is het niet echt een studentenstad, maar zoveel meer. Toch heeft het ook wel weer wat, ik bedoel, hoeveel keus heb je in alles! Dat lijkt me weer heel fijn.

Nijmegen

Als laatste de optie Nijmegen, wat financieel en qua afstand ideaal voor me zou zijn. Ik stap hier op de trein en binnen veertig minuutjes ben ik er. Ook de studie is in Nijmegen gewoon goed, ik vond hem sterk lijken op die in Leiden, alleen wordt er hier meer op onderzoeksvaardigheden gericht. Daar kan ik weinig over zeggen, maar dit is niet een factor die voor mij heel zwaar meetelt. Er zit alleen één groot nadeel aan Nijmegen: de stad trekt me helemaal niet. Misschien dat het anders is als ik over twee weken een dagje proef studeren heb gedaan maar tot nu toe denk ik van, mwaa.

Zoals je boven ziet, ben ik ook bezig met een soort mind map. Net, voor ik dit artikeltje schreef, heb ik even alles wat in me opkwam opgeschreven en dit wil ik nog vaker doen. Niks werkt beter dan een beetje organisatie in je hoofd door middel van een mind map. (O en sorry voor mijn ge-wel-dig-e scankwaliteiten maar ik was het een beetje zat en ik kreeg hem niet scherp en argh.)

Dan nog een klein vraagje. Ben je student, niet perse politicologie, en studeer je in een van de bovenstaande steden? Laat me weten waarom ik naar jouw stad zou moeten komen!

2 november 2013 / The Self Help Hipster


Een van mijn favo blogs is al een hele lange tijd The Self Help Hipster. Deze Nederlandse chick, die in het Engels schrijft, is self help liefhebster en deelt dit via haar blog. Naast dat iedereen op zijn tijd wel een beetje self help kan gebruiken, heeft ze ook een geniale schrijfstijl en een heerlijke dosis zelfspot. Daarnaast heeft zo'n blog mijn voorkeur boven een dikke pil met daarin tips, omdat dit in brokjes komt. Gewoon kleine stukjes informatie en dingen die je kunt toepassen. Hierdoor is het, wil je iets toepassen, gewoon makkelijk om iets met de stukjes te doen. 

Wat ik het aller-, allerleukste vind aan de blog van Lianne, is het feit dat ik gewoon instant happiness ervaar zodra er een blogje online komt. Niks mis met leuke beautyblogs en fashionartikeltjes, maar een beetje inhoud in een blog is een welkome afwisseling.

Waarom ik hier nou zo opeens over blog? Nou, zoals je al op de foto hierboven ziet staan, geeft Lianne 30 november en 14 december workshops! Workshops waarin ze het heeft over haar e-book 'Law of Attraction' en haar nieuwe e-book 'Habit & Habit Change'. Ik las het artikel en drie minuten later was het mailtje verstuurd. Waarom ook niet ;) Daarnaast vind ik allebei de onderwerpen ontzettend interessant en geloof ik dat je als je iets wilt veranderen aan jezelf, je dat ook zelf moet doen. Tuurlijk, een beetje hulp kan geen kwaad, maar de meeste stappen zul je zelf moeten zetten oftewel 'self help'.  

Daarnaast ben ik nog nooit in Rotterdam geweest, en heb ik zo de tijd om van tevoren wat rond te wandelen, de stad te proeven en ergens lekker te lunchen. Leuk leuk ik heb er nu al zin in!