1 januari 2014 / Travel: Going to Lissabon

Met Evi had ik al een tijdje het plan om nog ergens heen te gaan. Eerst was de kerstvakantie het plan, maar dat was lastig met werk etc. Van de week kreeg ik een appje: 'Willen we nu nog weg?' Ja, tuurlijk! Al snel kwam Evi met een geweldige aanbieding. Via Transavia kon je naar Lissabon vliegen voor 110 euro per persoon. Daarnaast had ze een leuk hotelletje gevonden voor rond de 100 euro per persoon en de keuze was snel gemaakt. Na een berichtje naar mijn baas of ik vrij kon krijgen, met een 'ja' als antwoord, was een uur later de vakantie geboekt. 3 tot en met 8 maart zijn wij in Lissabon!Twijfel had ik absoluut niet, ondanks dat ik nog vrijwel niks over Lissabon weet. Afgelopen zomervakantie ben ik ook in Portugal geweest, en toen ben ik een beetje verliefd geworden op de mensen, het eten en de cultuur. Van Lissabon verwacht ik net zo iets. Het is er in maart tussen de 10 en 18 graden, dus ik hoop dat we naast lekker eten, winkelen en rondwandelen ook wat zonnestraaltjes mee kunnen pikken!

En nu begint een van de leukste dingen, het rondspeuren op internet en tips zoeken! Ik heb al een Moleskine City notitieboekje van Lissabon besteld, dus zodra deze binnen is begint het route plannen en opschrijven van alles wat ik tegen komen. Deze had ik ook toen ik naar Parijs ging, en deze heeft me echt door Parijs heen geholpen.We verblijven in het Lisbon City Hotel, zo'n 15 minuten wandelen van het centrum. Maar wandelen, dat wordt nog zwaar.. Ik las net dat de stad is gebouwd op 7 heuvels en aangezien de tram en metro vlakbij zijn, gok ik dat we daar ook veel gebruik van gaan maken. Onze vluchttijden zijn niet super handig, de eerste dag vliegen we vrij laat, en de laatste dag vrij vroeg. Gelukkig hebben 6 dagen, dus 4 hele dagen en twee halve. Zat tijd om alles te doen dus! En nu dus op zoek naar leuke dingen om te doen. We willen winkelen, maar ook wat leuke bezienswaardigheden bezoeken en lekker uit eten. Als je toevallig in Lissabon bent geweest, en tips hebt, laat het me weten!

2 opmerkingen

  1. Lissabon is fantastisch! Ik ben er een aantal jaar geleden geweest en heb er een geweldige week gehad. Mijn tips: Castelo Sao Jorge bezoeken (als je daar ook een kopje koffie gaat drinken: er lopen supermooie pauwen rondom het pleintje van het café), ritje in een tram (zo'n gele!), met een elevador een verdieping omhoog zodat je een verbluffend uitzicht hebt over de stad.

    Have fun!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oeh ik heb er zo veel zin in! Gelukkig weet jij altijd dat soort dingen want met mij als reisleider zou je gegarandeerd verdwalen..

    BeantwoordenVerwijderen