20 mei 2014 / Bucket list

Regelmatig zie ik bucket lists voorbij komen, en elke keer heb ik wel zoiets van, oke, ik stel er zelf ook eens eentje op. Tot nu toe was het er nog niet van gekomen, maar op dit moment, zo tijdens de examens, 's ochtends voor het laatste examen waar ik echt tegenop zie, ben ik er eens voor gaan zitten.

Want wat is nu precies de essentie van een bucket list? Een lijstje met alle dingen die je graag afgestreept wilt hebben voor je dood gaat. Nu hoop ik dat dat bij mij nog wel eventjes duurt, dus kan ik in principe flink wat op mijn bucket list zetten. Toch kies ik maar voor een paar items, de belangrijkste puntjes. En misschien lukken deze dingen wel niet. Misschien veranderen mijn wensen daarover wel. We zullen zien.

Travel
De eerste puntjes op mijn lijstje zijn reisgerelateerd. Er is nog zoveel te zien op deze wereld, dat ik niet elk stadje of land er op ga zetten. Gewoon drie kernpunten.

1. Europa zien
Gelukkig begin ik hier deze zomer al aan. Maar wat mij betreft heb ik geluk dat ik in Europa woon. Wat een prachtig oud continent is het, en wat is er nog veel dat ik zien wil. Ja, heel Europa zien is echt wel iets wat ik graag wil doen.

2. Een road trip maken
Het ultieme gevoel van vrijheid, dat lijkt me een road trip. Hoe gaaf is het om uren door een land heen te cruisen. Vooral de VS is hier natuurlijk geschikt voor. Dan duurt het nog wel even voordat ik deze droom waar maak, want in de VS een road trip is pas leuk vanaf een jaar of 21, maar ooit, ooit ga ik het doen.

3. In het buitenland wonen/werken/studeren
Hoe en wat weet ik bij dit doel nog niet, maar het lijkt me ontzettend gaaf om voor een x aantal maanden/jaren naar het buitenland te gaan en ergens anders te studeren. Parijs, Londen, Bologna. Allemaal steden waar ik graag tijdens mijn studie een semester zou rond willen lopen. Of na mijn studie stage zou willen doen. Niks uitdagender dan je in een compleet nieuwe situatie neer te zetten.

Future
' Toekomst' , een van de vaagste begrippen die er is. Maar dit zijn een paar dingen die ik graag ' ooit' wil.

4. Een eigen huisje
Iets voor op hele lange termijn, maar wat lijkt het me leuk om een huisje te kopen en daar echt je eigen plekje van te maken. Een beetje klussen. Inrichten. Ja, hier kijk ik nu al naar uit.

5. Carriere
Nog zoiets heel vaag. Maar ik wil best wel carriere maken. Alleen wat, hoe of waar? Geen flauw idee, dit doel blijft dus nog lekker open. Eerst studeren en daarna zien we wel weer.

Personal
En dan als laatste nog wat persoonlijke ' vooruitgang', zo zal ik het maar noemen. Om alles eruit te halen wat erin zit.

6. Italiaans leren
Italiaans is zo'n prachtige taal, graag zou ik dat willen leren. Ik spreek aardig Frans, dus hopelijk helpt dat erin. En dan graag wat meer dan de grazie, prego en bella die ik nu ken.

7. Een gezonde leefstijl
Op dit moment sport ik eigenlijk niet. Ik eet niet zo gezond. En dat zijn dingen die ik graag zou willen veranderen. Om er wat beter uit te zien. Maar vooral gewoon voor mezelf.

8. Lees alle boeken
Alle boeken is misschien niet mogelijk. Maar heel heel veel wel. En dat is wat ik van plan ben. De klassiekers, de nieuwe best sellers. Ik hou zo van lezen.

9. Volg een wijncursus
Dit is iets wat ik al een tijdje roep, maar ik zou graag meer over wijn leren. Wat maakt iets een goede wijn en hoe herken je die? Ik heb geen flauw idee, en daarom zou ik daar graag meer over leren.

10. Make a difference
En als laatste nog een fijn, vaag doel. Maar dit kan op zoveel manieren op gepakt worden. Ik wil mensen een fijne dag bezorgen. Een keer vrijwilligerswerk doen. Goed zijn voor de mensheid.

Zo, hier hou ik me voorlopig nog wel even ' mee bezig'. En natuurlijk zijn er nog wel meer dingen die ik wil, maar die staan ook al op mijn DZP list.

Wat staat er op jouw Bucket list? 

2 opmerkingen

  1. Wat er op mijn Bucket lijstje staat..?
    dat is zo lang dat het niet in dit kleine vakje kan

    BeantwoordenVerwijderen