20 mei 2014 / De waarheid in de zaak Harry Quebert

Al jaren lees ik trouw de blog van Cynthia. De liefde begon vanwege haar grote passie voor beauty, die ik toendertijd ook deelde. Tegenwoordig smeer ik  nog steeds graag een makeupje op mijn gezicht, maar de liefde voo beauty is niet meer zo extreem. Toch lees ik de persoonlijke/lifestyle blogjes op haar blog nog graag en daar kwam de tip voor dit boek dan ook vandaan. Cynthia had het over een van de beste boeken die ze ooit gelezen had. Toch sprak het boek me niet meteen aan. Echter, toen ik van de week voor het eerst in lange tijd weer bij de bibliotheek kwam, en dit boek zag staan, besloot ik hem toch mee te nemen.


De waarheid in de zaak Harry Quebert door Joel Dicker

Het boek vertelt het verhaal van de schrijver Marcus Goldman, die een writer's block heeft en bij zijn oude vriend en mede schrijver Harry Quebert langs gaat in de hoop dat hij daar inspiratie krijgt. Als hij daar aankomt, wordt hij echter midden in de moordzaak van Nola Kelergan gezogen. Haar lichaam wordt in de tuin van Harry opgegraven, met een manuscript van zijn bestseller erbij. Marcus gelooft echter dat Harry onschuldig is en besluit op onderzoek uit te gaan.

Vanaf het moment dat ik in het boek begon, werd ik erin gezogen en kon ik niet meer stoppen met lezen. Het boek begint nog redelijk traag, met wat background informatie over Marcus etc., maar al snel wordt Nola's lichaam opgegraven en begint dus meteen het moordonderzoek. Dit is zo ontzettend spannend. Elke keer komt er weer een nieuw draadje, nieuw element tevoorschijn. Dit maakt het niet alleen ontzettend spannend, ook is het boek daardoor geen moment voorspelbaar.

Ook is de setting van het boek heel belangrijk. Het boek speelt zich grotendeels af in het dorpje Aurora en elk personage heeft Nola gekend. Daardoor is het onderzoek ook zo uitgebreid en interessant. Het zijn heel veel kleine deeltjes die langzaam aan bij elkaar komen.

Het boek is enorm meeslepend - ik kon echt niet stoppen met lezen. Zo erg zelfs, dat ik tot een uur of 1 's nachts heb gelezen. Het moest uit - ik moest en zou het einde weten. Uiteindelijk heb ik over het hele boek, wat toch wel een bladzijde of 700, 800 telt, in minder dan twee dagen uitgelezen. Jep.

Dit boek is dus echt een aanrader wanneer je van spannende, meeslepende boeken houdt en zin hebt om binnen een paar dagen tijd door een dikke pil heen te racen. Misschien niet zo handig om mee op vakantie te nemen, maar des te beter voor een middagje op de bank. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen