19 mei 2014 / exam journal part 1

Sorry - weer een blogje over de examens, maar mijn gedachtes zijn nu nog compleet gericht op 'examens examens examens'. Daarnaast doet ons internet het nog niet, en maak ik dit dus op mijn tablet, met een hotspotje van mijn telefoon. Oh wat fijn allemaal.

Vandaag ben ik op de helft. Eindelijk. Waar anderen dat vorige week al hadden, kan ik nu gelukkig 4 van de 8 afstrepen.

Dag 1: Nederlands
Ik startte, net zoals alle andere vwo-leerlingen, met Nederlands. Een tekst over de commerciele activiteiten en de kunst. Een tekst over de financiele geschiedenis van Nederland. Allebei wel redelijk interessante onderwerpen, maar het waren hele pittige teksten met pittige vragen. Het ging niet heel slecht, maar ook niet goed en daarom durfde ik ook niet na te kijken. We zullen zien.

Dag 4: M&O
Dag 2 en 3 was ik vrij en ik kon dus nog wat leren. Helaas had ik veel moeite met concentreren dus helaas, niet heel nuttig. Niet dat het had geholpen bij dag 4, want dit examen was NIET TE DOEN. Met oefenen had ik altijd wel een 7-tje bij een M&O proefexamen. Maar helaas zat dit er voor dit examen nooit in. Gelukkig was ik niet de enige die daar zo over dacht als in een uur na het examen had al 25% geklaagd bij het LAKS. Hopelijk zien we daar iets van terug in de normering.

Dag 5: Duits
Duits ging echt lekker. Maar dan ook echt heel lekker. Tijdens het examen merkte ik dat al, maar bij het nakijken helemaal: als het goed is 40 van de 48 punten. Fijn! Het was dan ook wel een makkelijk examen, met waarschijnlijk een lage n-term, maar toch, de eerste compensatiepuntjes zijn binnen.

Dag 8: Geschiedenis
Geschiedenis, dat is wel even een spannend vak. Vooral heel veel stof, met ook nog een hoop verbanden leggen. Ik was dan ook wel even zenuwachtig voor vandaag. Naderhand durf ik nog niet zo goed te zeggen hoe het ging. Geen idee. Mijn doel was eerst een 7,8 om een 8 te komen staan, maar aangezien ik dat toch niet red, is een 5,8 voldoende en ik gok dat dat ook nog wel gelukt is.

Zometeen ga ik voor het laatste 'zware' vak nog even leren, wiskunde. Daarna heb ik het ergste gehad en kan ik alweer ademen, maar donderdag 4 uur ben ik helemaal een gelukkig mens. Dan is er vrijheid. In de tussentijd besteed ik elk moment van vrijheid met lezen en slapen, maar oh daarna, wat kijk ik daar naar uit!

1 opmerking

  1. Jaa M&O was super moeilijk! Vandaag wiskunde, dus succes haha!

    BeantwoordenVerwijderen