4 mei 2014 / Opruimwoede stap 1

Ik heb besloten dat ik te veel spullen heb. Zie hieronder waarom. Mijn kamer is heel vol. Mijn hoofd is vol. Eindexamens zorgen voor chaos. Chaos aan boeken en spullen. En daarom wil ik weg gooien. Maar wat en hoe. Dat gaat in stapjes. Van de week begon ik met stap 1.



Stap 1. Tijdschriften opruimen

Meer dan drie vakjes in mijn Expedit kast vol en beneden in de kast nog twee grote stapels. Zoveel tijdschriften had ik. Keek ik er ooit nog in? Nee. Daarom besloot ik dat het tijd was om eens flink te gaan ruimen. Maar welke bewaarde ik wel, welke niet? Ik heb de volgende dingen gedaan.

1. Allereerst heb ik alle tijdschriften weggegooid die compleet verouderd waren. Met name Seventeens die ik had liggen, maar ook andere tijdschriften waar je gewoon of te oud voor bent, of die zelf verouderd zijn. Gewoon weg.

2. Hierna ben ik tijdschriften die niet heel oud waren door gaan bladeren. Stond er iets in wat ik nog kon gebruiken, zoals recepten, tips voor reizen of DIY's, dan heb ik deze uitgescheurd. Deze gaan in een map met losse blaadjes (en de recepten bij mijn recepten.

3. Hierna heb ik gekeken welke tijdschriften ik nog per se compleet wilde bewaren (eigenlijk degene die ik nog niet los kon laten). Dit zijn voor mij mijn VOGUE's (ze zien er gewoon zo mooi uit op een stapel), Columbus Magazine (omdat ik al die reizen nog wil maken), LINDA. Meiden (omdat dit mijn favo tijdschrift is) en de delicious. (omdat ik het niet over mijn hart kan krijgen om deze kapot te scheuren). Misschien dat ik deze ooit nog weg durf te doen, maar voor nu. Nope. Gaat gewoon nog niet.



4. Als allerlaatste ben ik al mijn Jamie magazines doorgegaan en heb ik daar de recepten uitgescheurd die ik nog wilde maken. Deze heb ik uiteindelijk samen in een mapje gedaan van de Hema. Ik denk dat ik van een stapel van 15 tijdschriften naar een dun mapje gegaan, zoveel ruimte scheelt het!

In totaal heb ik meer dan 2 meter oud papier weggedaan gok ik. Het voelt al zo lekker clean, heel fijn om op te ruimen en ik ben blij dat ik deze heb weggedaan. Op naar stap 2! Maar wat die stap is? Ik weet het nog niet. Ik ben te gehecht aan mijn spullen.

En oh ja, mijn eindresultaat:


3 opmerkingen

 1. Ooh ja dat opruimen ken ik wel! Heb laatst mijn hele boekenkast uitgeruimd haha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ZIet er netjes uit! Ik kan ook zo moeilijk tijdschriften los laten. Nu geef ik er meestal hele stapels weg aan de kringloop als ik ze niet meer wil, dan maak ik er ten minste nog iemand blij mee :).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. als jij klaar bent............wij hebben ook nog een leuke klus voor je
  gr, o+o Oh ja , 't ziet er verrekte goed uit !!!!

  BeantwoordenVerwijderen