3 mei 2014 / Waarom ik niet meteen op kamers ga

Nu zo rond de examens is de vraag die het meest gesteld wordt 'Ga je het halen?'. De vraag die eigenlijk altijd daarna komt is 'En wat ga je volgend jaar dan doen?'. Voor mij is dat dus politicologie in Nijmegen. Alleen blijf ik wel gewoon thuis wonen, in tegenstelling tot meer dan 50% van mijn mede-leerlingen. En heel veel mensen snappen dat niet. Hier zijn redenen waarom je het wel zou moeten snappen.

1. Geld. Als het goed is krijg ik een basisbeurs en aanvullende beurs, dus als ik uitwonend zou zijn zou ik een fijn basisbedrag hebben, maar als ik thuis blijf wonen. Dan heb ik helemaal een fijn bedrag waar ik eigenlijk vrij weinig van hoef te betalen. Geen huur, geen boodschappen. Daarnaast kan ik dan makkelijker blijven werken bij het eetcafé waar ik nu werk, waardoor ik een heel fijn inkomen zal hebben en als het goed is ook flink kan sparen (voor vakanties etc.).

2. Reizen. Naar Nijmegen reizen is goed te doen. Ik kan hier in Rosmalen opstappen en in Nijmegen uitstappen na nog geen 40 minuutjes. Nog even met de bus of de trein naar de universiteit en ik ben er. Als ik in Nijmegen zou wonen, zou deze tijd niet per se veel korter zijn, omdat je dan vaak toch nog moet fietsen enz. Nee, dat reizen is goed te doen.

3. ContinuĂŻteit. Er is voor mij al heel veel veranderd het afgelopen jaar, en er zal het komende jaar nog heel veel veranderen. Als iets dan even hetzelfde blijft, dus het feit dat je thuis woont en dat dat niet heel erg veranderd. Dat is iets wat ik heel erg fijn vind en voor mij ook een grote reden is om niet meteen op kamers te gaan. Eerst even wennen aan het studeren, aan het studentenleven.

4. Comfort. Hoe fijn is het, dat als je thuis komt na een vermoeiende dag, je mama al gekookt heeft. En dat je niet heel je kamer + keuken/wc hoeft schoon te maken. Dat je mama je kan helpen als je vragen hebt. Het is ook wel gewoon heel makkelijk om thuis te blijven wonen.

5. Privacy. Het is ook wel heel erg lekker dat je gewoon je eigen douche, keuken hebt, en dat je die niet hoeft te delen met huisgenootjes. Want als ik ergens niet tegen zou kunnen, is het viezigheid. Bah.

En tuurlijk, die vrijheid die je hebt als je op kamers gaat is heerlijk. Maar mocht ik dat nou echt heel erg missen, dan kan dat altijd nog. Nee, ik ben blij dat ik nog niet meteen op kamers ga (of hoef) en dat ik nog even lekker kan genieten van het thuis wonen. 

2 opmerkingen

  1. Ik ben eigenlijk nooit op kamers gegaan, maar dat had er ook mee te maken dat mijn moeder waar ik toen bij woonde op letterlijk 5 minuten lopen van mijn school zat. Als ik op kamers zou gaan, zou ik alleen maar verder moeten fietsen haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. heeeeeel slim van jou.................(vinden wij )
    gr. o=o

    BeantwoordenVerwijderen