28 mei 2014 / Windows Ultrabook vs. Macbook Air

In september gaan studeren betekent in september een nieuwe 'laptop' kopen. Ja, pas in september want dan heb je als student 6% korting. Maar wat en hoe? Ik twijfel. Ik ga in ieder geval voor een ultrabook - ik beschouw de Macbook Air ook als een ultrabook - maar ik twijfel tussen Mac en Windows. Dit zijn mijn eisen.- 13 inch
- Lichtgewicht
- SSD + HDD (SSD is snel, maar duur, dus daarom beiden)
- minstens 3GB RAM-geheugen
- geen Acer of Samsung
- lange accuduur

Dit zijn mijn musts. Ik heb een goede desktop, een tablet die ik share met zusje en een iPhone dus dit is echt een aanvulling op deze apparaten. Ik zal hem voornamelijk gebruiken onderweg en op school. En dan zijn voor mij de snelheid, accuduur en het gewicht het belangrijkste. Een cd-rom speler is dan ook niet nodig, omdat ik gewoon een desktop heb.

Eigenlijk heeft Windows voor mij de voorkeur, omdat ik al mijn hele leven met Windows desktops werk. Toch is dit geen must, omdat ik nog met Windows XP werk (yes, I know) en de overstap naar Windows 8 hoe dan ook groot zal zijn. Ook betaal je bij Mac natuurlijk voor een groot deel voor de naam. Daarom ging ik in eerste instantie voor Windows. Daarnaast gebruikt bijna iedereen die computer technisch is in mijn omgeving Windows, waardoor ik bij vragen altijd naar hun kan toestappen. Bij een Macbook zal dit niet meer kunnen.

Wat een Windows ultrabook alleen als nadeel heeft, is dat bijna al die dingen met een touchscreen zijn. Ik wil bij een laptop helemaal geen touchscreen. Dat maakt dat ding alleen maar kwetsbaarder. Ook hebben Windows ultrabooks vaak een matige accuduur. Daarentegen is de prijs vaak beter te doen.

Zoals je merkt, ik twijfel nogal. Er zijn zoveel pros en cons voor beiden. Gelukkig heb ik nog even om erover na te denken, maar als iemand tips heeft, hoor ik het graag. 

6 opmerkingen

 1. Ik heb zelf alles van Apple, en ben hier zeer tevreden over! Bij het begin is het even wennen, maar dat duurt niet lang haha. Lastige keuze, maar als je geen touchscreen wil zou ik voor Mac gaan ipv van Windows.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje :) Ik neig toch steeds meer naar de Macbook..

   Verwijderen
 2. Ik heb verschillende ultrabooks van Windows voordat ik een macbook air kocht. Ze waren allemaal ongeveer even duur als deze mac, maar windows 8 en inderdaad die touchscreens hielden me tegen. Ik had een fijne van Sony geprobeerd maar daarbij drukte de hele behuizing in als je typte. Ik heb mijn macbook nu 5 maanden en ik ben er superblij mee. Het werkt snel en alle programma's die ik nodig heb, staan erop. En als je hiernaast nog een desktop hebt moet dat geen probleem zijn.

  Oh, en als je een vraag hebt over je macbook kun je echt alles wel op Google vinden (ervaringsdeskundige haha), dus daar moet je je geen zorgen over maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb zelf een imac en voor school een laptop met Windows. Het besturingssysteem van apple werkt wat mij betreft veel makkelijker.

  BeantwoordenVerwijderen