9 juni 2014 / Het jaar dat ik op hen allemaal verliefd werd

De grootste boekhit van vorig jaar moet wel 'De honderdjarige man die uit het raam klom en verdween' zijn. Prachtig boek, dus ik snap helemaal waarom. Ook het tweede boek van Jonas Jonasson, 'De zonderlinge avonturen van het geniale bommenmeisje' was minstens net zo geniaal. Toen ik bij de bibliotheek dit boek zag staan, 'Het jaar dat ik op hen allemaal verliefd werd', moest ik het dan ook meteen meenemen. Ik heb niet eens gekeken waar het boek over ging, maar dit boek in de stijl van  Jonas Jonasson wilde ik graag lezen. Hetgene waar ik wel bang voor was, was dat het extreem was gekopieerd. Ik ging met hoge verwachtingen het boek lezen en het was maar de vraag of het boek dit kon volmaken.


Het boek is net zoals de 100 jarige man een avontuurlijke roman. Omdat ik het zelf lastig vind om hier een beschrijving van te geven, heb ik even het volgende stukje van bol.com geplukt:

Deze roman uit 2013 volgt een Parijzenaar die een baantje als journalist in Madrid aanneemt omwille van de Duitse vrouw met wie hij als Erasmus-student een relatie had. Als hij een flat bezoekt op zoek naar woonruimte, vindt hij een enveloppe met een manuscript over een stel uit Parijs. Hij raakt verdiept in hun geschiedenis, waarbij ze rond 1950 immigreren naar Madrid en een keten van gebakswinkels opzetten. Lichtvoetige vlot geschreven roman over twintigers die nog met één been in het studentenleven staan en met het andere zich beginnen te settelen. De als uitwisselingsstudent in andere landen opgedane contacten zijn daarbij handig. Vol met komische verwikkelingen, zoals een date die de mist in gaat als ze alle twee bij een andere bioscoop staan.
Het boek is ontzettend quirky, met veel humor. De Parijzenaar Sylvain maakt van alles mee, en dit wordt op een ontzettend vlotte en leuke manier beschreven. Daarnaast speelt het boek zich voor het grootste gedeelte af in het bruisende Madrid, wat heel veel sfeer geeft. Ook zijn er naast Sylvain nog vele leuke, uitdagende en unieke personages. Al deze dingen samen maken het samen echt een ontzettend fijn boek om te lezen. Vlot, uniek en avontuurlijk. Zeker in de stijl van de honderdjarige man, maar wel even uniek, en met iets meer temperament. Ja, dit boek zou ik zeker aanraden voor deze zomer!

1 opmerking

  1. Top blog! Voor studenten die voor een Erasmus kiezen, kies dan zeker weten voor Madrid! Een geweldige stad voor studenten. Wil je meer informatie over Madrid of weet je al dat je naar Madrid gaat en zoek je een kamer? Bezoek onze website eens. www.madrideasy.com

    BeantwoordenVerwijderen