13 juni 2014 / Nights in Rodanthe

Nicholas Sparks is een van mijn all time favourites. Ik denk dat ik al minstens een boek of 6 van hem gelezen heb, en daarbij horend ook de verfilmingen. Ze zijn cliché, met kissing in the rain en romantische relaties, maar altijd zo heerlijk om te lezen, dat zijn hele oeuvre toch wel op mijn to read list staat. Op een regenachtige, woensdagochtend besloot ik dat het tijd was voor het laatste, ongelezen boek wat ik nog van hem had staan. Nights in Rodanthe. Met twee zoenende mensen op de voorkant was dit echt een Sparks' cover en ik had dan ook weer dezelfde verwachtingen.Het boek vertelt het verhaal van Adrienne, die haar dochter ziet lijden onder het verlies van haar man. Ze besluit dat de enige oplossing daarvoor is, dat zij haar eigen verhaal vertelt. Adrienne is na een lang huwelijk gescheiden en wanneer ze op de Inn van een vriendin past, ontmoet ze een man, die haar hele leven verandert. Ik wil verder niet te veel spoilen, en je kunt al veel raden als je Nicholas Sparks kent ;)

Wel kan ik vertellen dat het boek ontzettend snel leest. Maar dan echt heel snel. Het is sowieso maar een dun boekje, zo'n 200 bladzijdes, maar ik was er ook in twee uurtjes doorheen. Twee uur non stop lezen, dat wel, want wauw. Ik was hooked. Na de eerste vijftig bladzijdes kon ik al niet meer stoppen met lezen. Natuurlijk wilde je graag weten wat er gebeurt, maar ook de sfeer is geweldig. Het verhaal speelt zich namelijk af in een weekend waarin het ontzettend stormt. Terwijl ik aan het lezen was, onder mijn dekentje op de bank, kreeg ik het gevoel dat het hier ook stormde. Heerlijk :)

Daarnaast was het verhaal heel simpel, maar ontzettend schattig en romantisch. Je wordt ingepakt door de hoofdpersonen en ik voelde heel veel sympathie. Daarnaast zit er een soort van levensles achter, maar wat ik heel mooi vond om te zien in dit boek, is dat de kinderen altijd voor gaan bij moeders. Dat wist ik al lang, en de meeste mensen wel, maar dat dit nog even werd benadrukt, vond ik zeker niet slecht.

Ik heb zeker genoten van dit boek - en ondanks dat het heel simpel is, vond ik het een 'good read' - waarschijnlijk wel mits je van dit soort boeken houdt. I do - en dus geniet ik van elk Sparks' boek. Ook deze is verfilmd - en staat dus nog op mijn to watch lijstje. Alleen zal dat nog wel even duren, aangezien ik al in maanden niet echt meer een film heb gekeken..

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen