18 juni 2014 / Week's end #3 - Geslaagd, feestjes en fietsen

Vorige week stond centraal rondom slagen en feestjes... Doe mij altijd maar zulke weken!Maandag was mijn laatste werkdagje na vier dagen in een rij. Ik had er vrij weinig zin in, ik had het wel gehad. Gelukkig stond ik met fijne collega's en was het vandaag opeens het geschikte moment om de terminal te leren. Easy peasy, alles ging perfect, en gelukkig maar want met de regen was het de hele tijd iedereen naar binnen en meteen daarna weer naar buiten. Gelukkig hebben we geen kastekort gehad, fijn :) Ik was niet te laat klaar gelukkig - 9 uur - en daarna plofte ik op de bank om daarna mezelf naar bed te verplaatsen en er niet meer uit te komen.

Na een helse nacht waar ik dinsdag om half 5 wakker werd door belachelijk, hard onweer, en het even duurde voor ik in slaap viel, werd ik om een uur of 10 wakker. Vandaag stond er vrij weinig op de planning, dus ik heb lekker stukjes gelezen, Gilmore Girls gekeken en genoten van mijn dag vrij na een vermoeiend weekend. Ik at een heerlijke tagliatelle verde met groene groente en 's avonds heerlijk gerookte paling op toast. Ja, eigenlijk deed ik dus vrij weinig.

Ongeveer elke geschiedenisles het afgelopen jaar hadden Buck en ik het over ons plan - we zouden naar Slot Loevestein gaan. Ons geschiedenis examenonderwerp was o.a. de Republiek met daarbij de Gebroeders de Witt die in Slot Loevestein op werden gesloten. We besloten dat we dat wel IRL wilden zien en dus stapten we woensdag op de fiets. Ja, we gingen fietsen. En dit was nog best wel een stukje ook. Ik heb die dag in totaal dan ook 80 km gefietst. Over de dijk, door ik denk de kleinste dorpjes die ik ooit gezien heb. Super gezellig en we hadden zoveel geluk met het weer, het was echt perfect. Slot Loevestein zelf was ook wel leuk, we hebben ons er vermaakt en het was een prachtig slot, maar je was er wel zo klaar. Toen ik thuis kwam was ik eigenlijk al bekaf (en rood verbrand), maar tijd om in te kakken was er niet, want 's avonds was het tijd voor mijn laatste MR-vergadering ooit. Naast dat het een hele fijne vergadering was, ben ik ook nog gecomplimenteerd over mijn afgelopen jaar en dat was heel fijn om te horen. De MR was echt iets wat ik heel leuk vond om te doen en ik ga het dan ook zeker missen..

Donderdag was D-Day. De diplomauitslag. Eigenlijk wilde ik dan ook heel erg lang uitslapen, zodat het wachten op het telefoontje minder lang zou duren, maar helaas werd ik om half 10 alweer wakker. Ook al wist ik eigenlijk wel dat ik ging slagen, ik was toch retezenuwachtig en kon me de hele dag dan ook nergens op concentreren. Ik heb dan ook niks gedaan, tot dat het 3 uur was en het wachten begon. Een vriendin van me was gezakt, en alleen thuis, dus die kwam snel daarna al naar mij. Ondertussen was ik om 4 uur nog steeds niet gebeld, het duurde zo lang. Maar om kwart over 4 ging dan eindelijk mijn telefoon. Het bleef nog 10 seconde stil aan de andere kant van de lijn - heel fijn - maar daarna zei mijn mentor, zoals jullie al hebben kunnen lezen, dat ik geslaagd ben! Ik heb een prachtig mooie eindlijst en die avond was het dus tijd voor feest. Na even geproost te hebben met mama en Marit, ben ik doorgegaan naar een vriendin om daar met gezellig wat mensen te barbecueën en (weer) te proosten. Na het eten trokken we door naar een ander klasgenootje, waar ongeveer de helft van ons leerjaar zat en daar hebben we het feest doorgezet. Het was ontzettend gezellig - wat hebben wij toch een leuk leerjaar en wat is het fijn om geslaagd te zijn!

Na de gezellige dag hiervoor, moesten we vrijdagmiddag naar school om onze boeken in te leveren en de cijferlijst op te halen. Na tientallen mensen gefeliciteerd te hebben, mijn grote stapel boeken gedumpt te hebben, kon ik eindelijk mijn cijfers zien. Alleen maar zevens en achten - met uitzondering van een zes voor aardrijkskunde. Wanneer ik mijn CE zou ophalen met 0,1, dan zou ik een zeven staan, dus ik besloot me in te schrijven voor de herkansing. Jep, streberig, maar niemand had anders van mij verwacht ;) 's Avonds was het tijd voor het eerste examenfeestje, van vier van mijn beste vriendinnetjes. Voorspelde veel goeds. En toen Nederland - Spanje eindigde in 5-1, zat de stemming er natuurlijk helemaal goed in. Veel biertjes en leuke praatjes later vertrok ik om 3 uur naar huis, het was een heerlijke avond!

Zaterdag = grocery day! Ik ben vanaf een uur of 11 's ochtends tot 4 uur 's middags bezig geweest met boodschappen doen voor de dag erna. Om vijf uur moest ik beginnen met werken, waar ik van tevoren carpaccio at, jum! Het was een ontzettend rustige zaterdagavond en toen mijn vriendinnetjes langsdropten kon ik stoppen. Op naar het volgende feestje :) Ook deze avond was weer ontzettend gezellig - oké, hij kon niet toppen aan het feestje de dag ervoor - maar it was definitely fun. Deze keer vertrok ik wel op tijd naar huis, want de dag erna was het tijd voor..

Mijn eigen feestje! De hele dag ben ik druk bezig geweest met van alles klaar zetten, en vanaf 7 uur kwam the family langs. Ik besloot een verjaardag/examenfeest te geven, anders blijf ik aan de gang. Vanaf 7 uur dus familie, vanaf 9 uur vrienden. Het familiegedeelte was gezellig, maar kon absoluut niet toppen aan het vriendengedeelte. Het kwam een beetje sloompjes op gang, maar uiteindelijk was het een heerlijke avond met heel veel leuke mensen en ik heb echt heel veel fijne gesprekken gehad. Uiteindelijk gingen de laatste friends om 5 uur weg, waarna ik vast een groot gedeelte heb opgeruimd, om uiteindelijk om 6 uur op bed neer te ploffen. Jep, it was one hell of a party.

Komende week is bestemd voor heel veel voetbal kijken, heel veel series kijken en heel veel lezen. Jep, helemaal niks doen. Nog twee feestjes, een dagje werken en dan zondag is het eindelijk Miley time. Zin in!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen