20 juli 2014 / Book report #2 - The Goldfinch, L.A. Candy en Mad about the Boy

De eerste vier gelezen boeken op een e-reader zijn een feit! En ik moet zeggen, het bevalt me heel goed. Het lezen voelt eigenlijk als het lezen in een 'echt' boek, alleen neemt het een stuk minder ruimte in beslag en is het vooral ook lekker licht. Ik ga het 'echte' lezen er niet mee vervangen, toen ik weer een normaal boek in mijn handen had genoot ik daar ook heel erg van, maar voor onderweg en voor hele dikke boeken.. Ideaal!Verder kom ik weer een beetje in mijn leesflow. Op vakantie heb ik in een week tijd welgeteld één boek gelezen, maar ik was zo druk met andere dingen en mezelf dat er van lezen geen sprake was. Nu ik thuis ben, probeer ik toch op elk loos momentje een stukje te lezen en dat gaat prima. Plus dat het heel fijn is, om weer heerlijk jezelf te verliezen in een boek. Helemaal met de boeken die ik de afgelopen week gelezen heb!

The Goldfinch door Donna Tartt - 
Dit boek las ik uit op de laatste dag van mijn vakantie en ik heb er dan ook een soort van mixed feelings bij. Niet dat het boek slecht was - het tegendeel - maar het gevoel dat ik had op het moment van lezen, zit een beetje in dit boek voor mij. Toch kan ik verder niet anders dan positief zijn over dit boek, want wat een sterk verhaal! Het boek vertelt het verhaal van Theo Decker. Hij verliest op jonge leeftijd bij een terroristische aanslag zijn moeder. Bij diezelfde aanslag komt hij op een bijzondere manier in aanraking met een heel bekend schilderij, het Puttertje - de rode draad door het boek. Tijdens die aanslag neemt Theo dit schilderij mee. Vervolgens komt hij opvolgend bij een rijke vriend terecht, om daarna door zijn gokverslaafde, ex-alcoholistische vader mee genomen te worden naar Vegas. Daar leert hij Boris kennen, die hem de kneepjes leert van de 'slechte' wereld met drugs, alcohol en criminaliteit. Zo volg je Theo, tot op volwassen leeftijd. Maar dat schilderij blijft hem achtervolgen..

Het boek is ontzettend spannend, het bevat veel thrillerelementen maar is ook heel avontuurlijk. Daarnaast leest het boek zeer snel - ondanks dat het dus een dikke pil is van een bladzijde of 900. Maar het allergaafste van dit boek is dat je echt in het leven van Theo wordt gezogen. Ondanks dat het niet perse een personage is waar je jezelf in herkent, is het ontzettend makkelijk om met hem mee te leven daardoor werd ik meegesleept in het boek. Daarnaast speelt het boek zich voor een stuk af in Amsterdam - wat ik altijd erg leuk vind. Ook vond ik het heel leuk om op deze manier meer te weten te komen over kunst, terwijl dat niet het doel is van het boek, toch was dat een hele leuke bijkomstigheid. Ik heb eigenlijk niks aan te merken op dit boek, en toch kan ik er door mijn gemengde gevoelens hierbij niet meer dan vier sterren voor geven. Ik raad hem zeker aan wanneer je van een thriller houd die je meesleept en ook nog wat achtergrondkennis over kunst geeft!

L.A. Candy series door Lauren Conrad - 
De L.A. Candy serie stond al een tijdje op mijn to read lijstje, maar ik had niet het gevoel dat ik er ooit echt aan zou beginnen. Ik ben de chicklit, simpele boekjes een beetje beu. Toch besloot ik deze boeken een kans te geven, even lekker makkelijk je gedachten verzetten kon ik wel gebruiken. De boeken volgen Jane (oftewel Lauren Conrad) die uitgekozen wordt om in een reality serie te spelen over 'echte' meisjes in LA. Jep, voor elk meisje tussen 14 en 20 onder ons, dat is dus gewoon het verhaal van The Hills. En dat was voor mij dan ook voornamelijk het vermakelijkste van deze boeken - personages uit the Hills herkennen en vergelijken. Verder zijn de boeken nogal simpel en voorspelbaar, en toch lezen ze heerlijk weg. Tja, de boeken stellen gewoon weinig voor maar zijn lekker om te lezen. Meer is er ook gewoon niet over te vertellen hihi.

Mad about the Boy door Helen Fielding - 
Bridget's back and better than ever! Eigenlijk is er geen betere manier om dit te omschrijven want yes ik heb Bridget gemist! Lang, lang geleden las ik het eerste boek al een keer en beide films heb ik al meerdere keren gezien (en van genoten). Rond de examens besloot ik de boeken te gaan herlezen en oh, wat heb ik daar van genoten. Niet alleen is Bridget de meest herkenbare persoonlijkheid in alle boeken ooit, ook zijn de boeken zo komisch, dat ik er vaak hardop om moet lachen. Na dat ik deel 1 en 2 uit had, bestelde ik bij The Book Depository dan ook meteen deel 3. Helaas moest ik hier een tijdje op wachten en ik was dan ook niet meer in die Bridget flow toen hij binnenkwam. Het boek lag dan ook een tijdje te verstoffen in mijn kast, maar vlak voor mijn vakantie had ik hem weer opgepakt. Nog niet uit, dus het was toen ik thuis kwam tijd om hem uit te lezen. En echt, wat heb ik er weer van genoten. In deel 3 is Bridget een 51 jarige cougar (ja, Mark Darcy is echt overleden, sorry...) met twee kleine kids. Ze is nog net zo wanhopig, overweight  en hilarisch. Misschien iets minder relatable voor mij, maar ik gok dat als ik mijn moeder dit boek aanraad, ze er zeker zichzelf in zal herkennen met experimenten van Twitter en andere social media ;) Ja, ik heb ontzettend gelachen en genoten van dit boek en raad dit boek zeker aan voor de liefhebbers van Bridget!

1 opmerking

  1. Oeh klinken als goede boeken! Ik heb me er gewoon nog steeds niet toe kunnen zetten om deel 3 van Bridget Jones te lezen. Ik kan er echt niet aan dat Mark Darcy is overleden :( mehhhh! Haha misschien maar eens over dat stomme gezeur van mij heen zetten want echt alle reviews zijn zo lovend!!
    De LA candy serieus vond ik zelf ook mwoah. Als ik een leuke chicklit wil lezen kies ik nu eigenlijk altijd voor de boeken van Cathy Kelly. Die zijn écht leuk en zitten ontzettend goed in elkaar!

    Liefs Rosie

    BeantwoordenVerwijderen