14 augustus 2014 / Book report #4 - Gone Girl, Fan Girl en Insurgent

Dan heb je vakantie en nog geen seconde vrije tijd. Ik weet niet hoe ik het doe, maar ik weet heel mijn leven goed vol te plannen. Naast dat ik op mijn bijbaantje gewoon een volle werkweek van een uur of 40 maak, wil ik vooral heel veel. Ik wil veel lezen, veel koken, veel bloggen. Veel series kijken. En alles je van alles veel wilt, dan doe je uiteindelijk van alles heel weinig of niks. Daar moet ik mezelf even bij neerleggen, want niks doen is ook goed. En dus duurt het allemaal wat langer. Wat langer voor ik een boek uit heb, wat langer voor er een blogje online staat. So be it.Gone Girl door Gillian Flynn - 

Dit boek is overal aangeprezen. Ik ben het echt overal tegen gekomen. 'Spannendste thriller van 2012', 'summer read', etc. etc. En dus bestelde ik het boek maar, terwijl ik niet eens zo goed wist waar het over ging. Blij dat ik dat gedaan heb! Het boek vertelt het verhaal van Nick en Amy, een eens zo happy couple. Maar met het huwelijk gaat het slecht en op een dag verdwijnt Amy. Nick is wanhopig, want wat is er met zijn vrouw gebeurt, maar ondertussen wordt hij wel beschuldigd als degene die Amy vermoord zou hebben.

Het boek is retespannend, vooral vanaf een bladzijde of 200. Je wisselt elke keer vanuit perspectief van Nick en Amy. Het perspectief van Amy is vanaf het begin van hun relatie, terwijl die van Nick vanaf de verdwijning is. Daardoor heb je nooit de complete informatie, wat het heel erg spannend houdt. Na die 200 bladzijdes krijg je een grote switch en damn, dan wordt het echt spannend. Ik kon niet meer stoppen met lezen en een paar uur later was het boek toen uit. En tot de laatste bladzijde was het boek ontzettend spannend, heerlijk!

Fangirl door Rainbow Rowell - 

Fanfiction, daar heb ik ook nog mijn fair share van meegekregen in mijn Jonas Brothers fan girl tijd. Mijn interesse in dit boek was dan ook direct getrokken. Dat het dan ook nog het verhaal van een meisje is dat naar de universiteit gaat, hé dat doe ik ook komende september.... Ja, dit boek wilde ik snel lezen. Dus een week nadat ik het binnen had gehad, las ik het boek in een dag uit.

Cath gaat naar de universiteit, maar is vrij onzeker en leeft in haar eigen wereldje. Haar eigen fan fiction wereld van Simon Snow, wat eigenlijk exact hetzelfde is als Harry Potter. Ze schrijft op een fansite en heeft duizenden bezoekers die haar verhalen lezen. De Simon Snow wereld is haar wereld. Haar tweelingzus daarentegen is compleet in het universiteitsleven gedoken - drinken, feesten en nog meer drinken. Ze voelt zich alleen en twijfelt of ze het allemaal wel vol kan houden.

Het boek trok mij persoonlijk heel erg aan, omdat ik ook best wel zenuwachtig ben voor komend schooljaar. Ik ben ook niet echt het feestbeest en heb totaal geen zin om me elk weekend de klote in te zuipen. Dit boek is weer een bewijs dat dat echt wel goed komt - ook als je niet op die manier wilt leven komt het wel goed. Daarnaast leest het boek ook gewoon lekker, met uitzondering van de fanfiction stukken. Het was echt net Harry Potter, maar het was niet interessant en ik irriteerde me op een gegeven moment heel erg er aan. Ik sloeg ze dus maar over. Dat is dan ook de enige reden waarom het boek vier sterren krijgt - zonder die ontzettende hoeveelheid fan fiction was het boek perfect geweest. Het overslaan gaat trouwens prima - je mist vrij weinig als je in het begin wel een beetje leest.

Insurgent door Veronica Roth - 

In het vorige 'Book Report' blogje had ik het al over Divergent. Insurgent is hier het vervolg van. Even twijfelde of ik deze wel in dit blogje ging gebruiken - aan een recensie heb je natuurlijk nog niks als je deel 1 nog niet gelezen hebt. Toch deed ik het maar. Het vervolg kan natuurlijk ook heel erg tegenvallen of juist veel beter zijn. Bij dit boek vond ik dat echter niet het geval. Het vervolg had precies dezelfde kwaliteit als deel 1. Het verhaal ga ik nog niet spoilen - voor degene die deel 1 nog niet gelezen heb niet fijn. Het boek gaat namelijk precies verder waar Divergent gestopt is.

Het boek is vanaf bladzijde één spannend, ik zat er meteen in en deze spanning hield aan tot de laatste bladzijde. Daardoor is het sowieso een quick read. Daarnaast vond ik het heel leuk om de hoofdpersonen van het boek steeds beter te leren kennen. Ook is het boek, ondanks dat het eigenlijk een verlengde is van boek één, absoluut niet saai. Daar was ik een beetje bang voor, maar dat was absoluut niet het geval. Ik word steeds enthousiaster over deze serie!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen